10/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

…oι Beady Eye, φυσικά, που αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους δείχνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν δουλειά για τον επόμενο δίσκο τους, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν πέρασαν 10 μέρες από την κυκλοφορία του “Different Gear, Still Speeding”. Αυτό δήλωσε ο λαλίστατος, μέχρι …κούρασης, Liam Gallagher στο BBC: “Έχουμε πολλά τραγούδια στα σκαριά. Αμέσως μόλις ολοκληρώσουμε τις εμφανίσεις μας, θα μπούμε στο studio για ηχογράφηση. Δεν θα σταματήσουμε”.

Η μουσική μας πορεία συνεχίζεται. Αισθανόμαστε ότι γινόμαστε καλύτεροι. Δεν μας κάνει νεώτερους, αλλά θέλουμε να κάνουμε μουσική. Το να κάθομαι στο σπίτι και να μιλάω για μουσική δε σημαίνει τίποτα για μένα”, συνέχισε ο Liam. Τραγούδια του Noel δεν πρόκειται να ξαναπαίξουμε. Είναι περίεργη η αίσθηση, δε νομίζω ότι θα ήταν σωστό. Το να παίζουμε τραγούδια των Oasis και των Beady Eye σε μια εμφάνιση θα ήταν πολύ περίεργο”.

Σε άλλες του δηλώσεις, στο billboard.com, ο Liam ανακήρυξε τους Beady Eye το καλύτερο συγκρότημα του κόσμου : “Αισθάνομαι ότι είμαι μέλος του καλύτερου συγκροτήματος του πλανήτη αυτή τη στιγμή”! Είμαστε ενθουσιασμένοι. Θέλουμε ο κόσμος να αγαπάει τα κομμάτια μας όσο κι εμείς. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μας ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου για τη μουσική μας. Αλλά δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν οι κριτικές”, συνέχισε.

Ο Liam ρωτήθηκε αν σκοπεύει ποτέ να παραιτηθεί από τη μουσική και απάντησε με ιδιαίτερο τρόπο : “Παραιτήθηκα τη μέρα που μπήκα στο συγκρότημα. Παραιτήθηκα τη μέρα που άφησα το σχολείο. Είπα στον εαυτό μου : «Δεν δουλεύω για τέτοια πράγματα. Θα μπω σε συγκρότημα». Και παραιτήθηκα. Δεν δούλεψα ποτέ στη ζωή μου”, εννοώντας ότι δεν θεωρεί δουλειά τη μουσική… Είμαι μέλος συγκροτήματος. Δεν υπάρχει η ερώτηση «τι θα κάνεις όταν παραιτηθείς». Να τα παρατήσω όλα και να κάθομαι σα φυτό; Μην το σκέφτεστε για μένα. Πάντα θα ασχολούμαι με τη μουσική”, ολοκλήρωσε.

Το άλμπουμ, πάντως, των Beady Eye δεν έχει γνωρίσει ακόμα την επιτυχία που είχαν οι Oasis. Μετά από δέκα μέρες κυκλοφορίας, το “Different Gear, Still Speeding” έχει «σκαλώσει» στο Νο 3 των βρετανικών charts ενώ στις ΗΠΑ βρίσκεται ακόμα μακριά από την πρώτη δεκάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here