21/2/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Σοφιανός Καβακόπουλος

Τον Μπουλά τον είχα γνωρίσει στα τέλη της δεκαετίας του 80 ως μουσικό ζευγάρι του Ζουγανέλη, μέσα από κάποια χιουμοριστικά τραγούδια της εποχής εκείνης (τα ακούμε σήμερα και γελάμε). Δεν του είχα δώσει και πολύ σημασία να πούμε την αλήθεια, γιατί τον είχε επισκιάσει η τεράστια προσωπικότητα του Ζουγανέλη που με είχε συνεπάρει.

Αργότερα έτυχε να τον γνωρίσω σε μια παρέα, ένα βράδυ ανάμεσα σε κρασιά, τσίπουρα, ρακόμελα, και τσιγάρα …πολλά τσιγάρα. Σκεφτείτε σε εποχή που δεν απαγορευόταν τα κάπνισμα και ο μαγαζάτορας μας είπε να κάνουμε λίγο κράτει με το τσιγάρο! Θα σας σκοτώσει έλεγε, ένας μπακάλης-ταβερνιάρης σε ένα ημιυπόγειο στην Δραπετσώνα.  Ο Σάκης ήταν αυτός που απάντησε πρώτος… “Αν είναι να πάμε να πάμε όμορφα, με τσιγάρο, τσίπουρο, και αν έχει και σεξ καλά θα είναι”, και γελάσαμε όλοι.

lakis_papadopoulos_live_2012_06_50_mpoulas

Δεν έπαιζε ρόλους ο Μπουλάς. Ήταν απλά ο Σάκης, χιουμορίστας στη ζωή και στη σκηνή. Οι κουλτουριάρηδες δεν τον δέχοντας, αλλά κρυφά γελούσαν με τα αστεία του. Οι συνάδελφοι τον ήθελαν στην παρέα και στη δουλειά. Ο Σάκης πάντα εκεί να σαρκάσει αλλά πάνω απ’ όλα να αυτοσαρκαστεί. Μου έλεγε σε μια άλλη συνάντηση μας πως δεν μπορούσε να καταλάβει πως γίνεται να τον κοιτάζουν οι γυναίκες με τέτοια φάτσα που έχει, και κοίταξε δίπλα μια όμορφη κοπέλα που τον κοίταζε και της έκανε, ίσως την ποιο αστεία που έχω δει ποτέ, γκριμάτσα.

Μεγάλος καλλιτέχνης, μεγάλη ψυχή. Έτσι ήταν και έτσι συμπεριφερόταν. Βοηθούσε χωρίς να ζητάει την αναγνώριση, δημιουργούσε γιατί αισθανόταν όμορφα με την δημιουργία, γελούσε γιατί ήθελε τον κόσμο τριγύρω του να γελάει. Στεναχωριόταν και το κρατούσε μέσα του. Ήταν άνθρωπος από τους λίγους και ας μην το ήξερε κανείς. Πραγματικά το ότι έφυγε από κοντά μας, είναι απώλεια…

Ότι και να πούμε για τον Σάκη Μπουλά είναι λίγο. Καλό ταξίδι να έχει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here