Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
10/2/2011
www.musiccorner.gr

Είναι βράδυ Τρίτης 8 Φεβρουαρίου και το Hard Rock Café στη Φιλελλήνων, υποδέχεται σιγά-σιγά φίλους και συνεργάτες της Φωτεινής Δάρρα, για την απονομή του χρυσού δίσκου για το album «Φωτεινή Δάρρα – Live». Πρόκειται για το πρώτο live album της ερμηνεύτριας, ζωντανή ηχογράφηση των παραστάσεων, που παρουσιάστηκαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Πρώτη πήρε το λόγο η υπεύθυνη από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, λέγοντας πως όσοι βρέθηκαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, θυμούνται σίγουρα την παράσταση-έκπληξη της Φωτεινής Δάρρα, με τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και κομμάτια παλαιότερων δεκαετιών, που τα προσέγγισε σαν ερμηνεύτρια με τουλάχιστον 30 χρόνια εμπειρίας. Αυτές οι ερμηνείες αποτυπώθηκαν σε ένα δίσκο, σε ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε τόσο εκείνους, όσο και την ίδια τη Φωτεινή Δάρρα.

Ακολούθησε η απονομή στους συντελεστές του δίσκου, μεταξύ των οποίων ήταν οι Νίκος Ζούδιαρης, Κώστας Φασουλάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Μίμης Πλέσσας. Ο γνωστός συνθέτης ήταν μάλιστα εκείνος που απένειμε την χρυσή πλακέτα στη Φωτεινή Δάρρα. Αφού αστειεύτηκε για την ηλικία του, ανέφερε πως το ελαφρό τραγούδι, το λαϊκό, το αληθινό, το ένα τραγούδι, δικαιώνεται από αυτά που γίνονται σήμερα και αυτά που θα γίνουν στο μέλλον, από παιδιά με ταλέντο, αφοσίωση και αγάπη στο ελληνικό πεντάγραμμο. Έκλεισε με την πρόβλεψη, ότι σε λίγο καιρό θα λάβουν χώρα και άλλες απονομές, για τον πρόσφατο δίσκο της ερμηνεύτριας με τραγούδια «Του έρωτα και της αμαρτίας».

Τελευταία πήρε τη λόγο η τιμώμενη ερμηνεύτρια. Ανέφερε πως ο βασικός λόγος που χαίρεται, είναι το γεγονός ότι παραλαμβάνοντας ένα χρυσό δίσκο, αισθάνεται ότι έχει φτάσει σε έναν πρώτο στόχο. Μοιράστηκε με τον κόσμο την ανάμνηση της πρώτης φοράς που εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου στο Ηρώδειο και τη συζήτηση που είχε με το Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος την προέτρεψε τότε, να ξαναδιαβάσει «Το πρώτο σκαλί» του Καβάφη, ποίημα που απήγγειλε στον κόσμο, εις ανάμνηση εκείνης της εποχής. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, γιατί όπως εξομολογήθηκε πίστευε το εγχείρημα από την πρώτη στιγμή, όταν ακόμα και η ίδια δεν το πίστευε! Επιπλέον, ευχαριστίες απηύθηνε στους συντελεστές του δίσκου, στην οικογένειά της για τη στήριξη που της προσφέρει, στους ανθρώπους της δισκογραφικής της εταιρείας, το Μίμη Πλέσσα για την τιμή και την απέραντη ευτυχία, που όπως είπε της χάρισε, τους συνεργάτες μουσικούς, αλλά και όλους τους φίλους της, που βρέθηκαν στη γιορτή αυτή προς τιμήν της

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here