14/7/2010
www.musiccorner.gr

ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ & Ο ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ»
ΣΤΗ
ΛΑΡΙΣΑ, ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ είναι ένα από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και λειτουργεί από το 1989 στη Λάρισα. Στόχος του είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής των χρηστών με την πλήρη αποχή τους από τη χρήση ουσιών και η προετοιμασία της ομαλής κοινωνικής τους επανένταξης.

Τα Υπόγεια Ρεύματα, συγκρότημα που συμπληρώνει σχεδόν 20 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας στο Ελληνικό τραγούδι,  παρουσιάζουν τραγούδια – σταθμούς («Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά», «Ασημένια Σφήκα» κ.λ.π.) από την δισκογραφία τους και ιδιαίτερα από τη νέα τους δουλειά «ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!…», βασισμένη στο ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, που οι ίδιοι διασκεύασαν, πάνω σε στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους: Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα– τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα–τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του, με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους, σ’ ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους,  στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα  έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.

O Στάθης Δρογώσης είναι από τους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς που σταθερά και με συνέπεια αφήνουν το στίγμα τους στα μουσικά μας πράγματα. Λυρικός , εκφραστικός, αυθεντικά μελωδικός αλλά και με ροκ ένταση στον πυρήνα των τραγουδιών του. Βρίσκεται στην καλύτερή του στιγμή, έχοντας εκτός από τους δύο  δίσκους με το γκρούπ του «Τα Φώτα Που Σβήνουν» ήδη τρείς προσωπικούς δίσκους με δυνατές ραδιοφωνικές επιτυχίες όπως το πολύ πρόσφατο «Μην Το Πεις Πουθενά» το «Συγχώρεσε Με» και φυσικά το «Βιαστικό Πουλί Του Νότου» που έχει τραγουδηθεί από τον Γιάννη Κότσιρα.

Όλα τα παραπάνω, άλλα αγαπημένα του τραγούδια αλλά και διασκευές έκπληξη αποτελούν και την βάση του υλικού που θα παρουσιάσει με το συγκρότημα του στην καλοκαιρινή του αυτή σύμπραξη με τα Υπόγεια Ρεύματα.

Ώρα έναρξης : 21:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here