ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Friends Music Factory (12/2009)

Ένας από τους πιο γνωστούς τραγουδοποιούς της δεκαετίας του ’80 γιορτάζει τα 20 χρόνια του στο χώρο της μουσικής με ένα συλλεκτικό cd. Ο Χρήστος Γιαννόπουλος, ‘έκλεισε’ τις φωνές μεγάλων ελλήνων ερμηνευτών σε 16 tracks και παρουσιάζει το remake cd του, με τίτλο «Γεια σας φίλοι μου», σε όλους εκείνους που τον αγάπησαν αλλά και στους νεότερους που θέλουν να τον γνωρίσουν.

Ο Αντώνης Βαρδής, ο Βασίλης Καζούλης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Δήμου, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, η Χριστίνα Μαραγκόζη, ο Αλέξανδρος Χατζής, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Ηλίας Ασβεστόπουλος, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης, οι Alter Ego αλλά και ο ίδιος ο Χρήστος Γιαννόπουλος ερμηνεύουν 16 τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Στο cd «Γεια σας φίλοι μου» περιλαμβάνεται και ένα νέο τραγούδι του Χρήστου Γιαννόπουλου με τίτλο « Στης Αγάπης το λαβύρινθο».

Κυκλοφορεί από την Friends Music Factory σε όλα τα δισκοπωλεία της Ελλάδας, στην τιμή των 9.90€

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Θάνος Λουμπρούκος – loumproukos@musiccorner.gr

«Γεια σας φίλοι μου, γεια σας, πίνω απόψε στην υγειά σας, στην πίκρα σας και στη χαρά σας…»

Ο γνωστός τραγουδοποιός Χρήστος Γιαννόπουλος επιστρέφει στη δισκογραφία κυκλοφορώντας το δίσκο «Γεια σας φίλοι μου», ο οποίος περιέχει παλιά τραγούδια του ερμηνευμένα από αγαπημένους καλλιτέχνες και τον ίδιο.

Καμία έκπληξη δεν αισθάνθηκα με την ακρόαση του CD. Ελάχιστα τραγούδια ξεχωρίζουν: το μπλουζ «Έχω βγει από την πρίζα» που ερμηνεύει ο Ζαφείρης Μελάς τόσο μοναδικά που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι αυτός, το «Συνήθεια» που είναι ντουέτο του Γιαννόπουλου με την υπέροχα αισθαντική Ελένη Δήμου και το καινούριο «Στης αγάπης το λαβύρινθο» με την κλασσική ερμηνεία του Αντώνη Βαρδή.

Από την άλλη πλευρά, το ομώνυμο κομμάτι ερμηνευμένο από το δημιουργό ακούγεται σαν αντιγραφή των αδελφών Κατσιμίχα, το «Φτου ξελεφτερία» του Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ περνάει απαρατήρητο από την άνευρη δυστυχώς απόδοση του τραγουδιστή, ενώ το «Vodka tonic» της Χριστίνας Μαραγκόζη θα μπορούσε να είναι η έκπληξη του δίσκου αλλά …απογοητεύει (η Έλενα Παπαρίζου το τραγούδησε πολύ πιο πειστικά ως «Μπροστά στον καθρέφτη» στο CDSingle «Αναπάντητες κλήσεις» το 2003). Τα υπόλοιπα τραγούδια, με μεγάλη μου λύπη αφού ο Γιαννόπουλος είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος δημιουργός, περνάνε στην αφάνεια με εξαίρεση ίσως το «Προφίλ».

Η ενορχήστρωση των κομματιών τα κάνει να μοιάζουν αναχρονιστικά, δεν τους προσδίδει σύγχρονο χαρακτήρα.

Με λίγα λόγια, καλή η προσπάθεια από πλευράς του Χρήστου Γιαννόπουλου, αλλά με αρκετά αδύναμα σημεία…

Ένα μικρό στιχάκι που συμπάθησα ιδιαίτερα: «Εγώ γεννήθηκα για ξάπλες / για διακοπές, για έρωτα / κι άσε τους άλλους να δουλεύουν / γι’ αφεντικά ξενέρωτα»!

 

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD

01. Γειά σας φίλοι μου – Χρήστος Γιαννόπουλος
02. Στης αγάπης το λαβύρινθο – Αντώνης Βαρδής
03. Φτου ξελεφτερία – Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ
04. Η πρώτη φθινοπωρινή βροχή – Χρήστος Γιαννόπουλος
05. Έχω βγει από τη πρίζα – Ζαφείρης Μελάς
06. Πρόταση φυγής – Γιάννης Γιοκαρίνης
07. Αχ Ελένη – Γιάννης Ζουγανέλης
08. Ο πύργος της Βαβέλ – Alter Ego / Χρήστος Γιαννόπουλος
09. Όταν σβήνει η οθόνη – Αλέξανδρος Χατζής
10. Vodka tonic – Χριστίνα Μαραγκόζη
11. Ρε γαμώτο σ’ αγαπάω – Γιώργος Πολυχρονιάδης
12. Προφίλ – Χρήστος Γιαννόπουλος
13. Ταξίδι στο παρελθόν – Βασίλης Καζούλης / Χρήστος Γιαννόπουλος
14. Συνήθεια – Ελένη Δήμου / Χρήστος Γιαννόπουλος
15. Το φεγγάρι – Ηλίας Ασβεστόπουλος
16. Μόνο δακρύζω – Χρήστος Γιαννόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here