1/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Τις επόμενες εβδομάδες, το Estate και η Sony Music θα κυκλοφορήσουν τα “Hollywood Tonight” και “Behind The Mask” από το album MICHAEL. Το  “Behind The Mask” θα είναι το επόμενο single για την Αμερική, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Γαλλία. Το “Hollywood Tonight” θα είναι το δεύτερο single για τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ενώ videos θα γίνουν και για τα δύο τραγούδια.

Και το “Behind The Mask” αλλά και το “Hollywood Tonight” ήταν τα αγαπημένα τραγούδια των fan και των κριτικών από το MICHAEL – μια μοναδική συλλογή τραγουδιών του Michael Jackson που ολοκληρώθηκε μετά τον θάνατό του και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο από την Sony Music και το Estate. Το album περιλαμβάνει τραγούδια που ο Michael είχε δουλέψει πριν από τον θάνατο του για μελλοντική κυκλοφορία, μαζί με άλλο υλικό που προγραμμάτιζε για επόμενα albums. Ο Joe Vogel, συγγραφέας του επερχόμενου βιβλίου Man in the Music: The Creative Life And Work of Michael Jackson, δήλωσε ότι «Τα μεταθανάτια έργα είναι εμφανώς δύσκολα… Αυτό τελικά είναι η πιο σημαντική ποιότητα του Michael: Αισθάνεσαι σαν τον Michael»!

Το “Behind the Mask,” που πρόσφατα ολοκλήρωσαν ο John McClain και ο Jon Nettlesbey, έχει κερδίσει τους κριτικούς για τον τρόπο που συνδέει την μουσική του Michael τότε με το σήμερα. Το Rolling Stone το αποκάλεσε “a fiercely funky cousin to “Wanna Be Startin’ Somethin’’’. Το τραγούδι το έγραψε ο Michael Jackson, μαζί με τους Chris Mosdell και Ryuichi Sakamoto ενώ την παραγωγή την έκανε ο Michael Jackson, μαζί με τους John McClain και Jon Nettlesbey.  Το αναγνωρίσιμο hook του τραγουδιού είναι sample από το “Behind The Mask” του Ryuichi Sakamoto and Yellow Magic Orchestra. Το “Hollywood Tonight”, για το οποίο η USA TODAY έγραψε “pulsates with Billie Jean-esque energy”, γράφτηκε την περίοδο του album Invincible. Το 2007, ο Michael «έβγαλε» το τραγούδι αυτό από το αρχείο του για να το επεξεργαστεί μαζί με τον παραγωγό Theron “Neff-U” Feemster. Το “Hollywood Tonight” το έγραψε ο Michael Jackson μαζί με τον Brad Buxer ενώ την παραγωγή έχει κάνει ο Teddy Riley, ο Michael Jackson και ο Theron “Neff-U” Feemster. Η Ellen DeGeneres παρουσίασε και χόρεψε το τραγούδι μπροστά στο κοινό της κατά την διάρκεια του πολύ γνωστού της talk show.

Το MICHAEL έφτασε στο #1 με την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο και έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια albums παγκοσμίως κάνοντάς το έτσι ένα από τα δημοφιλέστερα albums του 2010. Η ασταμάτητη επιτυχία του album συνεχίζει να δείχνει την σημασία του Michael στους fans του και πως η μουσική του εξακολουθεί να αγγίζει πολιτισμούς και γλώσσες. Το MICHAEL έχει γίνει πλατινένιο πλέον σε 17 χώρες ανάμεσά τους η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία(2x), η Ιταλία(2x), η Ισπανία, η Δανία, η Πολωνία, η Ρωσία(2x), η Αυστρία, το Βέλγιο, η Τσεχία(5x), ο Καναδάς, η Ινδία(2x), η Κίνα, το Ταϊβάν, η Κορέα και η Μέση Ανατολή. Το Michael έχει γίνει χρυσό σε 18 χώρες ανάμεσά τους η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία, η Ιαπωνία, το Hong Kong, η Ινδονησία, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη, η Φιλανδία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

To MICHAEL σηματοδοτεί ακόμα μια κυκλοφορία στα πλαίσια της νέας συμφωνίας μεταξύ του Estate of Michael Jackson και της Sony Music, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2010 και συνεχίζει την 35χρονη σχέση του καλλιτέχνη και της μουσικής του με την δισκογραφική εταιρεία. Σε αυτή την περίοδο, ο Michael έχει πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δίσκους, είχε 13 #1 singles και κυκλοφόρησε το pop φαινόμενο “Thriller” το οποίο παραμένει το best selling album όλων των εποχών με πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here