3/7/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Σε μια ακόμα τελετή απονομής, αυτή των βραβείων BET που έγινε την Κυριακή, έντονη ήταν η «παρουσία» της Whitney Houston, της τραγουδίστριας που έφυγε πριν λίγους μήνες, ακριβώς μια μέρα πριν την απονομή των βραβείων Grammy.

Για μια ακόμα φορά οι παρόντες καλλιτέχνες απέτισαν φόρο τιμής στη Whitney, με τη Mariah Carey να ανοίγει το αφιέρωμα μιλώντας για τη Houston, αναφερόμενη στην τελευταία τους συνάντηση : “Μου λείπει η φίλη μου. Μου λείπει η φωνή και το γέλιο της”, τόνισε η Carey, ενώ στη συνέχεια οι Monica, Brandy, Chaka Khan, Gary Houston, Angela Bassett, Lela Rochon και Loretta Devine συνέχισαν το αφιέρωμα στην αδικοχαμένη τραγουδίστρια.

Mariah Carey

Η πιο συγκινητική στιγμή, όμως, ήταν όταν η μητέρα της Whitney, Cissy Houston, ερμήνευσε το “Bridge Over Troubled Water” που άφησε αρκετούς από τους εκλεκτούς παριστάμενους με δάκρυα στα μάτια, μεταξύ των οποίων και η Beyonce Knowles που παραλαμβάνοντας το βραβείο της καλύτερης γυναίκας R&B ερμηνεύτριας το αφιέρωσε στη Whitney Houston.

Η μητέρα της Whitney, Cissy Houston

Στο κυρίως μέρος των βραβείων, μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν δύο καλλιτέχνες που στις μέχρι τώρα σόλο καριέρες τους έχουν κερδίσει πλήθος βραβείων, κάτι που επανέλαβαν με την επιτυχημένη συνεργασία τους. Ο λόγος για τους Jay–Z και Kanye West που με το “Watch The Throne” κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου συγκροτήματος. Το καλλιτεχνικό δίδυμο κέρδισε επίσης το βραβείο του καλύτερου video clip της χρονιάς για το “Otis”.

Jay-Z & Kanye West

Είμαι κακός όταν χάνω, είμαι κακός και όταν κερδίζω”, ανέφερε ο Kanye West ανεβαίνοντας στη σκηνή για την παραλαβή του βραβείου. “Πάντα λέω λάθος πράγματα και εύχομαι να ήταν εδώ ο Jay-Z να πει κάτι σωστό για λογαριασμό μου!”, συνέχισε και εκείνη τη στιγμή ο Jay ανέβηκε στη σκηνή, αγκάλιασε τον συνεργάτη του και συνέχισε: “Σας ευχαριστούμε. Δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό το άλμπουμ. Δε βασιστήκαμε στα ονόματά μας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο από εδώ μέχρι την Ευρώπη για την περιοδεία. Εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε το καλύτερο υλικό”, ολοκλήρωσε ο Jay–Z.

Solange Knowles, Beyonce, Jay-Z, Kanye West, Kim Kardashian

Όλα τα βραβεία των φετινών BET Awards :

Best Group : The Throne (Kanye West & Jay-Z)
Best New Artist : Big Sean
Best Male R&B Artist : Chris Brown
Best Female R&B Artist : Beyoncé Knowles
Best Collaboration : Wale ft. Miguel
Best Gospel Artist : Yolanda Adams
Best Female Hip Hop Artist : Nicki Minaj
Lifetime Achievement Award : Maze featuring Frankie Beverly
Video of the Year : “Otis” (Kanye West & Jay-Z)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here