7/3/2014
Γράφει η Μίρκα Λαμπροπούλου
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Χειμώνας στον Παρνασσό», η αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρανασσός», άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί τρεις υπέροχες κυρίες, τρεις ξεχωριστές φωνές. Idra kayne, Lia Hide, Μαρίκα Παπάζογλου. Η αίθουσα «Παρνασσός» φιλοξενεί για πολλά χρόνια μεγάλους σολίστ της κλασσικής μουσικής. Φέτος όμως άνοιξαν λίγο τους ορίζοντές τους και στα πλαίσια των χειμερινών τους εκδηλώσεων είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής, τηρώντας βέβαια πάντα το καλλιτεχνικό επίπεδο υψηλό!

Η αίθουσα επιβλητική και λίγο απόμακρη. Η σκηνή έτοιμη να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες. Η βραδιά ξεκίνησε με το «Libertango» του Α.Piazzolla μπλεγμένο με το «Roxanne» ενώ ταυτόχρονα τα κορίτσια με σμόκιν έπαιρναν τις θέσεις τους στη σκηνή. Η Lia Hide τραγούδησε το «Roxanne» (Police), η Μαρίκα Παπάζογλου το «Love song» (Cure) και η Idra kayne το «Crazy» (G.Barkley).

koritsia_me_smokin_live_2014_02_21

To πρώτο μέρος του προγράμματος συνεχίστηκε με εναλλαγή των κοριτσιών στα εξής τραγούδια: «Formidable» (Stromae), «Temptation» (Tom Waits) από την Idra Kayne. Έπειτα η Μαρίκα Παπάζογλου ερμήνευσε το υπέροχο «What are you doing the rest of your life?» (Legrand / Bill Evans) και τη σκυτάλη πήρε η Lia Hide με τα τραγούδια «Guigui» (Michel Jonasz), «The windmills of your mind» ( legrand).

Η Μαρίκα Παπάζογλου συνέχισε με «Goodbye Yellow brick road» (Elton John), «Shape of my heart» (Sting). Οι φωνές της Idra Kayne και της Lia Hide ενώθηκαν για να μας χαρίσουν το «Black hole sun» (Soundgarden)

koritsia_me_smokin_live_2014_02_14_idra_kayne
Idra Kayne

Οι δικές μου αγαπημένες στιγμές ήταν όταν άκουσα τα τραγούδια των ίδιων των κοριτσιών που εμπεριέχονται στους προσωπικούς τους δίσκους. Αρχικά το «Water» το τραγούδι της Idra Kayne σε μουσική Φ. Δελινικόλα. Ομολογώ ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια και απ’ ότι πληροφορήθηκα όχι μόνο δικό μου μιας που πρόσφατα έγινε χρυσό καθώς συμπεριλήφθηκε στη συλλογή του Γ. Μουχταρίδη «The bright side of the road vol II» η οποία έγινε χρυσή από τη πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας της. Όμως το τραγούδι περνώντας από τα χέρια του Α. Λιβιτσάνου ενορχηστρώθηκε με έναν μοναδικό τρόπο που μας έκανε όλους να το ερωτευτούμε από την αρχή. Το ίδιο συναίσθημα ένιωσα και με το τραγούδι της Lia Hide «About last night» από τον δικό της προσωπικό δίσκο, που έπαιξε μόνη της στο πιάνο. Η Μαρίκα Παπάζογλου μας σύστησε τα δικά της τραγούδια, ενώ η ίδια τα ερμήνευε στο πιάνο, «City of angels» και «The end of the world». Τι πιο όμορφο και υγιές η μουσική να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα μέσα από νέους καλλιτέχνες…

koritsia_me_smokin_live_2014_02_06_lia_hide
Lia Hide

Στο δεύτερο μέρος τα κορίτσια έβγαλαν τα σμόκιν και φόρεσαν τις τουαλέτες τους και συνέχισαν την περιπλάνηση στα κατά βάση «αντρικά» τραγούδια. Έτσι λοιπόν ακούσαμε τα «One» και  «with or without you» (U2) από τη Μαρίκα Παπάζογλου, το «She» (E.Costello) και το  «I don’t wanna miss a thing» (Aerosmith) από Idra Kayne, ενώ η Lia Hide ερμήνευσε το «Ηurt» (L.Coen) και το «Μια φορά και έναν καιρό» (Μ.Χατζιδάκις). Στο κλείσιμο οδηγηθήκαμε με το «Toxicity» (System of a down) από την Idra Kayne και τη «Σιωπή» (Ξύλινα Σπαθιά) από την Μαρίκα Παπάζογλου.

koritsia_me_smokin_live_2014_02_11_papazoglou_marika
Μαρίκα Παπάζογλου

Τα κορίτσια κάλεσαν το κοινό να σηκωθεί και να χορέψει στον ρυθμό του «Get lucky» (Daft Punk) που έκλεινε αυτή τη συναυλία… Κάποιοι ακολούθησαν ενώ κάποιοι υπάκουσαν στις “εντολές” και τους τρόπους που επέβαλε η αίθουσα και έμειναν στη θέση τους.

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρέθηκα σε αυτή τη συναυλία και μακάρι να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο για να έχω την ευκαιρία να το ξαναζήσω. Να βλέπω νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες να δημιουργούν μουσική που ξεφεύγει από τις “κονσέρβες” που καθημερινώς θέλοντας και μη ακούμε… Να ακούω ερμηνείες, ενορχηστρώσεις και διασκευές με σεβασμό και καλλιτεχνική συνείδηση σε τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Ελπίζω σε τέτοιες περιόδους που η τέχνη ανθίζει και αναγεννάται από τις στάχτες της να καταλάβουμε όλοι ποια θα έπρεπε να είναι η αξία της και να ξεχωρίσουμε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν…

koritsia_me_smokin_live_2014_02_22

Φυσικά χωρίς τους υπέροχους μουσικούς τους δε θα είχε γίνει τίποτα απ’όλα αυτά:

Βιολί: Αναστασία Μιλιώρη
Φλάουτο: Ροζαλία Γιαννοπούλου
Τσέλο: Αρης Ζέρβας
Μπάσσο: Έλλη Δαδήρα
Ηλεκτρικό μπάσο: Νίκος Βλάχος
Drums: Γιώργος Ράντος
Κιθάρες: Φώτης Δελινικόλας
Πιάνο: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος και Παναγιώτης Κραμπής

————————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live!


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here