23/3/2011
www.musiccorner.gr

Αρχές Ιουνίου, το ΤΡΙΦΩΝΟ θα βρεθεί στην Νέα Υόρκη, στην πόλη που μεγάλωσε το ένα μέλος του ο Νίκος Κουρουπάκης, για δυο σημαντικούς λόγους.

Στις 4 του μήνα θα συμμετέχουν στην τελετή απονομής βραβείων Gabbys (βραβεία που απονέμονται σε Έλληνες που έχουν διαπρέψει στo εξωτερικό – πέρισυ απονεμήθηκε στην Ολυμπία Δουκάκη), που θα γίνουν στο Ellis island, ανοίγοντας τη βραδιά με “το τραγούδι της  ξενητιάς” του Μίκη Θεοδωράκη, σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο με emmy σκηνοθέτη των επιτυχημένων σειρών True blood, Grey’s Anatomy και Dr House Gregory Yaitanes, ενώ ο πρωταγωνιστής της σειράς True blood, Theo Alexander θα διαβάζει αποσπάσματα από ημερολόγια μεταναστών. Η βραδιά της απονομής θα κλείσει με συναυλία της Γλυκερίας.

Την επόμενη μέρα  στις 5 Ιουνίου, το Τρίφωνο θα δώσει μια αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Ν.Y. Town Hall με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και από το σύνολο της παραδοσιακής μας μουσικής σ’ ένα ταξίδι μέχρι τους σύγχρονους μεγάλους συνθέτες, προτείνοντας μια διαφορετική προσέγγιση σε τραγούδια  πολύ αγαπημένα, στους νέους αλλά και σε όλους τους Έλληνες της διασποράς. Άλλωστε ένα από τα όνειρα του ΤΡΙΦΩΝΟΥ όπως οι ίδιοι μας λένε, είναι να ταξιδέψουν τη μουσική μας απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, και ο διοργανωτής Gregory Pappas βρήκε σε αυτούς το σύγχρονο ήχο της Ελλάδας που κουβαλάει την παράδοση και κοιτάει μπροστά. Αυτό το είδος μουσικής θέλει να προτείνει ο ίδιος στους αγαπημένους Έλληνες που κρατούν την Ελλάδα ψηλά…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here