30/10/2013
www.musiccorner.gr

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα έχουν την τιμή να δώσουν μία μοναδική συναυλία στο θρυλικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης!

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στις οικογένειες των θυμάτων του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Οι «ιέρειες της πολυπολιτισμικότητας», όπως τις έχουν χαρακτηρίσει, θα δώσουν μία μουσική παράσταση που κοινωνεί τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, την κομψότητα της σεφαραδείτικης μουσικής, το σπαραγμό του πορτογαλέζικου fado, τη δωρικότητα των blues της Αμερικής και, φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου.

Οι δύο μουσικοί-performers, με όχημα τις αυθεντικές κι εκρηκτικές ερμηνείες θα αναδείξουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο καθώς και δικές τους συνθέσεις.

vougioukli_afissa_2013_11

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.

Το ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παρα δόσεις διαφόρων λαών: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους, συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado, ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, τραγούδια της Ανατολίας, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

Το Carnegie Hall είναι ένας από τους πιο διάσημους συναυλιακούς χώρους στον κόσμο.

Εγκαινιάστηκε το 1891 με τον Tchaikovsky να δίνει την πρώτη –και μοναδική- του συναυλία επί αμερικάνικου εδάφους και, σε πείσμα όλων των προγνωστικών, καθιερώθηκε αμέσως σαν το κέντρο της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ζωής της Νέας Υόρκης.

Μια συναυλία στο Carnegie Hall αποτελεί ορόσημο στη σταδιοδρομία ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος. Διάσημες ορχήστρες κλασσικής μουσικής, οι μεγαλύτεροι σολίστ στον κόσμο, ορχήστρες και τραγουδιστές τζαζ, έως καλλιτέχνες και συγκροτήματα ροκ, ποπ και χιπ χοπ είχαν την τιμή να φιλοξενηθούν στη σκηνή του εμβληματικού αυτού χώρου. Για πολλά χρόνια το Carnegie Hall ήταν το «σπίτι» της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης και κατά καιρούς τη διεύθυναν οι Mahler, Sergei Rachmaninoff, Andrés Segovia, George Gershwin, Igor Stravinsky, Leonard Bernstein. Η Maria Callas επέλεξε το Carnegie Hall για την αποχαιρετιστήρια συναυλία της.

Διάσημες ορχήστρες τζαζ και τραγουδιστές όπως οι Benny Goodman, Duke Ellington, Billie Holiday, the Dave Brubeck Quartet, Judy Garland, Harry Belafonte, Nina Simone, Edith Piaf, James Gang και Stevie Ray Vaughan αλλά και ξεχωριστοί performers όπως η Liza Minnelli έχουν παίξει στη σκηνή του Carnegie.

Το δρόμο για να ανέβουν ροκ συγκροτήματα στη σκηνή του, άνοιξαν οι Bill Haley and his Comets και από εκεί και πέρα οι Beatles (δύο ιστορικές συναυλίες μέσα στην ίδια μέρα), οι Rolling Stones, Led Zeppelin, Jethro Tull, Pink Floyd, Ike and Tina Turner, Beach Boys, Elton John, Billy Joel, έως hip hop τραγουδιστές όπως ο Jay Z, αλλά και οι Afrika Bambaataa με τον Grandmaster Melle Mel έδωσαν, και μερικοί επίσης ηχογράφησαν, ιστορικές συναυλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here