8/2/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το δεύτερο άλμπουμ της σόλο καριέρας του ετοιμάζει ο Slash.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κιθαρίστας και δημιουργός βρίσκεται σε studio στο Los Angeles, όπου βάζει τις τελευταίες «πινελιές» στο δεύτερο σόλο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου από την δική του δισκογραφική εταιρεία Dik Hayd International.

Στο νέο του άλμπουμ ο κιθαρίστας συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή Myles Kennedy, τον ντράμερ Brent Fitz και τον μπασίστα Todd Kerns, ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο Eric Valentine που είχε την ευθύνη και στο πρώτο άλμπουμ του Slash με τίτλο το όνομά του που κυκλοφόρησε το 2010 και έφτασε μέχρι το Νο 2 του Billboard 200, ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση στις κατηγορίες ροκ, hard rock και independent άλμπουμ. Όλα τα τραγούδια του νέου άλμπουμ έχουν γραφτεί από τον Slash και τον Kennedy. Ο Slash βιντεοσκόπησε μεγάλο μέρος των ηχογραφήσεων και τα video από τη διαδικασία θα «ανεβαίνουν» εβδομαδιαίως στο YouTube.

Ο Slash μίλησε για το νέο δίσκο του και την επιλογή του να γράψει τον δίσκο με τον Kennedy αλλά και να μην χρησιμοποιήσει άλλον τραγουδιστή όπως είχε κάνει στο προηγούμενο άλμπουμ : “Η συνεργασία μου με τον Myles στον πρώτο δίσκο με ενέπνευσε να τον πάρω μαζί μου στην περιοδεία και η συνεργασία μου στην περιοδεία να τον έχω δίπλα μου σε όλο το νέο άλμπουμ. Έχει ευρύ φωνητικό πεδίο, είναι μελωδικός, λυρικός και δυναμικός τραγουδιστής. Συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία στην ερμηνεία του”.

Ο κιθαρίστας μίλησε για τους άλλους δύο συνεργάτες του, Brent Fitz και Todd Kerns. Τους χαρακτήρισε δύο από τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους μουσικούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην καριέρα του και συνέχισε εξηγώντας τις διαφορές του πρώτου με τον δεύτερο δίσκο του : “Στο νέο υλικό δουλέψαμε ο Myles κι εγώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς οι δύο γράψαμε όλα τα κομμάτια, ενώ στο πρώτο άλμπουμ έγραψα κάθε κομμάτι και με διαφορετικό συνεργάτη. Όλος ο δίσκος είναι δημιουργία των δυο μας. Επιπλέον, οι ρυθμοί των Brent και Todd άλλαξαν εντελώς τη δυναμική του δεύτερου άλμπουμ σε σχέση με το πρώτο”.

Ο Slash αναφέρθηκε και στον παραγωγό Eric Valentine : «Το πρώτο που θα πω είναι ότι ο Eric είναι ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός, αλλά εξίσου ταλαντούχος μηχανικός ήχου, συνδυασμός που είναι ιδανικός για έναν παραγωγό. Είναι πολύ συνεργάσιμος και υπομονετικός. Ζει και αναπνέει για τη δουλειά του. Σ’ αυτό το σημείο μοιάζουμε πολύ. Μπορώ να του τηλεφωνήσω ανά πάσα στιγμή για να τον ρωτήσω κάτι ή να συζητήσω μαζί του μια νέα ιδέα. Είναι πάντα διαθέσιμος και το εκτιμώ ιδιαίτερα».

Ο Slash αποκάλυψε και τα σχέδιά του για την προώθηση του νέου του άλμπουμ : “Θα ξεκινήσουμε περιοδεία στην Αμερική και μετά θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Θα πάμε σε Ασία και Αυστραλία και θα προσπαθήσουμε να πάμε και στη Νότια Αφρική, την Ινδία και μερικά ακόμα άλλα μέρη. Προσπαθούμε να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας”, ολοκλήρωσε ο Slash, ο οποίος πάντως δεν αποκάλυψε τον τίτλο του νέου του άλμπουμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here