Γράφει η Ιωάννα Γκόγκου
Φωτογραφίες: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
 Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

———————————————————–

Γράφω για να μην με ξεχάσεις, για να είμαι μέσα στην καρδιά σου και στο μυαλό σου… ίσως για πάντα.

Δε θέλω να φοβάμαι, δεν φοβάμαι… λυπάμαι για ότι ίσως δεν προλάβω να γευτώ, να αγαπήσω, να αποχαιρετήσω. Δεν θέλω να γίνομαι μελό, ποτέ δεν ήμουν. Ακόμα και από μωρό παιδί που με θυμάμαι χαμογελούσα συνεχώς… “Έλα” έλεγα, “όλα θα γυρίσουν ξανά στην όμορφη ροή τους”.

Γιατί όλα έχουν μια όμορφη ροή. Όμορφη ροή χωρίς το “μια” δεν απαριθμούμε ποτές, προχωράμε μονάχα και γελάμε δυνατά, με γνώση…

Sometimes I think that I know
What love’s all about
And when I see the light
I know I’ll be all right.

I’ve got my friends in the world,
I had my friends
When we were boys and girls
And the secrets came unfurled.

Θυμάμαι ακόμα την ημέρα που το έμαθα, την ημέρα που το έμαθαν και άλλοι. Ξέρεις ο κόσμος δεν μπαίνει ποτές στην θέση μας, μας δίνει μονάχα λίγη από την συμπόνια του και μας χαιρετά από μακριά. Φοβούνται να απλώσουν το χέρι και να μας πάρουν αγκαλιά. Και να ‘ξεραν… Πως η ανάγκη για μιαν αγκαλιά δεν κολλά… Η έλλειψη  γνώσης είναι η πιο δυσάρεστη μορφή ασθένειας, καλπάζουσας θαρρώ. Μα ο κόσμος δεν ξέρει… Δεν ξέρει γιατί ποτές δεν με ρώτησε, μονάχα με κοίταξε με δάκρυα και λύπη στα μάτια.

Είμαι καλά όμως, νιώθω και είμαι ζωντανή γιατί γνωρίζω, γιατί ψάχνω να βρω την αλήθεια… Ψάχνω να βρω την αφορμή για να με κρύψεις για λίγο στην αγκαλιά σου δίχως τρόμο. Άσε με να σου δώσω ένα φιλί στο μάγουλο, να σε νιώσω…

Sometimes I think that I know
What love’s all about
And when I see the light
I know I’ll be all right.

Το ‘μαθα λοιπόν καιρό πριν, στο άνθος της νιόβης, στο άνθος εκείνο που τρέχει σαν δαιμονισμένο να μάθει, τόση δίψα. Τόση αγάπη για την ζωή…

Τα νέα …δύσκολα για πολλούς, ανούσια για μένα. Είμαι εδώ, δεν είμαι;

Δεν άργησε να μαθευτεί, δεν άργησε να γίνει σεντόνι μου… Μα είμαι ακόμα εδώ, δεν είμαι;

Ναι, ο θάνατος ήρθε πολλές φορές, μα και η ανάσταση μου, το γέλιο μου… Εσύ είσαι αυτό και είμαι ακόμα εδώ.

Με βλέπεις; Σου χαμογελάω τόσο γλυκά…

Έμαθα να ζω και να προστατεύω την ψυχή μου και αυτή είναι ακόμα ζωντανή.

Γράφω για να μην με ξεχάσεις, για να είμαι μέσα στην καρδιά σου και στο μυαλό σου, ίσως για πάντα…

Γράφω για να μην με ξεχάσω…

Ζω…

“Γειά σας,

Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. Ή, σε μια πιο κομψή εκφορά του λόγου, ο ιός ΗΙV – αν υπάρχει (ακόμα αναζητείται) – δεν μπορεί να προκαλεί το AIDS”

Πηγή: http://www.hivwave.gr/pages/index.php

———-

Ένα αντίο και ένα μπράβο σε εκείνους που πάλεψαν για να ζήσουν και δεν αφέθηκαν στα χέρια των “εχθρών” τους.

 

Ο Neil Young (γεν. Τορόντο, 12 Νοεμβρίου 1945) είναι καναδός συνθέτης, τραγουδιστής και σκηνοθέτης.

Μεγάλωσε στην Μανιτόμπα του Καναδά, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του στην μουσική ροκ και στη κάντρυ. Το 1965 έκανε την πρώτη του μουσική περιοδεία σε όλο τον Καναδά. Το 1966 μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Εκεί έγινε μέλος του γκρουπ Buffalo Springfield. Ο πρώτος και ομώνυμος δίσκος του συγκροτήματος (Buffalo Springfield) κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και γνώρισε σημαντική εμπορική επιτυχία. Τον επόμενο χρόνο (1968), το συγκρότημα διαλύθηκε, αφού στο μεταξύ κυκλοφόρησε άλλους δύο δίσκους.

Το 1969 έγινε μέλος του φολκ συγκροτήματος Κρόσμπυ, Στιλς και Νας (Crosby, Stills, & Nash), το οποίο έτσι μετονομάστηκε σε Κρόσμπυ, Στιλς, Νας και Γιανγκ (Crosby, Stills, Nash & Young). Με το όνομα αυτό, το συγκρότημα εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Γούντστοκ των ΗΠΑ στις 18 Αυγούστου του 1969. Το συγκρότημα αυτό γνώρισε μεγάλες επιτυχίες με δύο δίσκους (Déjà Vu, 1969 και 4 Way Street, 1970) που έγιναν Νο1 στους καταλόγους των πιο εμπορικών δίσκων.

Από το 1970, ο Γιανγκ άρχισε σόλο καριέρα, άλλοτε κάνοντας πειράματα με την ροκ και άλλοτε με την κάντρυ. Δεξιοτέχνης της ακουστικής κιθάρας, διακρίθηκε στο τραγούδι διαμαρτυρίας. Η δεκαετία του ’70 υπήρξε χρυσή για τον Γιανγκ, καθώς γνώρισε επιτυχία με δίσκους όπως το After the gold rush, Harvest και Zuma.

Έχει επίσης σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες με το ψευδώνυμο Μπέρναρντ Σέικυ (Bernard Shakey) Το 2006 επανεμφανίστηκε με το συγκρότημα Κρόσμπυ, Στιλς, Νας και Γιανγκ.

Αν και μόνιμος κάτοικος της Καλιφόρνια, ο Γιανγκ δεν έγινε ποτέ αμερικανός υπήκοος. Είναι επιληπτικός και το 2005 διαγνώστηκε με εγκεφαλικό ανεύρυσμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε με επιτυχία με χειρουργική επέμβαση. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και το περιοδικό Rolling Stone τον έχει κατατάξει μεταξύ των εκατό καλύτερων καλλιτεχνών όλων των εποχών.

———-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here