Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
3/5/2010
Χορηγός Επικοινωνίας: www.musiccorner.gr

Είναι δώδεκα παρά, Παρασκευή βράδυ και όλα είναι έτοιμα στον Σταυρό του Νότου Plus για ακόμα μια βραδιά με το Μύρωνα Στρατή και τα Κόκκινα Χαλιά. Η Τάμτα, ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Σοφία Στρατή βρίσκονται ήδη εκεί, ανάμεσα στο κοινό, για να τους τιμήσουν!

Τα φώτα χαμηλώνουν και στην σκηνή ανεβαίνουν ο Μύρωνας Στρατής και τα Κόκκινα Χαλιά για να ερμηνεύσουν μαζί το «Πριν Μας Δει Κανείς». Το δυναμικό ξεκίνημα «σπάει τον πάγο» και προκαλεί ενθουσιασμό στο κοινό. Ο τραγουδιστής των Κόκκινων Χαλιών, Γιώργος Παπαδημητράκης θα μοιραστεί το μικρόφωνο με το Μύρωνα Στρατή στο δικό τους «Η Αγάπη Θέλει Χρόνο», το “Song 2” των Blur και το “Vertigo” των U2. Αυτά τα τραγούδια δίνουν και το μουσικό στίγμα της βραδιάς, η οποία θα κινηθεί κυρίως σε pop/rock μονοπάτια με λίγα – ευχάριστα – παραστρατήματα.

Μόνα τους στη σκηνή πλέον τα Κόκκινα Χαλιά καλούν τον κόσμο να δείξει «λίγο παραπάνω κέφι, λίγο παραπάνω όρεξη», καθώς είναι το τελευταίο διήμερο εμφανίσεών τους στο χώρο αυτό. Ερμηνεύουν το “Let Me Entertain You” του Robbie Williams και το «Ό,τι Δεν Έχεις» των Onirama, τα οποία ταιριάζουν ιδιαίτερα στο ύφος τους, το «Ζηλεύει η Νύχτα» του Ορφέα Περίδη και το “Numb” των Linkin Park. Πριν το “Mr.Brightside” των Killers, ο Γιώργος Παπαδημητράκης αφηγείται το πώς είχαν γνωριστεί και δέσει μουσικά ο τραγουδιστής με τον κιθαρίστα του δημοφιλούς αμερικανικού συγκροτήματος. Στο «Πάνω Απ’ τα Σύννεφα» των Φατμέ, τα Κόκκινα Χαλιά αλλάζουν την εισαγωγή, κάνοντάς την πιο «σκοτεινή» και «δραματική». Το συγκρότημα διαθέτει ενέργεια, ταλέντο και ένα frontman που δεν διστάζει να τα δώσει όλα πάνω στην σκηνή, να ερμηνεύσει τραγούδια δύσκολα και να επικοινωνήσει με το κοινό. Το πρώτο μέρος της βραδιάς κλείνει με μια συμπαθητική εκτέλεση του “All the Small Things” των Blink 182.

Στο μικρό διάλειμμα που ακολουθεί έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το εσωτερικό του Σταυρού του Νότου Plus. Είναι ένας όμορφος, ευρύχωρος, μοντέρνος χώρος σε μαύρες, άσπρες και κόκκινες αποχρώσεις. Η μουσική σκηνή έχει πια γεμίσει κόσμο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δεν έρχονται για πρώτη φορά.

Στην σκηνή ανεβαίνει τώρα ο Μύρωνας Στρατής με την μπάντα του. Παρέα με την αγαπημένου του ηλεκτρική κιθάρα, θα ερμηνεύσει δικές του συνθέσεις, αλλά και τραγούδια που αγαπά: τα «Η Σκοτεινή Μου Πλευρά», «Τι Ζητάς», «Όχι Εγώ» (που πρόσφατα κυκλοφόρησε και σε video clip), το «Βασιλιά της Σκόνης» από Ξύλινα Σπαθιά, το “Blister in the Sun” των Violent Femmes και το «Χορό» από Onirama (για τους οποίους δηλώνει ότι αρχικά είχε τη χειρότερη άποψη, αλλά στην πορεία ανακάλυψε ότι είναι φανταστικοί). Έμπειρος, άνετος, χωρίς ανασφάλειες, τολμά πάνω στην σκηνή να κάνει πλάκα, να παίξει με το κοινό και να διασκεδάσει. Καταφέρνει να υποστηρίξει όλα τα κομμάτια που ερμηνεύει χάρη στην ιδιαίτερη χροιά και το δυναμισμό του.

Στην συνέχεια καλεί στην σκηνή την Ελένη Θεοδώρου. Η νεαρή κοπέλα ανεβαίνει στην σκηνή. Διαθέτει καλή φωνή και ερμηνεύει σε έντονα ροκ ύφος – αλλά κάπως υπερβολικά – το “Sober” της Pink, το “My Immortal” των Evanescence, το «Δε Θέλω» των Μπλε και το «Πέρασε η Μπόρα», το τελευταίο σε ντουέτο με το Μύρωνα.

Τα ντουέτα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς τη θέση της Ελένης στο μικρόφωνο θα πάρει πάλι ο Γιώργος Παπαδημητράκης και θα ερμηνεύσει μαζί με το Μύρωνα τα «Πάνω  Απ’ Όλα» και «Φύγαμε», το «Θα Χαθώ» του Πέτρου Θεοτοκάτου και το «Δε Χωράς Πουθενά» από τις «Τρύπες».

Θα ακολουθήσει το ακουστικό μέρος της βραδιάς. Ο Γιώργος θα ανέβει στην σκηνή παρέα με τον πολύ ταλαντούχο ντράμερ των Κόκκινων Χαλιών, το Λευτέρη, ο οποίος όμως αυτή τη φορά θα βρεθεί στα πλήκτρα. Μαζί ερμηνεύουν το «Σιωπή» από Ξύλινα Σπαθιά. Στην συνέχεια, ο Γιώργος παρέα μονάχα με την ακουστική του κιθάρα θα τραγουδήσει το «Απόψε Λέω να Μην Κοιμηθούμε» από Λαθρεπιβάτες, ενώ παρέα με το Μύρωνα θα εκτελέσουν το «Να Με Προσέχεις» του Νίκου Πορτοκάλογλου. Ο Γιώργος καλεί τον κόσμο να τους συνοδεύσει βγάζοντας αναπτήρες ή κινητά (!). Αν και αρχικά οι θαμώνες δεν φαίνεται να μπαίνουν στο κλίμα, καθώς μιλούν αρκετά δυνατά, σύντομα αρχίζουν να ψιθυρίζουν τα τραγούδια.

Το πρόγραμμα σίγουρα διαθέτει ποικιλία, γι’ αυτό και δεν κάνει εντύπωση το μικρό αφιέρωμα στο Χρήστο Δάντη, με το «Κάποιος Σ’ Αγαπάει» και τα «Δακτυλικά Αποτυπώματα»! Διαθέτει όμως και μια έντονη αίσθηση ότι είμαστε όλοι μέλη μιας μεγάλης παρέας. Μάλιστα, οι δύο τραγουδιστές δεν διστάζουν να φωνάξουν στην σκηνή μια γυναίκα που κάνει εκεί το …bachelor party της! Την ανεβάζουν στην σκηνή και ο Μύρωνας αρχίζει να τραγουδά το “My Heart Will Go On” της Celine Dion, με τη μελλόνυμφη να παίζει το ρόλο της Rose και το Γιώργο το ρόλο του Jack πάνω στην κουπαστή του Τιτανικού, προκαλώντας δυνατά γέλια!!!

Στην σκηνή ανεβαίνουν τα υπόλοιπα μέλη των Κόκκινων Χαλιών και ο Μύρωνας αποχωρεί. Ο Γιώργος συστήνει όλα τα μέλη της μπάντας. Τραγουδούν μια ροκ εκδοχή του «Θυμάμαι Όσα Είχες Πει» της Δέσποινας Ολυμπίου, το “Walking By Myself” του Garry Moore, τραγούδι που κολακεύει ιδιαίτερα τη φωνή του Γιώργου, μια εξαιρετική δική τους διασκευή στην «Κλεψύδρα» των Onirama εμπνευσμένη από την αγάπη τους για τους …Slayer, το “Rock and Roll Queen” των Subways και την «Αδρεναλίνη» από τα Ξύλινα Σπαθιά. Βέβαια, δεν παραλείπουν να τραγουδήσουν και το «Χρόνια Πολλά» στην Κατερίνα Καινούριου από τον «Όμορφο Κόσμο το Πρωί», η οποία επέλεξε να γιορτάσει εκεί τα γενέθλιά της, παρέα με καλούς της φίλους.

Μετά από ένα ακόμα σύντομο διάλειμμα, τη σκυτάλη παίρνει πάλι ο Μύρωνας Στρατής με την μπάντα του. Σειρά έχουν η «Γυριστρούλα» του Λάκη Παπαδόπουλου, το “Dancing Queen” των ABBA, το “I Love You Baby” της Gloria Gaynor , το “Should I Stay or Should I Go” των Clash και το “Kiss” του Prince (το οποίο θα ερμηνεύσει εξαιρετικά ο κιθαρίστας που συνοδεύει το Μύρωνα), ενώ το αποκορύφωμα έρχεται με το «Όταν Σ’ Είχα Πρωτοδεί» των Professional Sinnerz. Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου κομματιού ο Μύρωνας εφοδιάζεται με ένα ζευγάρι trendy γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό (που για το υπόλοιπο της βραδιάς θα γυρίσουν από μουσικό σε μουσικό) και ένα …σκονάκι με τις ρίμες!

Η μεγάλη όμως έκπληξη της βραδιάς έρχεται από τα Κόκκινα Χαλιά. Είναι πια η ώρα για το encore. Το συγκρότημα ανεβαίνει στην σκηνή και εκτελεί – με την καλή έννοια – το “Chop Suey” των εξαιρετικών System of a Down, γεγονός για το οποίο αξίζουν σίγουρα σεβασμό! Ακολουθεί το «Είμαι Καλά», αφιερωμένο στον Ησαΐα Ματιάμπα. Η Ελένη Θεοδώρου τραγουδά το “Heavy Cross” των Gossip και ο Μύρωνας το “Getting Away With It (All Messed Up)”, ως αφιέρωμα στους αγαπημένους του James και τα δικά του «Φλεγόμενα Αστέρια».

Έχει πάει πια 3.30 η ώρα όταν οι μουσικοί μας καληνυχτίζουν και τα φώτα ανάβουν. Ήταν ένα πρόγραμμα πλούσιο σε μουσικά ακούσματα, με καλλιτέχνες γεμάτους όρεξη και ταλέντο, μια πολύ όμορφη βραδιά…!

Περισσότερες φωτογραφίες από το event

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here