Απρίλιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : MBI

Το νέο άλμπουμ των Χαΐνηδων «Αγροκτηνοτροφικά και μητροπολιτικά» που κυκλοφορεί από την MBI είναι διπλό και αποτελείται από δύο διαφορετικά μεταξύ τους cd, τα «Αγροκτηνοτροφικά» και τα «Μητροπολιτικά».

Οι ίδιοι σημειώνουν:

Μερικά από τα συμπτώματα μιας χώρας σε κατάσταση κρίσης: φοβικότητα (και συνεπώς επιθετικότητα), ατομικισμός (άρα απουσία οράματος), έλλειψη τόλμης και μόχθου (μοιρολατρία- ηττοπάθεια), αντιπαραγωγικότητα. Ε, λοιπόν οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ δεν είναι απ’ αυτή τη χώρα και το αποδεικνύουν περίτρανα, όχι με μία αλλά με δύο διαφορετικές και ρηξικέλευθες προτάσεις: τα ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ και τα ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Η πρώτη, τα ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ, έχει αφορμή τις quasi-closed (ημίκλειστες)  κοινωνίες –οι δύο τελευταίες στη Νότια Ευρώπη είναι αυτές των Κρητικών και των Ρομά- και συνδιαλέγεται με μίνιμαλ γλωσσικές και μουσικές φόρμες της Ανατολικής Μεσογείου, προσδίδοντας σε πανάρχαιες κατηγορίες, νέο σημασιολογικό περιεχόμενο. Σ’ αυτό το εγχείρημα συνέπραξαν μοναδικοί και διαφορετικοί ερμηνευτές απ’ όλους τους νομούς της Κρήτης: Κωστής Αβυσσινός, Μανώλης Λιαπάκης, Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), Γιώργης Παπαδάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης και ο Ψαραντώνης.

Η δεύτερη πρόταση, τα ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ, κατοπτρίζει τις αγωνίες μεταβιομηχανικών κοινωνιών και την αλληλεπίδραση πολλών ετερόκλητων πολιτισμικών στοιχείων, μέσα από πιο σύνθετες γλωσσικές και μουσικές δομές. Σ’ αυτή την προσπάθεια εκτός από τον Θοδωρή Ρέλλο που ήταν μαζί μας στην καρδιά του πειράματος, συμμετείχε και ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Καλή ακρόαση!

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
(Δημήτρης Αποστολάκης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Τάκης Κανέλλος, Μαρία Κώτη, Δημήτρης Μπρέντας, Μιχάλης Νικόπουλος, Αλέξης Νόνης, Αντώνης Σκαμνάκης, Ευγενία Τσακίρη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here