19/12/2013
www.musiccorner.gr

Δυο αναγνωρισμένοι αλλά εντελώς διαφορετικοί καλλιτέχνες, σε μια απρόβλεπτη σύμπραξη. Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος μαζί με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή, παρουσιάζουν ένα μουσικό προγράμμα εμπνευσμένο από το κλίμα των Χριστουγέννων, σε δυο μοναδικές εμφανίσεις 19 και 26/12 στο Gazarte.

Από τον Bach έως τα παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα και από τις συνθέσεις του Βασίλη Τσαμπρόπουλου έως το “Χριστός γεννάται”,  ο μουσικός κόσμος της Δύσης συναντά την Ανατολή, με τον πιο ανατρεπτικά αρμονικό τρόπο, δίνοντας μια άλλη διάσταση στις γιορτινές βραδιές του Δεκέμβρη.

tsabropoulos_karatzi_2013_12_01

Βασίλης Τσαμπρόπουλος
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός. Κινείται ανάμεσα στην κλασική μουσική ως εκτελεστής, τη σύγχρονη μορφή της σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού και τη διεύθυνση ορχήστρας. Οι διακρίσεις του σε διαγωνισμούς πιάνου, αλλά και οι σοβαρές σπουδές του σε μεγάλα μουσικά ιδρύματα, όπως η Juilliard της Νέας Υόρκης, του άνοιξαν το δρόμο της μετέπειτα καριέρας του, από τα παιδικά του χρόνια.

Ανήκει στην ελίτ των Ευρωπαίων σολίστ του πιάνου, έχοντας στο ρεπερτόριό του δεκάδες έργα της πιανιστικής φιλολογίας που ερμηνεύει στα συχνά ρεσιτάλ του στα διεθνή μουσικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα.Έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ορχήστρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως η Φιλαρμόνια του Λονδίνου, η Φιλαρμονική της Τσεχίας, η Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, η Συμφωνική της Βοστόνης, η Συμφωνική της Βαλτιμόρης, η Συμφωνική της Ιταλικής Ραδιοφωνίας και πολλές άλλες. Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του ήταν η συνεργασία του με τον Βλαντιμίρ Ασκενάζυ και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου σε κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Ραχμάνινοφ.

Νεκταρία Καραντζή
Η Νεκταρία Καραντζή είναι ψάλτρια και τραγουδίστρια παραδοσιακής μουσικής. Είναι η πρώτη γυναίκα ψάλτρια στην Ελλάδα, η οποία έχει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της. Η φωνή της έχει ταυτιστεί με τη βυζαντινή εκκλησιαστική τέχνη και έχει αναγνωριστεί διεθνώς στον ορθόδοξο κυρίως κόσμο, ως μία από τις αντιπροσωπευτικές φωνές του βυζαντινού εκκλησιαστικού μέλους.

Από το 2012 συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης μαέστρο, συνθέτη και πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο, σε συναυλίες που επιχειρούν να εναρμονίσουν τον κόσμο της μουσικής της Δύσης με εκείνον της Ανατολής. Πρώτη τους κοινή καλλιτεχνική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα του 2013 και έφερε τον τίτλο “Ώρες”.

tsabropoulos_karatzi_2013_12_02

Ημερομηνία :   19 & 26 /12
Ώρα έναρξης : 20.30
Doors Open :   19.30

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
τηλ: 210-3460347

Τιμές Εισιτηρίων
Καθήμενοι Α’ ζώνης : 20€
Καθήμενοι Β’ ζώνης : 15€
Όρθιοι : 10€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here