27/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η Tula Paulinea Contostavlos, γνωστή στο ευρύ κοινό ως μέλος του συγκροτήματος N-Dubz ως απλά Tulisa, ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο σόλο δισκογραφικό της βήμα στις αρχές Μαΐου.

Η 23χρονη τραγουδίστρια προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, καθώς τόσο η Ιρλανδή μητέρα της Anne Byrne όσο και ο Κύπριος πατέρας της Steve Contostavlos, ήταν μέλη συγκροτημάτων στα νιάτα τους. Ωστόσο η Tulisa πέρασε πολύ δύσκολη εφηβεία εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων της μητέρας της και της εγκατάλειψης της οικογένειας από τον πατέρα της.

Σε ηλικία 12 ετών μαζί με την ξαδέλφη της Dappy και τον φίλο τους Fazer, δημιούργησαν το συγκρότημα των N-Dubz, με το οποίο κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ πριν τη διάλυση του γκρουπ πέρυσι. Το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο “Uncle B” κυκλοφόρησε το 2008 και έφτασε στο Νο 11 των βρετανικών charts. Το δεύτερο “Against All Odds” του 2009 έφτασε στο Νο 6 και το τελευταίο τους “Love.Live.Life” του 2010 στο Νο 7.

Η τραγουδίστρια μετά τη διάλυση του γκρουπ, συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του X Factor και ως μέντορας στα συγκροτήματα. Το γυναικείο γκρουπ Little Mix, με την καθοδήγηση της Tulisa έγινε το πρώτο συγκρότημα που κερδίζει το talent show. Στη συνέχεια η τραγουδίστρια στρέφεται στην ατομική της καριέρα, αλλά διατηρεί τη συνεργασία της με τον Fazer που συμμετέχει στην παραγωγή μαζί με τον Pete Ibsen. Ο τίτλος του πρώτου single είναι “Young” και θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου από την Island Records, ενώ το άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο αναμένεται το Νοέμβριο.

Το τραγούδι “Young” είναι καθαρό electro pop και dance κομμάτι. Τα ιδιαίτερα φωνητικά της Tulisa, το μπάσο και οι «κλαμπίστικοι» ρυθμοί δημιουργούν ένα πετυχημένο ποπ τραγούδι. Κυριολεκτικά, οι στίχοι αναφέρονται σε νεανικά λάθη αλλά και τα «μαθήματα» που παίρνει κάποιος από αυτά. Όπως τραγουδάει και η Tulisa «Κάνω λάθη από τα οποία μαθαίνω, επειδή είμαι νέα»”.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε σε Βρετανία και ΗΠΑ και εκτός από τους Fazer και Ibsen, στη συγγραφή και παραγωγή συμμετείχαν και οι The Dream, Toby Gad, Rico Love και η Diane Warren. Το video clip του κομματιού, βιντεοσκοπήθηκε στο Miami τον περασμένο μήνα και από την Παρασκευή που κυκλοφόρησε στο YouTube πλησιάζει τα 700.000 views.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here