24/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

O Robin Gibb, μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος των Bee Gees που τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά την κωματώδη κατάσταση στην οποία έπεσε πριν δέκα μέρες.

Ο Robin διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου, ακολούθησε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, υπεβλήθη σε επέμβαση και όλο αυτόν τον καιρό είχε αναγκαστεί να ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις του. Στις αρχές του έτους έκανε επίσημες δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας του που αρκετές φορές δημιούργησε έντονες ανησυχίες ακόμα και για τη ζωή του 62χρονου καλλιτέχνη.

Για περισσότερους από 18 μήνες ζούσα με πρόβλημα στο έντερο. Διαγνώστηκε καρκίνος που έκανε μετάσταση στο συκώτι. Ακολούθησα χημειοθεραπεία η οποία, σύμφωνα με τον γιατρό μου, είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πέρασα πολύ δύσκολες καταστάσεις, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι είμαι σοβαρά άρρωστος. Όλο αυτό το διάστημα κυκλοφόρησαν πολλές φήμες ότι έφτασα στο χείλος του θανάτου, αλλά δεν ήταν αληθείς. Ούτε ισχύει ότι με παρακολουθεί ομάδα εναλλακτικών ιατρών. Ακολουθώ τις οδηγίες της συμβατικής ιατρικής. Ακολουθώ υγιεινή διατροφή που μου ετοιμάζει η σύζυγός μου Dwina. Με παρακολουθεί ο Δόκτωρ Peter Harper στην The London Clinic”, είχε δηλώσει ο Robin.

Παρά την εντυπωσιακή βελτίωση που παρουσίασε η ιστορία με τον καρκίνο, πριν λίγες μέρες ο Gibb διαγνώστηκε με πνευμονία. Ο οργανισμός του, ταλαιπωρημένος από την επέμβαση και τις χημειοθεραπείες, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την πνευμονία, από επιπλοκές της οποίας έπεσε σε κώμα. Ωστόσο, ξεπέρασε την κατάσταση αυτή, συνήλθε και οι πρώτες του κουβέντες απευθύνθηκαν στον γιο του Robin-John.

Η γενικότερη κατάσταση της υγείας του είναι ακόμα ζητούμενο, καθώς ακόμα νοσηλεύεται και δεν έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο, αλλά η οικογένειά του πιστεύει πως αν ξεπεράσει χωρίς άλλα προβλήματα αυτή τη φάση, θα καταφέρει σύντομα να επανακτήσει τις δυνάμεις του και να συνεχίσει μια προσεγμένη, αλλά φυσιολογική ζωή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here