ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra (2/2011)

«Παλιές αγάπες και τραγούδια μεθυσμένα» ήταν ο τίτλος της πολύ επιτυχημένης παράστασης που έδωσε η Τάνια Τσανακλίδου στη μουσική σκηνή Μετρό τον χειμώνα 2007-2008 και κυκλοφορεί τώρα σε διπλό cd από τη LYRA.

Η Τάνια Τσανακλίδου παρέα με τρεις εξαιρετικούς μουσικούς, τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη στην κιθάρα και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν, επιλέγει σε αυτό το πρόγραμμα να συμπεριλάβει πολλά αγαπημένα τραγούδια, σαν αγάπες παλιές που όλοι ξεπεράσαμε αλλά ποτέ δεν πάψαμε να νοσταλγούμε αλλά και τραγούδια λαϊκά, τραγούδια μεθυσμένα, που τραγουδάει όπως πάντα με την καρδιά της!

Η Τάνια Τσανακλίδου είναι σε μεγάλα κέφια σε αυτό το πρόγραμμα και παρασύρει τους ακροατές σ’ ένα ταξίδι στον μαγικό της κόσμο, σε μία πορεία προς τη λύτρωση. Με την ιδιαίτερα χαρισματική φωνή της, την σπάνια εκφραστικότητά της, το πάντα φλογερό ταπεραμέντο της και διάθεση εφηβική, μεταδίδει τον ενθουσιασμό της και χαρίζει ερμηνείες γεμάτες ζωντάνια τόσο στα γνωστά της τραγούδια όσο και σε πιο απρόσμενες επιλογές. Έτσι τραγούδια των Στ. Κραουνάκη- Λ. Νικολακοπούλου, Γ. Χατζηνάσιου – Λ. Παπαδόπουλου, Τ. Μπουγά- Τ. Θωμαΐδου, Σ. Τσιλίκη- Γιάννη Ξανθούλη «συνδιαλέγονται» αρμονικά με τραγούδια των Αττίκ, Ν. Γούναρη, Μ. Σουγιούλ, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Λοΐζου, Μ. Πλέσσα, Γ. Σπανού, Γ. Ζαμπέτα, Κουρτ Βάιλ και άλλων.

Ένα διπλό άλμπουμ που θα σας συνεπάρει!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας pavloszervas@musiccorner.gr

Ένα ακόμη live album για τη Τάνια Τσανακλίδου και ένα ακόμα από το Μετρό! Το 2005 είχε κυκλοφορήσει το “Δύο χρόνια Μετρό”, με ηχογραφήσεις από την αγαπημένη μουσική σκηνή της ερμηνεύτριας. Τώρα επιστρέφει με ένα ακόμα live από τον ίδιο χώρο, με “παλιές αγάπες & τραγούδια μεθυσμένα”. Δύο cd και 52 τραγούδια. Τρεις βιρτουόζοι μουσικοί και μια εξαιρετική ερμηνεύτρια. Με στιγμές ρομαντικές, μελαγχολικές μα και μπριόζες…

Αυτό που διέκρινα στο album – πέρα βέβαια από τις καταπληκτικές ερμηνείες της Τσανακλίδου – είναι ότι δεν στέκεται μόνο στη παρουσίαση του ερμηνευτικού μέρους του προγράμματος, αλλά ξεχωρίζει και για τις συχνές “παρεμβάσεις” των Μανώλη Καραντίνη, Γιάννη Παπαζαχαριάκη  και Παναγιώτη Τσεβά που δίνουν τα δικά τους σόλο με τα όργανά τους (μπουζούκι, κιθάρα και ακορντεόν αντίστοιχα). Ειδικά ο Καραντίνης αναλαμβάνει συχνά πρωταγωνιστικό ρόλο με το μπουζούκι του. Επίσης ακούμε συχνά ατάκες από τους πρωταγωνιστές (όχι μόνο από τη Τσανακλίδου αλλά και από τους Παναγιώτη Τσεβά και Γιάννη Παπαζαχαριάκη που τη συνοδεύουν στις ερμηνείες), ενώ η γνωστή ερμηνεύτρια διηγείται με τρόπο “πικάντικο” προσωπικές της στιγμές από τη πορεία της. Ευχάριστες και οι “προσαρμογές” γνωστών τραγουδιών στις περιστάσεις, όπου για παράδειγμα το περίφημο “Τσάρλι Τσάπλιν” μετατρέπεται σε …”Τσάνα Κλίδου”, ενώ ο πενηντάρης μετατρέπεται υπαινικτικά από τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη σε …πενηντάρα (για ποιαν χτυπάει η καμπάνα;;;). Ή ο “μπουφετζής” που μετατρέπεται σε “θέλω να γίνω …μπουζουξής, Μανώλης Καραντίνης”! Με όλα αυτά το cd καταφέρνει να μεταφέρει ιδανικά το κλίμα (και τα πειράγματα!) του live στα ηχεία μας και να πάρουμε έτσι μια πολύ αντιπροσωπευτική γεύση από τη πραγματική εικόνα των εμφανίσεων στο Μετρό.

Το πρώτο cd κυλάει στη μεγαλύτερή του διάρκεια με τρόπο μελαγχολικό, ενώ κάποια κομμάτια δίνουν την ευχέρεια στην Τσανακλίδου να ξεδιπλώσει και τα θεατρικά στοιχεία που διακρίνουν την ερμηνεία της. Το δεύτερο cd ανεβάζει στροφές και περιέχει πιο “δυνατά” κομμάτια που ανεβάζουν το κέφι και τα …ντέρτια του ακροατή. Ειδικά εκεί στα μισά, δύσκολα θα κρατηθείς να μη κουνηθείς στο ρυθμό τους! Μέχρι το εικοστό track, όπου το “αχ τα μάτια σου” ρίχνει ξαφνικά τους τόνους και το album ολοκληρώνεται με πολύ μελαγχολικό τρόπο και γερές δόσεις ρομαντισμού και έντονων συναισθημάτων…

Δεν νομίζω ότι κανείς θα μετανιώσει από την αγορά αυτού του cd. Μοναδικά μειονεκτήματα που θα μπορούσα να αναφέρω, είναι ότι οι μελαγχολικές στιγμές είναι ίσως υπερβολικά πολλές και το πολύ φτωχό, για μια τέτοια παραγωγή, ένθετο που αναφέρει απλά τίτλους τραγουδιών και συντελεστές.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ CD
CD1
01. Λαλούν τ’ αηδόνια – Μανώλης Καραντίνης – Γιάννης Παπαζαχαριάκης – Παναγιώτης Τσεβάς – Τάνια Τσανακλίδου
02. Ο κόσμος έγινε για μας – Τάνια Τσανακλίδου – Μανώλης Καραντίνης – Γιάννης Παπαζαχαριάκης – Παναγιώτης Τσεβάς
03. Αλλιώτικη μέρα
04. Ζητάτε να σας πω
05. Ο ερωτευμένος
06. Αυτή η νύχτα μένει
07. Οδός ονείρων – Αυτοχεδιασμός Μανώλη Καραντίνη
08. Μίλησέ μου – Παναγιώτης Τσεβάς
09. Τσάρλι Τσάπλιν – Γιάννης Παπαζαχαριάκης
10. Τι όμορφη που είσαι όταν κλαις – Γιάννης Παπαζαχαριάκης
11. Πρόλογος για τον Brecht
12. Surabaya Johnny
13. Ο ηθοποιός
14. Johnny Guitar
15. Αυτοσχεδιασμός Μανώλη Καραντίνη – Έφυγε το τρένο (απόσπασμα)
16. Πάτωμα
17. Αυτοσχεδιασμός Μανώλη Καραντίνη
18. Γυφτάκι
19. Το πάρτυ (απόσπασμα)
20. Μοίρες
21. Ο εφιάλτης της Περσεφόνης
22. Νανούρισμα (Θα κεντήσω)
23. Οδός Αριστοτέλους
24. Ποια νύχτα σ’ έκλεψε – Παναγιώτης Τσεβάς
25. Ενα βράδυ που ‘βρεχε
26. Αποκοιμήθηκα

CD2
01. Αχάριστη
02. Χάθηκε το φεγγάρι
03. Ζελατίνα
04. Το μονοπάτι
05. Ο πενηντάρης – Γιάννης Παπαζαχαριάκης
06. Χωρίσαμε ένα δειλινό – Παναγιώτης Τσεβάς
07. Παραμυθάκι μου – Παναγιώτης Τσεβάς
08. Βαλεντίνα – Γιάννης Παπαζαχαριάκης
09. Η Σουλτάνα η Φωφώ
10. Ο Ανθρωπάκος
11. Σε βλέπω στο ποτήρι μου
12. Τι σου ‘κανα και πίνεις
13. Άλα – Παναγιώτης Τσεβάς & Τάνια Τσανακλίδου
14. Εχω στενάχωρη καρδιά
15. Ο κόσμος έγινε για μας
16. Γεια σου, Δημητρούλα
17. Πατέρα κάτσε φρόνιμα – Γιάννης Παπαζαχαριάκης
18. Ο πιο καλός ο μαθητής – Μανώλης Καραντίνης
19. Ο μπουφετζής – Τάνια Τσανακλίδου – Μανώλης Καραντίνης – Γιάννης Παπαζαχαριάκης – Παναγιώτης Τσεβάς
20. Αχ! Τα μάτια σου (κι αν τα μάτια σου) – Παναγιώτης Τσεβάς
21. Ασ’ το το χεράκι σου – Παναγιώτης Τσεβάς
22. Ποτέ την Κυριακή – Πρόλογος – Αυτοσχεδιασμός Μανώλη Καραντίνη
23. Σ’ ένα χαρτάκι από τσιγάρα
24. Ηλιαχτίδα
25. Χάρτινο το φεγγαράκι
26. Αν μ’ αγαπάς

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Περίμενα κάτι διαφορετικό από την Τάνια. Κρίμα που μιλάμε για “μια απο τα ίδια”. Αλήτικο στυλ, επανεκτελέσεις, φωτό με γυρισμένη την πλάτη! Πόσο κρίμα για ένα τέτοιο ταλέντο. Το άλμπουμ είναι συμπαθητικό. ευτυχώς -ελπίζω- στα live να είναι εξαιρετική ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here