23/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Καλή εβδομάδα σε όλους!!! Ελπίζω να περάσατε καλά το σαββατοκύριακο, να διασκεδάσατε και να ξεκουραστήκατε και να έχετε όρεξη να ακούσετε τα 3 επόμενα τραγούδια που διεκδικούν μια μαγική θέση στο τελικό της Eurovision στο Αζερμπαϊτζάν!!! Ετοιμάστε freddo ή φραπεδάκι με μπόλικα παγάκια (όχι άλλο ζεστό καφέ φτάνει πια ο χειμώνας), γιατί καλοκαίρι έρχεται …να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα!

13. Τουρκία
Ερμηνεία : Can Bonomo
Τίτλος : Love me back
Μουσική- Στίχοι : Can Bonomo

Και μεταφερόμαστε στη γειτονική Τουρκία, όπου μετά από διάφορες ροκ συμμετοχές που έστειλε, θυμήθηκε ξανά (και καλά έκανε!) να στείλει ένα ethnic- pop κομμάτι, με σκοπό να ακουστεί και κάτι άλλο, πέραν από μπαλάντες φέτος. Και ομολογώ ότι είναι πολύ έξυπνο και “πιασάρικο” κομμάτι που δε θα περάσει απαρατήρητο, παρόλο που η Τουρκία έχει στείλει και καλύτερα τραγούδια από αυτό. Ο ερμηνευτής συμπαθητικός, η σειρά εμφάνισης ευνοϊκότατη και αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα στηθεί στη σκηνή του Μπακού! Εξάλλου ύστερα από τον περσινό σοκαριστικό αποκλεισμό της (μην ξεχνάμε έχει πολλές συμμαχίες), θέλει απεγνωσμένα να πάει τελικό. Εμένα η μουσική του, μου θυμίζει λίγο μουσική από …Bollywood!

——————-

14. Εσθονία
Ερμηνεία : Ott Lepland
Τίτλος : Kuula (Listen)
Μουσική – Στίχοι : Ott Lepland, Aapo Llves

Ξέρω αμέσως τι έρχεται στο πονηρό μυαλό σας με τον τίτλο του τραγουδιού…! Αφήστε την ‘’Κούλα’’ της Αννίτας Πάνια στην άκρη, γιατί σας έχω μια μπαλάντα… (σίγα τα νέα θα μου πείτε, και θα έχετε και δίκιο!) Λοιπόν αφού έκανε το ντεμπούτο της η Εσθονία το 1994, και αφού νίκησε το 2001, (ούτε οι ίδιοι οι Εσθονοί το πίστευαν με αυτό το …τραγούδι θα το ονομάσω που έστειλαν!), φέτος με ένα κομμάτι γραμμένο στην γλώσσα τους, διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στο τελικό. Ένα όμορφο ρομαντικό τραγούδι, με ωραίες διακυμάνσεις, που στοιχηματίζω ότι θα ‘κλέψει’ ψήφους από τις λοιπές βαλκανικές μπαλάντες. Η μόνη μου ένσταση, το ελαφρώς  σκληρό ύφος του ερμηνευτή για ένα τέτοιο κομμάτι, αλλά αυτά θα τα δούμε καλύτερα στις πρόβες…

——————-

15. Σλοβακία
Ερμηνεία : Max Jason Mai
Τίτλος : Don’t close your eyes
Μουσική – Στίχοι : Max Jason Mai

Αμαρτία να μην έχουμε και ένα ροκ τραγούδι και στο 2ο ημιτελικό, και μάλιστα πιο ροκ ακόμη και από της Ελβετίας! Ο νεαρός που το τραγουδά (απευθύνομαι στις κυρίες) είναι ξανθός, ψηλός, γοητευτικός, με γυμνασμένο σώμα και …σε αυτό μάλλον βασίζεται για να πάρει καμία ψήφο, γιατί αν περίμενε μόνο από το τραγούδι, δεν θα είχε και μεγάλη επιτυχία! Η Σλοβακία, που αρχικά είχε δηλώσει πως δε θα συμμετείχε φέτος, γιατί ομολογουμένως η καλύτερη θέση που είχε ποτέ από το 1994 ήταν η …17η, ευελπιστεί πως το κομμάτι θα πάει τελικό και θα κάνει την χώρα να δει μια άσπρη μέρα στο διαγωνισμό! Δύσκολο… πολύ δύσκολο. Και έχω το feeling, ότι αν δεν περάσει, του χρόνου δε θα μας τιμήσει με την παρουσία της! Λογικό… πολύ λογικό!

——————-

Την Τετάρτη, ολοκληρώνουμε, με την τελευταία 3αδα συμμετοχών που απαρτίζουν τον 2ο ημιτελικό που θα γίνει στις 24 Μαΐου. Μείνετε μαζί μας… Προς το παρόν σας χαιρετώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here