9/2/2012
Γράφει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr

Την Κυριακή που μας πέρασε βρεθήκαμε στο Γκάζι όπου εμφανιζόταν η Εύα Λουκάτου στο Noiz.

Aπ’ ότι φάνηκε πρέπει να πήγαμε αρκετά νωρίς στο Noiz Club γιατί όταν φτάσαμε η Εύα με την μπάντα της ετοίμαζαν τον ήχο τον οποίο θα άκουγε ο κόσμος που θα βρισκόταν στο live. Η Εύα Λουκάτου πολύ γλυκιά μας υποδέχτηκε με χαμόγελο ενώ περιμέναμε υπομονετικά την έναρξη της συναυλίας.

Λίγο αργότερα κόσμος άρχισε να γεμίζει σιγά σιγά το μαγαζί, τα φώτα χαμήλωσαν και η Εύα πήγε να ετοιμαστεί για την επερχόμενη εμφάνισή της. Λίγο πριν ανέβει στην σκηνή, σε μία γιγαντοοθόνη του μαγαζιού, έπαιξε ένα βίντεο που μας ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο υπό τους ήχους του Tango! To βίντεο απεικόνιζε παιδάκια και άτομα κάθε ηλικία να χορεύουν από άκρη σε άκρη της γης, Από την Αργεντινή και την Ισπανία μέχρι το Μεξικό και Ινδονησία. Η Εύα και η μπάντα της ήταν ντυμένοι στα μαύρα, με τους μουσικούς της να φορούν τιράντες και καπέλα κάτι που θύμιζε ιταλική μαφία ή πιο απλά …αργεντίνικο tango!

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της η Εύα Λουκάτου τραγούδησε παλιά αγαπημένα μας κομμάτια, διασκευασμένα, επίσης παλιά δικά της τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική της δουλειά, “Έτσι θα γίνει”, αλλά και ακυκλοφόρητα από τη νέα δουλειά που ετοιμάζει. Η συμμετοχή από το κοινό ήταν εντυπωσιακή ενώ δεν έλειψαν και οι χορευτικές φιγούρες tango από ένα ζευγάρι που προφανώς το είχε …σπουδάσει! Μεταξύ άλλων ακούσαμε την νεαρή ερμηνεύτρια να ρωτάει “που θα πας και θέλεις να μ’ αφήσεις”, την ακούσαμε στ “πιο ωραία λαϊκά” αλλά και να “δίνει όλα τα λεφτά της για ένα tango”. Για πρώτη φορά ερμήνευσε τραγούδια που στον πρώτο της δίσκο είχαν τραγουδήσει κυρίως η Σοφία Παπάζογλου αλλά και άλλοι καλλιτέχνες. Μίλησε για τους ψεύτες και τους λάτρεις της αλήθειας με το “δως μου ψέμα” και άφησε για το τέλος μια πολύ ωραία διασκευή του αγαπημένου σε όλους ρεμπέτικου “Καίγομαι”.

Στο Noiz βρισκόταν και ο Ανδριανός Νόνης, φίλος και συνεργάτης της Εύας Λουκάτου ο οποίος θα συμμετέχει φωνητικά σε ένα κομμάτι στο νέο δίσκο της. Ο Ανδριανός ανέβηκε στη σκηνή για να παίξει και να τραγουδήσει δύο κομμάτια που απ’ ότι φάνηκε από το χειροκρότημα του κόσμου άρεσαν αρκετά! Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στο “τραγούδι της πόρνης” ή αλλιώς “Τζένη” κάποιος …από μήχανης θεός, φόρεσε ένα ροζ πουπουλένιο φουλάρι στην Εύα!

Στο τέλος της βραδιάς η Εύα Λουκάτου φαινόταν ενθουσιασμένη, μιλούσε με όλους και ευχαριστούσε τους πάντες με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Με τη μουσική υπόκρουση του “Όνειρα σφραγίζω” που θα είναι και ο τίτλος του νέου της δίσκου που θα κυκλοφορήσει το Μάρτη μας αποχαιρέτησε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα  αφήνοντάς μας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Δείτε επίσης συνέντευξη (με video) της Εύας Λουκάτου, από το studio 133 λίγο πριν το live…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here