5/3/2012
www.musiccorner.gr

Τα βίντεο κλιπ των τεσσάρων τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision, μπορούν να παρακολουθήσουν από σήμερα, 5 Μαρτίου (στις 19.00, 20.00, 21.00 και 23.00) στην ΕΤ1 οι φίλοι του διαγωνισμού. Τα βίντεο κλιπ έχουν κοινή αισθητική και θα μεταδίδονται εμβόλιμα στο πρόγραμμα της ΕΤ1 και από αύριο και της ΝΕΤ, ενώ θα είναι προσβάσιμα για θέαση και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr/eurovision.

Τα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μπακού (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής:

BABY I’ M YOURS
Ερμηνεία: Δώρα
Μουσική: Franc, Ηλίας Πανταζόπουλος
Στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης

KILLER BEE
Ερμηνεία: Cassiopeia
Μουσική: Χρήστος Δάντης
Στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας

NO PARKING
Ερμηνεία: Velvet Fire
Μουσική – Στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας

APHRODISIAC
Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου
Μουσική – Στίχοι: Δημήτρης Στάσσος, Mikaela Stenström, Dajana Lööf

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!

BABY I’ M YOURS
Ερμηνεία: Δώρα

Η Δώρα γεννήθηκε στις 28/03/1992 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Τυχαία βρέθηκε σε ηλικία τριών ετών στο στούντιο της Ρούλας Κορομηλά και μέχρι τα έξι της συμμετείχε στα σόου της τηλεπαρουσιάστριας, όπου τραγουδούσε μαζί με άλλα παιδιά. Μετά το δημοτικό η Δώρα φοίτησε για τρία χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, γεγονός που τη βοήθησε πολύ να εξελιχθεί σε αυτό που από μικρή αγαπούσε. Εκεί μεταξύ άλλων έκανε μαθήματα πιάνου, θεάτρου, φωνητικής και χορού. Όπως λέει «μέσα στο μουσικό σχολείο έχω μάθει να ακούω όλα τα είδη της μουσικής», αν και η ίδια όμως θεωρεί τον εαυτό της pop τραγουδίστρια.

Το 2006 γίνεται η πρώτη γνωριμία της Δώρας με τη Eurovision, αφού παίρνει μέρος στον ελληνικό τελικό της Eurovision Junior και κατακτά την 4η θέση με το τραγούδι «Μια Αγκαλιά Για Τα Παιδιά» σε στίχους και μουσική δικούς της, αφιερωμένο στα παιδιά του Λιβάνου που πλήττονταν τότε από τον πόλεμο. Το 2007, η ανήσυχη Δώρα, επιστρέφει στη Eurovision Junior κατακτώντας τη 2η θέση αυτή τη φορά με ένα επίσης δικό της τραγούδι με τίτλο «Πάντα Θ’ Αγαπώ» σε πιο dance-pop ρυθμούς.

Στο ενεργητικό της έχει πολλές σπουδαίες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Νίκος Ιγνατιάδης και ο Μίμης Πλέσσας.

Η Δώρα όμως σπουδάζει και στο Πολιτικό της Νομικής, ένα όνειρο που είχε από μικρή και για χάρη του παραμέρισε λίγο για ένα διάστημα τη μεγαλύτερή της αγάπη, το τραγούδι.

Δώρα

——————————-

KILLER BEE
Ερμηνεία: Cassiopeia

Η Έλενα, η leading singer του συγκροτήματος Cassiopeia, γεννήθηκε στις 28/07/1990 και μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου. Η αγάπη της για το τραγούδι ξεκίνησε από την πολύ μικρή ηλικία των τριών ετών, ενώ για δέκα χρόνια φοιτούσε στην Cyprus Opera Organisation. Επιπλέον έχει κάνει δύο χρόνια μαθήματα πιάνου, ένα χρόνο μαθήματα Voice Performance στο Berklee College Of Music της Βοστώνης και έχει πάρει το International Baccalaureate από το Pascal English School. Έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές κι έχει κερδίσει την πρώτη θέση σε διάφορα talent shows στην Κύπρο. Αγαπημένο χόμπι της Έλενας, μετά τη μουσική, είναι η ιππασία.

Η Μαρία είναι το δεύτερο από τα τρία μέλη του συγκροτήματος Cassiopeia. Γεννημένη στις 22/12/1983 στην Αθήνα, από μικρή είχε έφεση σε ο,τιδήποτε είχε σχέση με τα καλλιτεχνικά και τον αθλητισμό. Παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, η Μαρία ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χορό συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά σχήματα, διαφημίσεις και τηλεοπτικά σόου. Ιππασία, Tae Kwon Do, Judo, Σκι, Latin και Ευρωπαϊκοί χοροί είναι μερικά μόνο από αυτά που έχει κάνει η Μαρία για να γεμίσει δημιουργικά το χρόνο της, πέρα από τη μουσική, με την οποία έχει ασχοληθεί κάνοντας κάνοντας μαθήματα φωνητικής και κλασσικής κιθάρας.

Το τρίτο μέλος είναι η Naya, γεννημένη στις 01/07/1991 στην Κύπρο. Από την ηλικία των έξι ετών ασχολείται με τη γυμναστική και ήδη από τα επτά είχε μπαλέτο, hip-hop, jazz, latin και μοντέρνους χορούς. Μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο στα 18, άρχισε να χορεύει επαγγελματικά σε καλλιτεχνικά σχήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Αγαπημένες της ασχολίες εκτός από τη μουσική και το χορό είναι ο κινηματογράφος, το θέατρο και το γυμναστήριο.

Cassiopeia

——————————-

NO PARKING
Ερμηνεία: Velvet Fire

Οι 23χρονοι George Alex και May Sokolai είναι τα μέλη του νεανικού συγκροτήματος VELVET FIRE. Το σχήμα προέκυψε από μία τυχαία συνάντηση, όταν βρέθηκαν πριν τέσσερα χρόνια να τραγουδάνε live μαζί στην ίδια σκηνή.

Ο George Alex γεννήθηκε στις 26/11/1988 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα και κάνοντας μαθήματα φωνητικής. Μετά το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του στη γεωπονία.

Η May Sokolai γεννήθηκε στις 24/11/1988 στη Βαγδάτη, μεγάλωσε στην Αθήνα και κουβαλάει ένα κράμα πολιτισμών. Από μικρή κι εκείνη ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα, φωνητική και θεωρία της μουσικής, ενώ μετά το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία.

Όπως έχουν πει οι ίδιοι σε συνέντευξή τους «Aνήκουμε στην κατηγορία εκείνη των παιδιών που κουβαλούν το μικρόβιο της μουσική από μικροί…». Μέσα από alternative rock, pop, punk και electro μουσικά ακούσματα, αλλά και επιρροές από τη ζωή στη μεγάλη πόλη, οι VELVET FIRE ξεσηκώνουν με την ενέργειά τους.

Το στυλ τους ιδιαίτερο κι ανατρεπτικό, μουσικά κι εμφανισιακά, εκφράζει απόλυτα την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή τους. Οι VELVET FIRE έκαναν το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία πριν μερικούς μήνες με το single «Απίστευτα Πολύ» σε μουσική Λεωνίδα Χατζάρα και στίχους Θάνου Παπανικολάου, ένα τραγούδι φρέσκο, γεμάτο ένταση και ρομαντισμό με στοιχεία pop-punk, rock και 80’s. Σημαντική σε αυτό τραγούδι ήταν η συνεργασία με τον ντράμερ της Pink, Mark Schulman και τον κιθαρίστα Chris Buseck.

Ακόμα πιο ανατρεπτικό ήταν και το πρώτο τους video clip για το τραγούδι «Απίστευτα Πολύ» σε σκηνοθεσία Sherif Francis. Το κλιπ, σε αντιστοιχία πάντα, με τη δυναμική του τραγουδιού και της προσωπικότητας του George και της May είναι άκρως επαναστατικό και γεμάτο ένταση.

Οι VELVET FIRE είναι πάνω απ’ όλα δύο νέα και φρέσκα παιδιά, γεμάτα όρεξη για ζωή και δημιουργία. Είναι τα παιδιά που κάνουν τρέλες, περνάνε καλά, συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένοι για όσα συμβαίνουν γύρω τους και όλα αυτά τα μετατρέπουν σε ιδέες και έμπνευση για τη δουλειά τους.

Velvet Fire

——————————-

APHRODISIAC
Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου

Η Ελευθερία Ελευθερίου γεννήθηκε στις 12/05/1989 στο Παραλίμνι της Κύπρου.

Από μικρή της άρεσε να ασχολείται με τη ζωγραφική, τον στίβο, τον χορό, αλλά και το τραγούδι. Στο δημοτικό ξεκινάει μαθήματα πιάνου, θεωρίας της μουσικής κι αρμονία. Σε ηλικία 15 ετών κάνει μαθήματα φωνητικής κι από τα 16 της κιόλας είναι σολίστας της λαϊκής ορχήστρας ΡΟΚ στην Κύπρο. Όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει Music and Performance στο University of Surrey στο Λονδίνο. Η ίδια παραδέχεται πόσο της αρέσει να είναι πάνω στη σκηνή, να τραγουδάει και να βλέπει τον κόσμο να χαμογελάει και να διασκεδάζει. Άλλωστε ανέκαθεν από μικρό παιδί συνήθιζε να χορεύει και να τραγουδάει μπροστά σε κοινό που χειροκροτούσε το ταλέντο της. Παρ’ ότι στο παρελθόν είχε περισσότερο έντεχνα και λαϊκά ακούσματα, θεωρεί τον εαυτό της μία pop-rock τραγουδίστρια. Αυτή είναι και η μουσική που ακούει: pop, r’n’b, jazz, soul, και gospel.

Η Ελευθερία Ελευθερίου έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show The X-Factor 2, όπου αν και δεν κατέκτησε την πρώτη θέση, σίγουρα όμως κέρδισε τις εντυπώσεις. Αμέσως μετά την αποχώρησή της εμφανίστηκε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά μετά από πρόσκληση του ίδιου. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ με τον Νίκο Βέρτη εμφανιζόταν και όλη τη σεζόν που πέρασε με τεράστια επιτυχία στο κέντρο Fantasia.

Το φθινόπωρο του 2011 η Ελευθερία Ελευθερίου μετακομίζει στη δισκογραφική εταιρία Universal Music, έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της.

Ελευθερία Ελευθερίου

——————————-

Η διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής θα γίνει μέσα από ειδική βραδιά τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 21.00, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο River West και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1. Τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, οι τηλεθεατές και η κριτική επιτροπή θα αποφασίσουν σε ποσοστό 50/50 για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο Μπακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here