21/7/2014
Γράφει η Ανδρονίκη Τσατσαρώνη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Υπάρχουν συναντήσεις κορυφαίων ερμηνευτών που μας φέρνουν αντιμέτωπους με το παρελθόν και μας καλούν τοιουτοτρόπως να αναρωτηθούμε για το μέλλον. Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χειμώνα και σημείωσε, μάλιστα, τεράστια επιτυχία, συζητήθηκε κι αγαπήθηκε. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, δύο πολύπλευρες τραγουδίστριες που ξέρουν, θαρρώ, να ιδρώνουν τη φανέλα αποφάσισαν να ταξιδέψουν ανά την Ελλάδα για να δώσουν καλοκαιρινή πια πνοή σε ένα πρόγραμμα που ανατρέχει στα ωραιότερα τραγούδια τους.

arvanitaki_prwtopsalti_live_2014_07_06

Ένας σπουδαίος σκοπός τις έφερε στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την περασμένη Τετάρτη, μιας και αποφάσισαν να διαθέσουν τα έσοδα από την πρώτη στάση της περιοδείας τους στην Ακτ – ειν. Αξιοσημείωτο κι αξιοθαύμαστο το έργο της εν λόγω οργάνωσης, η οποία φροντίζει για την οικονομική και κοινωνική ένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν είτε σωματικές είτε νοητικές αναπηρίες. Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 21.00, ωστόσο, από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος σχημάτισε ουρές έξω από το θέατρο. Στις 21.30 τελικά τα φώτα έσβησαν, οι μουσικοί πήραν τα όργανα στα χέρια τους κι οι δύο ερμηνεύτριες με το ασυναγώνιστο εκτόπισμα βγήκαν στη σκηνή. Το χειροκρότημα της υποδοχής πολύ ζεστό και το κοινό ενθουσιασμένο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που τραγούδησαν, χόρεψαν, έδωσαν έντονο ρυθμό σε ένα γλέντι δίχως τελειωμό.

arvanitaki_prwtopsalti_live_2014_07_08

Η Άλκηστις κι η Ελευθερία αιθέριες όσο κι επιβλητικές, μας ταξίδεψαν μοναδικά στο χρόνο, προκάλεσαν να νοσταλγήσουμε, να συγκινηθούμε αλλά και να ξεφαντώσουμε στην αρένα του θεάτρου, αφού εγκαταλείψαμε τις θέσεις μας. Οι ίδιες δεν κατέβηκαν λεπτό από τη σκηνή, μοιράστηκαν εξίσου το μικρόφωνο κι έδειχναν να το καταευχαριστιουνται. Την Άδεια μου Αγκαλιά σε στίχους Διονύση Σαββόπουλου και μουσική NickCave επέλεξαν για την από κοινού τους έναρξη. Κι ύστερα ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια μας εικόνες μαγικές, διαμάντια μουσικά, μνήμες ακριβές…

arvanitaki_prwtopsalti_live_2014_07_15

Θεός αν είναι, Μένω εκτός, Μη φεύγεις μη μένεις, Έφυγες νωρίς, Διθέσιο, Τράβα σκανδάλη, Ο Άγγελος μου, Το Χειροκρότημα, Αν σε αρνηθώ αγάπη μου, Άδωνις, Πόσο σε θέλω, Της Καληνύχτας τα φιλιά, Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ, Το μηδέν, Τον έρωτα ρωτάω, Να ’ταν η χαρά οικόπεδο, Τα λαϊκά, Το βενζινάδικο, Το κόκκινο φουστάνι, Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω, Τι λείπει, Το παράπονο, Δυνατά, Ζήτα μου ότι θες, Κάθε φορά που με κοιτάζεις, Κύμα το κύμα, Ήταν αγάπη κι άλλα πολλά κι αγαπημένα.

arvanitaki_prwtopsalti_live_2014_07_19

Θαύμασα για μια ακόμη φορά το κέφι, την τσαχπινιά, την όρεξη που είχαν τόσο η Άλκηστις όσο κι η Ελευθερία να δώσουν στους θεατές και να πάρουν από την ενέργεια τους. Παρατήρησα μια υπέροχη χημεία που τις έδενε και πολλές φορές με συνέλαβα να αναρωτιέμαι πόσο σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς κι υπέροχες φωνές έχει να επιδείξει αυτή η χώρα…

arvanitaki_prwtopsalti_live_2014_07_17

Πολλοί οι σταθμοί της καλοκαιρινής τους περιοδείας κι έτσι δράττομαι της ευκαιρίας μέσω τούτου του κειμένου να σας παροτρύνω να τους αναζητήσετε. Πρόκειται για μια αξιομνημονευτη μουσική σύμπραξη, ειλικρινής κατάθεση ψυχής.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τo live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here