29/4/2013
Γράφει η Γιάννα Παναγιωτοπούλου
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr

Τα φώτα χαμηλώνουν, τα μικρόφωνα ανοίγουν και τα βήματα εννέα μουσικών τους οδηγούν – κι εμάς μαζί – στη σκηνή του KooΚoo στο Γκάζι. Ο λόγος για τους Soulmates, ένα συγκρότημα της εγχώριας σκηνής  με neo soul μουσικό προσανατολισμό. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Soulmates βρέθηκαν στο πλευρό ενός μεγάλου μουσικού ονόματος όπως αυτό των Belleruche. Είχαν ανοίξει και την περσινή συναυλία των Quantic και Αlice Russel και η εμπειρία που τους χάρισε το γεγονός ήταν εμφανής επί σκηνής. Στο κέντρο στέκονταν οι τρεις δεσποινίδες με τις ψιλόμεσες φούστες, τα μακό και τα ψηλά τακούνια, ενώ γύρω τους, πίσω τους, δεξιά και αριστερά τους ήταν διασκορπισμένη η εξαμελής μπάντα. Οι Soulmates ερμήνευσαν, άλλοτε διασκευασμένα κι άλλοτε απλά δοσμένα υπό την δική τους σκοπιά, κομμάτια όπως το “Roof off” των Laura Vane & The Vipertones και το “Pushin on” των Quantic Soul Orchestra. Είδαμε μια προσεγμένη εμφάνιση που προσέφερε κέφι, χορό και φυσικά ωραία ακούσματα ερμηνευμένα από τρεις καλοδουλεμένες φωνές, που συνοδεύονταν από όμορφα παιγμένες μελωδίες…

soulmates_live_2013_04_001
Soulmates

Το εύστοχο καλωσόρισμα  του κοινού από τους Soulmates ήρθε να συμπληρώσει η εμφάνιση των Esterina, Rsn και Κώστα Ζορμπά, οι οποίοι μας έβαλαν και από άποψη ατμόσφαιρας στην τελική ευθεία για να υποδεχτούμε τους Belleruche. H αλήθεια είναι ότι τα έχουμε ξαναπεί γι’ αυτή τη μουσική συνάντηση των παιδιών αλλά αφού λένε ότι η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως θα ξανακάνω τις απαραίτητες συστάσεις. Αναφέρομαι λοιπόν σε χορδές και φλεγόμενα τάστα, μια soul φωνή, μίκτες και σκρατσαρίσματα και ένα αρκετά δελεαστικό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, προς έκπληξη μας, είδαμε τον Rsn να εκτελεί και χρέη μπασίστα για ένα μόνο κομμάτι. Η ώρα κύλησε άκρως ποιοτικά και διασκεδαστικά με τη διάθεση του κοινού να ακολουθεί αύξουσα πορεία και την επιθυμία για συμμετοχή πλέον να είναι έκδηλη ακόμη κι όταν επρόκειτο για κομμάτια που δεν γνώριζε. Λίγο πριν μας αφήσουν κι ευχαριστήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τους Belleruche, έπαιξαν το “Falling down”, κομμάτι σε στίχους και φωνητικά της Esterina και μουσική του Rsn, το οποίο θα περιλαμβάνεται και στον επερχόμενο δίσκο τους. Κλείνοντας λοιπόν, σε ό,τι αφορά τα εγχώρια, αυτό το live έδωσε απάντηση σε όλους αυτούς που λένε πως η ελληνική σκηνή είναι νεκρή. Όχι μόνο δεν είναι νεκρή, αλλά είναι και σε μια από τις άκρως παραγωγικότερες φάσεις της!

rsn&esterina_live_2013_04_009
Esterina – Κώστας Ζορμπάς

Κάπως έτσι λοιπόν, με χαμόγελα, συγχρονισμένα χορευτικά, αισθησιακά λικνίσματα, ωραίες φωνές και μουσικές φτάσαμε στο τρίτο και τελευταίο μέρος όπου αναμέναμε τους πρωταγωνιστές της βραδιάς να κλέψουν την παράσταση! Και οι προσδοκίες δεν αποδείχτηκαν μεγάλες. Γύρω στις έντεκα παρά τέταρτο, ανέβηκαν στη σκηνή οι Kathrin DeBoer και Ricky Fabulous.

bellerouche_live_2013_04_024
Belleruche

Όλα ξεκίνησαν με την κιθαριστική εισαγωγή του Ricky με τα φώτα χαμηλωμένα και με την …έφοδο της αισθησιακής φωνής της Kathrin στη μελωδία. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, επιφυλάσσοντας τους έτσι μια θερμότατη υποδοχή! Προς έκπληξη μας ο Dj Modest δεν εμφανίστηκε με τα άλλα δύο μέλη του βρετανικού συγκροτήματος κι έτσι πίσω από την κονσόλα βρέθηκε ο Aris Rsn!

bellerouche_live_2013_04_035
Rsn

Η βραδιά κύλησε  με κομμάτια από όλες τις δουλειές των Belleruche, αλλά κυρίως  με αυτά από το άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2012 “Rollerchain”. Δυνατή στιγμή ήταν η ερμηνεία του κομματιού “Northern girls”, όπως ήταν αναμενόμενο, οπού το κοινό ξεσάλωσε: χειροκροτούσε, χόρευε, σφύριζε και φυσικά τραγουδούσε. Για την ακρίβεια δεν ήταν απλά μια δυνατή στιγμή, ήταν η στιγμή έπειτα από την οποία τα πάντα συνέβαιναν σε υπερθετικό βαθμό! Τα επόμενα λεπτά μας βρήκαν να ακούμε: το “Anything you want” καθώς και μια πολύ πειραγμένη εκδοχή του “Hit the road jack”. Για να λέμε όμως και την αλήθεια εκεί που επικράτησε πραγματικά παροξυσμός, ήταν στο “Minor Swing”. Γυρίζοντας το κεφάλι μου προς το πίσω μέρος της αίθουσας, μιας και έτυχε να στέκομαι μπροστά στη σκηνή, αντίκρυσα πλήθος παλλόμενο στους ρυθμούς ενός τραγουδιού που πρωτοακούστηκε το …1937!!! Ο Ricky Fabulous χόρευε με την κιθάρα μέτρια υψωμένη ενώ η Kathrin DeBoer τα δίνε όλα τόσο φωνητικά όσο και χορευτικά.

bellerouche_live_2013_04_014
Kathrin DeBoer

Σε αυτό το σημείο νομίζω πως έφθασε η στιγμή να μιλήσουμε για την Kathrin DeBoer η οποία μαγνήτισε τα βλέμματα και τα αυτιά όλων. Δεν είναι μόνο πολύ όμορφη αλλά είναι και η επιτομή της τσαχπινιάς, του ναζιού και του αισθησιασμού! Σε ό,τι αφορά τη φωνή της, οι ηχογραφήσεις πραγματικά την αδικούν, συγκριτικά πάντα με αυτό που ακούει κανείς σε μια ζωντανή της εμφάνιση. Η φωνή της είναι όποτε πρέπει αισθαντική, άλλοτε σπαρακτική, πάντα ανάλογη των περιστάσεων. Μια αναφορά πρέπει να γίνει επίσης στα φανταστικά σκρατσαρίσματα του Rsn ο οποίος αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από άξιος αντικαταστάτης του Dj Modest, γεγονός που φάνηκε και από την αποθέωση που βίωσε από το κοινό σε ορισμένες στιγμές του live!

bellerouche_live_2013_04_032
Ricky Fabulous

Η Πέμπτη που μας πέρασε στο KooKoo ήταν μια βραδιά γεμάτη ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις και η συναυλία ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Οι επιδράσεις της πάνω μου; Τρεις μέρες μετά ακούω ακόμα Belleruche πυρετωδώς σαν να προετοιμάζομαι για να πάω στη συναυλία τους! Αν δεν είναι αυτό επιτυχία, τότε τι είναι;

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here