ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Seven (12/2010)

Τους γνωρίσαμε από το πρώτο Xfactor. Ακολούθησε το πολύ επιτυχημένο τους single ‘Μαρκαδόρος’. Έχουν συνεργαστεί με τους: Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρη Μητροπάνο, Σάκη Ρουβά, Γιάννη Πάριο, Σταμάτη Γονίδη, Νίνο, Γιώργο Σαμπάνη κ.α. αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την ενέργεια, το ταλέντο και τον επαγγελματισμό τους, πάνω στη σκηνή και εκτός. Τώρα οι Τριημιτόνιο κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους, από το label 7.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια και είναι μία ιδιαίτερα προσεγμένη και δυναμική παραγωγή, που βαδίζει σε έντεχνα rock μονοπάτια, χωρίς να φοβάται να πειραματιστεί και να φλερτάρει με το ελληνικό στοιχείο και την πολυφωνία, που είναι και το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Οι Τριημιτόνιο είναι μια παρέα κι αυτό ακούγεται στη μουσική τους, δίνοντας ένα ομοιογενές ηχόχρωμα σε όλα τα τραγούδια του CD.

Τα περισσότερα από αυτά υπογράφει ο νέος και πολύ ταλαντούχος δημιουργός Δημήτρης Φάκος (ένα μαζί με τον Άλεξ Παναγή) ενώ υπάρχουν 2 τραγούδια του Γιώργου Σαμπάνη, ένα της Σάννυς Μπαλτζή και ένα που υπογράφουν οι Τριημιτόνιο.   

Η ενορχήστρωση είναι του Βασίλη Γκίνου ενώ τη διεύθυνση παραγωγής έκανε ο Άλεξ Παναγή.
 
Οι Τριημιτόνιο είναι οι: Μάριος Κούμας, Δημήτρης Πάσιος, Άγγελος Αυγουστή και σημειώνουν:
«Η αγάπη και ο σεβασμός μας προς τη μουσική και το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι μας οδήγησε μέχρι εδώ. Οι δυο μας (Δημήτρης και Μάριος) περάσαμε από τη διαδικασία του X Factor η οποία μας προετοίμασε για τη σκληρή πραγματικότητα που θα αντιμετωπίζαμε στον “έξω κόσμο”. Μετά από πολλές δυσκολίες, ήρθε και ο Άγγελος Αυγουστή, και η παρέα βρήκε πια την πραγματική της μορφή, και ολοκληρώθηκε κάτω από τη στέγη της δισκογραφικής εταιρίας “7” του Ηλία Μπενέτου. Ευτυχώς στο δρόμο μας βρέθηκαν άνθρωποι με αρχές και ήθος, άνθρωποι που μας στήριξαν, μας πίστεψαν, και μας έδωσαν την ευκαιρία και την τιμή να ξεκινήσουμε μια πορεία που ελπίζουμε ότι θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη – kat_chamilothori@musiccorner.gr

Ειλικρινά είναι δύσκολο – λόγω και της οικονομικής κρίσης και της δύσκολης κατάστασης που περνά η δισκογραφία χρόνια τώρα – να βρούμε έναν δίσκο και να πούμε ότι όλα τα τραγούδια που περιέχονται σ’ αυτόν είναι «ένα κι ένα». Σπάνια θα βρει κανείς ένα cd που να του αρέσει ΚΑΙ η παραγωγή ΚΑΙ η μελωδία ΚΑΙ η φωνή του τραγουδιστή, από την αρχή μέχρι το τέλος. Δε γίνεται να μη βρεθεί ένα ελάττωμα σε μια δουλειά ενός καλλιτέχνη, είτε εκείνος είναι πρωτοεμφανιζόμενος, είτε υπάρχει χρόνια στο χώρο με μεγάλη επιτυχία. Προσωπικά για μένα, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι δίσκοι που θεωρώ ότι είναι «διαμαντάκια» στην ελληνική δισκογραφία(μιλώντας για την τελευταία 10ετία). Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί μόλις ανακάλυψα νομίζω ένα ακόμα απ’ αυτά τα «διαμαντάκια» και κατά την άποψή μου, αξίζει στην κυριολεξία και χωρίς καμία υπερβολή μια θέση στη λίστα αυτή!

Ο λόγος για τους «Τριημιτόνιο», που κυκλοφόρησαν πρόσφατα το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο τ’ όνομά τους. Το συγκρότημα το γνωρίσαμε μέσα από το Χ-Factor, με τη διαφορά ότι ο Άγγελος Αστροπαλίτης αποχώρησε και αντικαταστάθηκε απ’ τον Άγγελο Αυγουστή. Ο Άγγελος μαζί με τον Μάριο Κούμα και τον Δημήτρη Πάσιο  δημιούργησαν τον πρώτο τους, λοιπόν, δίσκο που αποτελείται από 12 συνολικά τραγούδια, συν ένα πρελούδιο που μας εισάγει στο μουσικό τους …ταξίδι.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά ήμουν επιφυλακτική στο τι θ’ ακούσω στη δουλειά αυτή, δεδομένου ότι στο πρώτο άλμπουμ του εκάστοτε καλλιτέχνη δεν ξέρει κανείς τι στυλ μουσικής θα ακολουθήσει και τι ύφος θα έχει. Η συγκεκριμένη δουλειά κινείται σε έντεχνους ροκ ρυθμούς κατά βάση, με πινελιές από μουσικά όργανα, όπως είναι το βιολί και τα κρουστά που δίνουν άλλη ποιότητα και ύφος. Ξεκινάει με ένα πρελούδιο, μια στροφή 5 στίχων, όπου οι τρεις τραγουδιστές τραγουδούν acapella τους στίχους αυτούς, γεγονός που πρωτοτυπεί σε σχέση με άλλα cd καλλιτεχνών και σου δημιουργεί μια …περιέργεια για το τι θ’ ακολουθήσει παρακάτω. Το πρώτο ολοκληρωμένο τραγούδι που στην ουσία ξεκινάει τη λίστα των κομματιών, είναι το «Η ζωή τα’ χει μ’ άλλον». Ενα πολύ χαριτωμένο τραγούδι που περιγράφει τις «περιπέτειες» με διάφορα κορίτσια και σου φτιάχνει τη διάθεση όταν τ’ ακούς! Ακούγοντάς το μέχρι το τέλος, καταλαβαίνουμε ότι το «πρελούδιο» που ακούσαμε στην αρχή είναι στίχοι από το συγκεκριμένο τραγούδι.

Ακολουθούν τα «Σε γέλασα» και «Ένα ψέμα» που είναι δυο αμιγώς ροκ τραγούδια με πολύ ωραία μουσική και στίχο. Σειρά έχει το «Φτάνει να’ μαστε μαζί», στο οποίο ενδιαφέρον έχει το ραπ που τραγουδάει το ένα από τα μέλη του συγκροτήματος και ο ήχος του βιολιού. Τα «Αυτό θα πει αγάπη» και «Μαρκαδόρος» που ακούμε αμέσως μετά, έχουν υπέροχη μελωδία, στίχο και ερμηνεία απ’ τα παιδιά και σε κάνουν να θες να τ’ ακούσεις ξανά και ξανά. Το «Άγνοια» που ακολουθεί είναι ίσως το πιο διαφορετικό σε μουσικό στυλ τραγούδι απ’ όλο τον δίσκο. Το βιολί και τα κρουστά εδώ ακούγονται πάρα πολύ έντονα. Νομίζω ότι μου θυμίζει πολύ το είδος των τραγουδιών που ερμηνεύει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Όσον αφορά τώρα το «Η πεντάμορφη και το τέρας» είναι ένα κομμάτι επηρεασμένο από το γνωστό παραμύθι, πολύ έξυπνα γραμμένο και με ωραίο ρυθμό.

Το επόμενο track του δίσκου είναι το «Μυρίζει καλοκαίρι», στο οποίο οι τρεις τραγουδιστές του συγκροτήματος τραγουδούν, σχεδόν χωρίς κανένα μουσικό όργανο, κάνοντας μουσική μόνο με το στόμα τους και με τη συνοδεία κρουστών! Ένα κομμάτι που πραγματικά μ’ έκανε να «μυρίσω καλοκαίρι»! Λίγο πριν κλείσει η λίστα των τραγουδιών, ακούμε την «Ανακύκλωση» που περνάει το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η πράξη αυτή στην εποχή μας, με τη συμμετοχή της μικρής Λυδίας που τραγουδάει ραπ προς το τέλος του κομματιού.

Τέλος, το άλμπουμ κλείνει με δυο υπέροχες μπαλάντες, το «Μείνε ή φύγε» και το «Φυλαχτό». Ιδιαίτερα το «Φυλαχτό» που είναι και το τελευταίο κομμάτι και το ’χουν γράψει οι ίδιοι, είναι να σαν να ευχαριστούν όλους όσους στάθηκαν δίπλα τους και τους στήριξαν στην προσπάθειά τους αυτή. Πραγματικά, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κλείσουν με καλύτερο τρόπο τον δίσκο.

Στην πρώτη τους αυτή δισκογραφική απόπειρα, οι Τριημιτόνιο συνεργάζονται με πολλούς άξιους και ταλαντούχους συνθέτες και στιχουργούς. Γιώργος Σαμπάνης, Άλεξ Παναγή, Σάννυ Μπαλτζή, Γιώργος Σταυρόπουλος, αλλά και ο Δημήτρης Φάκος που δίνει ρεσιτάλ ταλέντου στο δίσκο, αφού είναι εκείνος που υπογράφει τα περισσότερα κομμάτια.

Είχα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ τόσο με μια δισκογραφική δουλειά ενός πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη. Συγχωρέστε με, αλλά όσο κι αν προσπαθούσα να βρω κάτι κακό να γράψω, δε βρήκα. Το μόνο ερώτημα που με απασχολεί είναι το εξής, αν και δε θέλω να φανώ υπερβολική: αν ο πρώτος τους δίσκος έχει τόσο καλή ποιότητα και επίπεδο, τι παραπάνω θα έχουν να δώσουν στο μέλλον;  Μπράβο παιδιά, συνεχίστε έτσι!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Πρελούδιο (Ο προφήτης)
02. Η ζωή τα ‘χει μ’ άλλον
03. Σε γέλασα
04. Ένα ψέμα
05. Φτάνει να ‘μαστε μαζί
06. Αυτό θα πει αγάπη
07. Μαρκαδόρος
08. Άγνοια
09. Η πεντάμορφη και το τέρας
10. Μυρίζει καλοκαίρι (feat. Άλεξ Παναγή)
11. Ανακύκλωση
12. Μείνε ή φύγε
13. Το φυλαχτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here