17/9/2013
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www.musiccorner.gr

Το γαλλικό «Νέο Κύμα» σάρωσε πραγματικά την Τεχνόπολη! Ένα από τα πιο αγαπημένα ξένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, έδωσε το παρόν στο Γκάζι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και μας άφησε με τις καλύτερες αναμνήσεις, με πολύ χορό, ατμοσφαιρικότητα και …αναπάντεχες μουσικές συναντήσεις!

nouvelle_vague_2013_09_032

Οι Nouvelle Vague με τις υπέροχες φωνές των Mélanie Pain και Liset Alea έδωσαν στους παρευρισκόμενους μια νύχτα που θα θυμούνται για καιρό. Το συγκρότημα με τις ωραιότερες διασκευές που έχουν γραφτεί πάνω σε κομμάτια της rock δεν άφησε κανένα παράπονο στο ελληνικό κοινό το βράδυ της Παρασκευής, το οποίο, παρά την υψηλή τιμή του εισιτηρίου για ακόμα μια μεγάλη συναυλία, τίμησε το παριζιάνικο συγκρότημα.

nouvelle_vague_opera_chaotique_2013_09_08

Το opening της μεγάλης συναυλίας ήταν υπόθεση του ελληνικού συγκροτήματος Opera Chaotique: «μαύρο» χιούμορ, παιγνιώδης και «μπουκοφσκική» διάθεση, opera και cabaret σε… ένα. Ο Tenorman στο πιάνο, ο Voodoo Drummer στα drums και ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο και το… μαντολίνο ενίοτε! Το στοιχείο της opera ήρθε να απογειώσει η δική τους Carmen, Λιτώ Μεσσίνη. Η αλήθεια είναι ότι το συγκρότημα αυτό απέχει πολύ από τα συνηθισμένα της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά το κοινό της Τεχνόπολης δε δίστασε να αγκαλιάσει αργά ή γρήγορα τη «σκοτεινή» τους μουσική διάθεση, τις αλλόκοτες διασκευές τους και το ιδιαίτερο χιούμορ τους.

nouvelle_vague_2013_09_047

Οι Nouvelle Vague δεν άργησαν να πάρουν επιτέλους τη βραδιά στα χέρια τους. Δύο από τις χαρακτηριστικότερες φωνές τους συγκροτήματος χάρισαν τις καλύτερες επιτυχίες του με πολύ χορό, αισθησιασμό, ατμοσφαιρικότητα, πάθος και… αστείρευτη ενέργεια! Επί δύο σχεδόν ώρες, Liset και Melanie χόρευαν ξυπόλητες χωρίς σταματημό, ενώ προσκαλούσαν το κοινό σε πονηρά παιχνίδια «Master and Servant». Το μόνο παράπονο που ίσως άφησαν στο κοινό ήταν το περίφημο «Mala Vida», το οποίο μας χρωστάνε σίγουρα για την επόμενη εμφάνιση.

nouvelle_vague_2013_09_015

Ανατριχιαστική η παρουσία της Liset στο Human Fly, παιχνιδιάρικη αυτή της Melanie στο Dancing with myself, ενώ και οι δύο ξεσήκωσαν το κοινό με το «Blister in the sun»! Δε μπορώ να θυμηθώ κάποια στιγμή που οι δύο αυτές κοπέλες σταμάτησαν να χορεύουν και να μεταδίδουν την παριζιάνικη αύρα τους στον κόσμο.

nouvelle_vague_2013_09_056

Κι εκεί που νομίζαμε πως τίποτα δε μπορούσε να πάει καλύτερα, ο Δημήτρης Αποστολάκης ανεβαίνει στη σκηνή. Για μια στιγμή το κοινό σαστίζει και λίγοι ήταν αυτοί που ξέσπασαν χωρίς δεύτερη σκέψη σε χειροκροτήματα. Ο Χαίνης δε δίστασε να πιάσει τη λύρα του και να μπει αβίαστα στο ρυθμό του Love will tear us apart… Οι περισσότεροι ανατριχιάσαμε έχοντας μείνει με ανοιχτό το στόμα. Και είχε πράγματι δίκιο όταν είπε στο τέλος πως αυτό που χρειάζεται σε τέτοιους καιρούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι η διαπολιτισμική συνάντηση, το πάντρεμα των μουσικών, από όπου κι αν προέρχονται αυτές. Γιατί, όπως απέδειξε και ο ίδιος με τον τρόπο του, η μουσική είναι μια.

nouvelle_vague_2013_09_041

Καλεσμένη της βραδιάς ήταν και η «ιέρεια της electro», Olga Kouklaki, η οποία τραγούδησε πλάι στη Melanie το κομμάτι Sweetheart, από την προσωπική της δουλειά.

nouvelle_vague_2013_09_051

Οι Nouvelle Vague μας εκμυστηρεύτηκαν πως ήταν η καλύτερη βραδιά τους στην Αθήνα. Δεν ξέρουμε αν μας είπαν αλήθεια, αλλά για μας ήταν από τις καλύτερες καλοκαιρινές (γιατί τίποτα δε θύμιζε φθινόπωρο εκείνο το βράδυ) συναυλίες! Η παριζιάνικη μπάντα μας έδειξε επί σκηνής πως είναι να μη θες να σταματήσεις να χορεύεις, να μην έχεις ανάγκη τον ύπνο, αλλά να χορεύεις ώσπου να έρθει η ώρα του πρωινού.

Άλλη μια μπάντα λοιπόν που σίγουρα θα περιμένουμε του χρόνου!

————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here