Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Μαρία Παπαγεωργίου
6/10/2010
www.musiccorner.gr
Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας Σταυρού του Νότου

Ποδαρικό στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» για τη φετινή σεζόν κάνουν ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος. Οκτώ χρόνια πριν, η ίδια σκηνή είχε φιλοξενήσει τους δύο σημαντικούς καλλιτέχνες σε μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων εμφανίσεων. Φέτος επανέρχονται δριμύτεροι σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια, τόσο των ίδιων όσο και διαχρονικές επιτυχίες άλλων μεγάλων συνθετών και  τραγουδοποιών.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των εμφανίσεων «υπό την βροχή» της οικονομικής κρίσης, του μνημονίου, της τρόικας και όλων όσων διαδραματίζονται στην κοινωνία, το Music Corner βρέθηκε στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» και παρακολούθησε τις τελικές πρόβες. Δε θα είχε κανένα απολύτως νόημα να σας παρουσιάσουμε μια λίστα με τα τραγούδια που θα ακουστούν. Αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσετε οι ίδιοι παρακολουθώντας τα live. Αυτό που έχει νόημα είναι να σας περιγράψουμε το κλίμα της τελικής προετοιμασίας του σχήματος, μερικές μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του.

Η ατμόσφαιρα στον άδειο από καρέκλες και τραπέζια χώρο ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη με πειράγματα να ανταλλάσσονται από όλες τις πλευρές! Μια δεμένη παρέα μουσικών που διασκεδάζουν σα μικρά παιδιά με την όλη διαδικασία. Τέσσερις εξαιρετικοί σολίστες, για τους οποίους ακόμα και στο δελτίο τύπου των εμφανίσεων υπάρχει ένα μικρό εγκώμιο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος.

Από την άλλη ο Θάνος Μικρούτσικος καθισμένος στο πιάνο του, έχει ακόμα και στις πρόβες την ίδια ένταση με την οποία τον έχουμε συνηθίσει να εμφανίζεται στη σκηνή. Προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια για να έχει ένα μουσικά άρτιο αποτέλεσμα. Άλλες φορές μοιράζει απλόχερα συγχαρητήρια και μπράβο στους μουσικούς, όταν αυτό που ακούει τον ικανοποιεί, ενώ άλλες δε διστάζει να τους επαναφέρει στην τάξη όπως ο δάσκαλος τους ζωηρούς μαθητές του. Οι στιχομυθίες του με το Χρήστο Θηβαίο, που καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόβας δεν αποχωρίζεται στιγμή την κιθάρα του, είναι σπαρταριστές όταν λ.χ. του λέει: «Έχω κανονίσει να κατεβαίνεις σαν το Ρουβά από πάνω»!!! Και φυσικά το κάθε τραγούδι επαναλαμβάνεται όσες φορές χρειαστεί μέχρι να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που αφενός ικανοποιεί πλήρως την ομάδα, αφετέρου κάνει όσους παρευρίσκονται εκείνη την ώρα στο χώρο να χειροκροτούν, λησμονώντας ότι αυτό που παρακολουθούν είναι απλώς μια πρόβα!

Οι εμφανίσεις ξεκινάνε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και από την «κρυφή» αυτή ματιά στα παρασκήνια του προγράμματος του Θάνου Μικρούτσικου και του Χρήστου Θηβαίου ένα είναι σίγουρο: Το ποδαρικό που κάνουν οι δύο καλλιτέχνες στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» είναι μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση για τα Παρασκευο-Σάββατα που έρχονται…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες

*** Πολύ σύντομα ακολουθεί αποκλειστική κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στη Μαριάννα Πουτακίδου και το Music Corner, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος!

———————

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here