31/3/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Για πρώτη φορά, μία παράσταση, μια κοντινή ψυχαγωγική ματιά στο Ελληνικό ελαφρό τραγούδι, το σημείο επαφής με την αγνή πηγή προέλευσής… το τραγούδι της Παριζιάνικης “Belle Epoque”.

Τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ, με την διαχρονική δύναμη της Γαλλικής μελωδίας, υπόσχεση για μία ολόκληρη εποχή που μόνο αρχή προοριζόταν να γνωρίσει…

paris_athenes_express_afisa_2014_03_001

Γαλλικές επιτυχίες με παγκόσμια απήχηση που αποδόθηκαν στα Ελληνικά και σχημάτισαν τον κύκλο μίας ακόμα μεγάλης καριέρας στον τόπο μας. Μία πηγή αέναης φρεσκάδας που μεταφράστηκε και ενσωματώθηκε για πάντα στην Ελληνική κουλτούρα, την πολιτιστική κληρονομιά και τις καρδιές μας.

Αλλά και ελληνικές συνθέσεις του Αττίκ , Μωράκη , Σουγιούλ , Μαρούδας  … που μέσα από το σινεμά, το θέατρο και τις ηχογραφήσεις του γραμμοφώνου, ταξίδεψαν στα σαλόνια και τα ραδιόφωνα  του Παρισιού, μαγεύοντας το κοινό του.

Ταγκό, Βαλς και σουίνγκ κάτω από μία πανδαισία ανεξίτηλων μελωδικών γραμμών τροχιάς για το “Paris – Athènes Express”. Προορισμός: “Tango Swing & Tango Grec” συνδετικός κρίκος για το σήμερα. Tino Rossi, Νίκος Γούναρης, Rina Ketty, Σοφία Βέμπο, Luis Mariano, Πέτρος Επιτροπάκης, κάποιες απ’ τις μορφές που παρελαύνουν με το ρεπερτόριό τους απ’ την παράσταση.

Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Δαυίδ Ναχμίας, προσηλωμένος γνώστης σε αυτή την εποχή και τις ανεξιχνίαστες ιδιαιτερότητές της, που συνοδεύει και στο πιάνο.

Τραγουδάει ο Νίκος Παπαδιώτης,  που γνώρισε από πολύ κοντά το άρωμα της Παριζιάνικης τέχνης μέσα απ’ τις σπουδές και την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Παρίσι.

Οι OPUS 4, το πολυταξιδεμένο τετραμελές (μπάσο, δύο κιθάρες, βιολί)  Παριζιάνικο “σουίνγκ” συγκρότημα, βαθιά μορφωμένο, αυθεντικοί γνώστες του ρεπερτορίου, με ατέλειωτες “ώρες πτήσης” στις ψυχές ολόκληρης της υφηλίου .

Τρίτη 8 Απριλίου

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060

Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here