8/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τα European Music Awards του MTV, γνωστά ως EMA, απονεμήθηκαν την Κυριακή το βράδυ στην τελετή που έλαβε χώρα στο Μπέλφαστ.

Selena Gomez

Με την 19χρονη Selena Gomez να έχει τον ρόλο της οικοδέσποινας, η τελετή εξελίχθηκε σε one woman show, με τη Lady Gaga να κερδίζει τόσο τα βραβεία όσο και τις εντυπώσεις, για μια ακόμα φορά. Άλλωστε η τελετή άνοιξε με την Lady Gaga να ερμηνεύει το “Marry The Night” ξαπλωμένη πάνω στη …σελήνη, φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα και εξίσου εντυπωσιακό καπέλο.

Lady Gaga

Η LG κέρδισε τέσσερα βραβεία, στις κατηγορίες : καλύτερης γυναίκας ερμηνεύτριας, καλύτερου τραγουδιού για το “Born This Way”, καλύτερου video clip και μεγαλύτερης βάσης θαυμαστών. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Κάθε νίκη είναι ένας αγώνας από την αρχή. Είμαι ευγνώμων στους θαυμαστές μου και στο MTV που πιστεύουν σε μένα”, δήλωσε η LG μετά την απονομή.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε ο Justin Bieber που ερμήνευσε το Mistletoe και το Never Say Never. Ο Justin κέρδισε τις κατηγορίες καλύτερου άνδρα καλλιτέχνη και καλύτερου ποπ καλλιτέχνη.

Justin Bieber

Μετά τον Justin σειρά είχε ο Bruno Mars που τραγούδησε το Marry You ενώ αμέσως μετά η Selena Gomez με τους The Scene απέδωσαν το Hit The Lights. Ο Bruno κέρδισε την κατηγορία του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου.

Bruno Mars

Οι Coldplay με το Every Teardrop Is A Waterfall, οι LMFAO με το Party Rock Anthem, ο David Guetta, η Jessie J, οι Red Hot Chili Peppers, και οι Snow Patrol, συμμετείχαν επίσης στο μουσικό μέρος του σόου.

Coldplay

Στη νέα κατηγορία που καθιερώθηκε από φέτος, αυτή του καλύτερου παγκόσμιου καλλιτέχνη, μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν οι Κορεάτες Big Bang, που κατάφεραν να υπερτερήσουν τόσο του φαβορί, Britney Spears, όσο και της Lena, υποψήφιας από την Ευρώπη.

Big Bang

Στο σόου, εκτός από τους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν επί σκηνής ερμηνεύοντας τις επιτυχίες τους, παρέστησαν και οι Katy Perry, Hayden Panettiere, Jason Derulo, 30 Seconds To Mars, Taio Cruz και πολλοί άλλοι.

Στα ευτράπελα της βραδιάς η παρουσία ενός γυμνού άνδρα στη σκηνή. Με την Hayden Panettiere να ετοιμάζεται να δώσει ένα από τα βραβεία στην Lady Gaga, ένας άνδρας από τα καμαρίνια βρέθηκε στη σκηνή! Η αμφίεσή του πολύ αποκαλυπτική! Δεν φορούσε εντελώς τίποτα! Φτάνοντας μπροστά στην ηθοποιό, και αφού κάλυψε τα γεννητικά του όργανα, έπιασε κουβέντα μαζί της, χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.

Και η ηθοποιός δεν έπαιξε τον ρόλο της πειστικά. Το «τρικ» του MTV μάλλον δεν έπεισε, καθώς, αν δεν ήταν στημένο από την παραγωγή, ο άνδρας δεν θα είχε καταφέρει να κάνει ούτε ένα βήμα στη σκηνή…

Η Selena Gomez, την οποία επαίνεσε δημοσίως ο Justin Bieber για την παρουσίαση, δήλωσε πριν την τελετή : “Είμαι νευρική, έχω άγχος αλλά είμαι και ενθουσιασμένη. Θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα περάσουμε καλά. Η επιλογή του MTV είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά η ευθύνη είναι μεγάλη. Αυτό με κάνει να έχω τρακ. Είναι κολακευτικό και ελπίζω να κάνω το καλύτερο που μπορώ”, συμπλήρωσε η Selena που κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετική οικοδέσποινα.

Selena Gomez

Άλλο ένα φαντασμαγορικό σόου του καναλιού πήρε τέλος. Τα βραβεία του 2011 έχουν περάσει πλέον στην ιστορία του MTV και της μουσικής. Και του χρόνου…

Όλοι οι υποψήφιοι και οι νικητές ανά κατηγορία…

Best Song:
Adele – Rolling in the Deep
Bruno Mars – Grenade
Jennifer Lopez ft. Pitbull – On The Floor
Katy Perry – Firework
WINNER: Lady Gaga – Born This Way

Best Live:
Coldplay
Foo Fighters
WINNER: Katy Perry
Lady Gaga
Red Hot Chili Peppers

Best Pop:
Britney Spears
WINNER: Justin Bieber
Katy Perry
Lady Gaga
Rihanna

Best New:
WINNER: Bruno Mars
Far East Movement
Jessie J
LMFAO
Wiz Khalifa

Best Female:
Adele
Beyonce
Jennifer Lopez
Katy Perry
WINNER: Lady Gaga

Best Male:
Bruno Mars
David Guetta
Eminem
WINNER: Justin Bieber
Kanye West

Best Hip-Hop:
WINNER: Eminem
Lil Wayne
Jay-Z & Kanye West
Pitbull
Snoop Dogg

Best Rock:
Coldplay
Foo Fighters
WINNER: Linkin Park
Kings of Leon
Red Hot Chili Peppers

Best Video:
Adele – Rolling in the Deep
Beastie Boys – Make Some Noise
Beyonce – Run The World (Girls)
Justice – Civilization
WINNER: Lady Gaga – Born This Way

Best Alternative:
Arcade Fire
Arctic Monkeys
My Chemical Romance
The Strokes
WINNER: Thirty Seconds To Mars

Best World Stage:
Arcade Fire
The Black Eyed Peas
Diddy Dirty Money
Enrique Iglesias
Kings of Leon
Linkin Park
My Chemical Romance
Ozzy Osborne
Snoop Dogg
WINNER: Thirty Seconds To Mars

Best Push:
Alexis Jordan
Big Time Rush
WINNER: Bruno Mars
Far East Movement
Jessie J
Katy B
LMFAO
Neon Trees
Theophilus London
Wiz Khalifa

Biggest Fans:
Justin Bieber
WINNER: Lady Gaga
Paramore
Selena Gomez
Thirty Seconds To Mars

Best UK & Ireland Act:
WINNER: Adele
Coldplay
Florence and the Machine
Jessie J
Kasabian

Worldwide Act:
Lena (Europe)
WINNER: Big Bang (Asia / Pacific)
Abdelfattah Grini (Africa / India / Middle East)
Britney Spears (North America)
Restart (Latin America)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here