7/2/2014
www.musiccorner.gr
(χορηγός επικοινωνίας)

Το συγκρότημα Μπεργκέτι (ή μπερεκέτι [τουρκ.bereket] : αφθονία υλικών αγαθών και ιδίως καλή σοδειά) σε μία μοναδική εμφάνιση στο Ρυθμό Stage την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου σε σμυρναίικα, παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Το όνομα ”Μπεργκέτι” δεν αναφέρεται σε μια κομπανία με συγκεκριμένη σύνθεση, αλλά σε ένα ανοιχτό σχήμα μουσικών που ουσιαστικά ξεκίνησε να παίρνει μορφή στα τέλη του 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης.

mpergeti_2014_02_01

Τους Μπεργκέτι μπορεί κανείς να τους βρει να παίζουν ζωντανά σε συναυλίες, σε μαγαζιά, στο δρόμο, σε παρέες και σε ανοιχτά γλέντια. Σε ένα τέτοιο γλέντι κάποιοι από τους Μπεργκέτι συναντήθηκαν με τη Βερόνικα. Κοινή τους προτίμηση, η μουσική παράδοση όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμά της από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τον Πειραιά και την υπόλοιπη ελληνική επαρχία μέχρι και τα καφέ-Αμάν της Αμερικής.

‘Εκτοτε παίζουν μαζί και τραγουδούν στην Αθήνα, την Κρήτη και αλλού, ερμηνεύοντας παλιά ρεμπέτικα, δημοτικά και σμυρναίικα τραγούδια, με στόχο πάντα να κάνουν τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδάει.

Γλαύκος Σμαριανάκης, βιολί- φωνή
Θύμιος Μπαρδαμάσκος, μπουζούκι – κιθάρα – φωνή
Καπιζιώνης Παναγιώτης, μπουζούκι – κιθάρα – φωνή
Βερόνικα Δαβάκη, φωνή

Τσικοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38 – Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060

Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here