22/5/2013
www.musiccorner.gr

Τα Υπόγεια Ρεύματα έρχονται για πρωτη φορα στη Θεσσαλονικη με την καινουρια τους συνθεση. Μαζι τους ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο τραγουδιστής, ο συνθέτης άλλα και ηγετική φιγούρα στα Διάφανα Κρίνα, έχουν μια πορεία 2 δεκαετιών με βασικό κοινό τους τόπο την ποίηση.

YP-eightball

Τα δύο συγκροτήματα – αλλά και μόνος του ο Θάνος Ανεστόπουλος – έχουν μελοποιήσει πολλούς ποιητές, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Γιώργος Σεφέρης, η Μαρία Πολυδούρη, ο Ιωάννης Πολέμης, ο Ιωάννης Γρυπάρης, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Μπέρτολτ Μπρέχτ, ο Βολφ Μπίρμαν, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ‘Εντγκαρ Άλαν Πόε, Σύλβια Πλαθ, κλπ. Κάποιες από αυτές τις μελοποιήσεις θα ακούσουμε την Πεμπτη 30 Μαιου και στο Eightball Live Stage.

Τα Υπόγεια Ρεύματα κοιτάζουν πίσω και δίνουν φωνή στα ξεχασμένα αλλά και επίκαιρα κομμάτια της δισκογραφίας τους. Επιστρέφοντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Λόγια που χάθηκαν στο χρόνο ξαναδιαβάζονται και παρουσιάζονται χωρίς φόβο, «τσαλακωμένα» ενάντια στους ατσαλάκωτους της εποχής μας.

RAW_0860-6

Ο Θάνος Ανεστόπουλος λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος, αναζητα τα αυθεντικά συναισθήματα μέσα από τραγούδια δικά του και άλλων δημιουργών.
Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος λοιπόν, στις “Τσαλακωμένες Μέρες” που βιώνουμε, παίζουν μαζί και χώρια σε μια παράσταση που κύριο μέλημα της είναι να ευαισθητοποιήσει την ελπίδα μας για το αύριο…

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), τον Κώστα Παρίσση (κιθάρα -τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Ώρα προσέλευσης : 21.00 – Ωρα εναρξης : 21.30 – Είσοδος: 10 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here