8/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το δεύτερο σόλο άλμπουμ της καριέρας του ανακοίνωσε ο Damon Albarn, με τίτλο “Dr Dee” και ημερομηνία κυκλοφορίας την 7η Μαΐου. Ο μουσικός που πέραν της συμμετοχής του στους Blur έχει ξεχωρίσει και για τη δημιουργία των Gorillaz πριν λίγα χρόνια, κάνει μια ακόμα «υπέρβαση» στα μουσικά δρώμενα της εποχής, «γυρίζοντας» σε ήχους του παρελθόντος.

Ο Dr Dee ήταν μαθηματικός και πολυμαθής. Οι γνώσεις του τον είχαν καταστήσει σύμβουλο της βασίλισσας της Αγγλίας Elizaveth Tudor κατά τη διάρκεια της βασιλείας της το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα (1558-1603). Ο Albarn εμπνεύστηκε από τη ζωή του Dr Dee και το καλοκαίρι που μας πέρασε δημιούργησε την ομώνυμη όπερα που παρουσιάστηκε στο Μάντσεστερ.

Τώρα ο μουσικός ηχογράφησε τα 18 κομμάτια του έργου στα οποία κρατάει ο ίδιος τα κεντρικά φωνητικά, ενώ στη μουσική χρησιμοποιεί ήχους και μελωδίες από την περίοδο της Αναγέννησης, ορχηστρικά και χορωδιακά κομμάτια από την εποχή, αφρικανικές επιρροές αλλά και σύγχρονους ήχους.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο studio που διατηρεί ο Albarn στο δυτικό Λονδίνο αλλά και στο Salford με τη φιλαρμονική ορχήστρα και τη χορωδία του BBC. Τα μιξαρίσματα και η παραγωγή έγιναν στο Ρεϊκιάβικ της Ισλανδίας από τον Valgeir Sigursson. Ο Albarn  θα παρουσιάσει ορισμένα από τα κομμάτια του νέου του άλμπουμ στις 14 Απριλίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ OneFest, ενώ ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σε cd, βινύλιο και ψηφιακή μορφή.

Τα τραγούδια του Dr Dee :

The Golden Dawn
Apple Carts
Oh Spirit Animate Us
The Moon Exalted
A Man of England
Saturn
Coronation
The Marvelous Dream
A Prayer
Edward Kelley
Preparation
9 point Star
Temptation Comes In The Afternoon
Watching the Fire That Waltzed Away
Moon (Interlude)
Cathedrals
Tree Of Life
The Dancing King

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here