12/5/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και τώρα ήρθε η ώρα για το βαρύ πυροβολικό της Eurovision!!! Οι χώρες που, είτε μας αρέσει είτε όχι, θα τις δούμε στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και φυσικά η περσινή νικήτρια χώρα και διοργανώτρια φέτος η Σουηδία, η οποία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στην 16η θέση στο τελικό. Η σειρά εμφάνισης όλων των υπολοίπων θα καθοριστεί την Παρασκευή, από τους ίδιους τους Σουηδούς …χωρίς κλήρωση! Καταλαβαίνετε πόσα μαχαίρια και πόσα πιρούνια θα βγουν! Καφεδάκι και φύγαμε!

eurovision_2013_logo

Τελικός
Σάββατο 18 Μαΐου

Ιταλία

Ερμηνεία : Marco Mengoni

Τίτλος : L’essenziale

Μουσική-στίχοι : Marco Mengoni, Roberto Casalino

eurovision_italy_mengoni_2013_05_01

Το απολωλός πρόβατο της Eurovision, η Mama Italia, φέτος στέλνει μπαλάντα, σας το είπα από το πρώτο άρθρο, θα …μπουχτίσετε! Ερωτικό κομμάτι, με διακυμάνσεις, που δε νομίζω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά ως όνομα η Ιταλία, πρέπει να πλασαριστεί καλά μη τυχόν και την κοπανήσει πάλι! Όποτε μια θέση στην δεκάδα θα την έχει και ας μην την αξίζει τόσο πολύ φέτος.

Γαλλία

Ερμηνεία : Amandine Bourgeois

Τίτλος: L’enfer et moi

Μουσική-στίχοι : Boris Bergman, David Salkin

eurovision_france_bourgeois_2013_05_01

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην πόλη του φωτός, στη χώρα όπου κυριαρχούν τα κρουασάν και όχι μόνο! Όμως το φετινό κομμάτι, απλά μου περνά αδιάφορο… Δεν σου αφήνει κάτι για να το θυμάσαι και δεν έχω και μνήμη χρυσόψαρου! Ιδιαίτερη ερμηνεία και ανάλογα με την σκηνική της παρουσία θα είναι και η θέση της. Πάντως δε θα είναι και κοντά στις πρώτες! Δεν είναι και Patricia Kaas!

Ισπανία

Ερμηνεία : El sueno de Morfeo

Τίτλος : Contigo hasta el final

Μουσική-στίχοι : El sueno de morfeo

eurovision_spain_esdm_2013_05_01

Η χώρα φέτος πέφτει στην παγίδα της σύγκρισης… Μετά το περσινό διαμάντι, θα μου επιτρέψετε να το πω, αυτή τη χρονιά οι Ισπανοί στέλνουν ένα συμπαθές μεν, χλιαρό δε κομμάτι, το οποίο προσπαθεί να ξεχωρίσει με λίγο κέλτικο ήχο αλλά δεν νομίζω ότι το πετυχαίνει τόσο. 10η θέση πέρσι, μέσα στην τελευταία δεκάδα τους βλέπω φέτος…

Ηνωμένο Βασίλειο

Ερμηνεία : Bonnie Tyler

Τίτλος : Believe in me

Μουσική-στίχοι : Desmond Child, Lauren Christy

eurovision_uk_bonnie_tyler_2013_05_01

Ποιος να μιλήσει και τι να πει εδώ… το όνομα της απλά τα λέει όλα. Και ναι, η Bonnie Tyler είναι ίσως η μοναδική που μπορεί να κοντράρει στα ίσια τη Δανία και ίσως να της κλέψει την πρωτιά. Δε θα παραξενευτώ αν την δω πρώτη! Επίσης …και τι δε θα έδινα να πει ένα ρεφρέν live στη σκηνή, λίγο από το ‘Total eclipse of the heart’!!! Και να δείτε 12άρια! Βροχή θα πέφτουν από παντού. Σίγουρα μια αξιόλογη συμμετοχή και μία ερμηνεύτρια που έχει ιστορία!

Γερμανία

Ερμηνεία : Cascada

Τίτλος : Glorious

Μουσική-στίχοι : Yann Peifer, Manuel Reuter, Andres Ballinas, Tony Cornelissen

eurovision_germany_cascada_2013_05_01

Όνομα δυνατό και εδώ. Θα σας έλεγα ότι θα έπαιρνε την πρωτιά άνετα, αν δεν είχε κερδίσει όμως σχετικά πρόσφατα! Ένα ποπ, χορευτικό κομμάτι επιτέλους, το οποίο εννοείται ότι θα ξεχωρίσει, εννοείται ότι θα πάει πολύ καλά και εννοείται ότι θα παιχτεί αρκετά και στα ραδιόφωνα! Τι άλλο πια?! Φωνητικά αρκετά καλή και πάνω στη σκηνή έχει μια τεράστια άνεση! Μένει να δούμε πως θα το στήσουν…

Σουηδία

Ερμηνεία: Robin Stjernberg 

Τίτλος : You

Μουσική-στίχοι : Robin Stjernberg, Linnea Deb, Joy Deb

eurovision_sweden_stjernberg_2013_05_01

Mα καλά τώρα, έκαναν 9 ημιτελικούς (διορθώστε με αν κάνω λάθος!) για να επιλέξουν αυτό το πράγμα;;; Δεν μπορεί, τους πειράζει το κρύο εκεί πάνω!!! Δε θα έχουν αρκετές σόμπες μάλλον. Γιατί δε μπορεί ανάμεσα σε τόσα τραγούδια να ξεχώρισε αυτό… Θα σωθεί σαν χώρα από τα εφέ που θα κάνει πάνω στη σκηνή και γιατί ως διοργανώτρια χώρα τιμάται πάντα με αρκετούς βαθμούς. Μέτριο αρκετά, σε σχέση με άλλα που έχουν στείλει στο παρελθόν.

Και κάπου εδώ κλείνουμε το πάνθεον των συμμετοχών και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με πρόβες, σχόλια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε…

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here