23/9/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μια συνεργασία που ακούγεται αταίριαστη, αρχικά, πήρε σάρκα και οστά και θα την απολαύσουμε στις 31 Οκτωβρίου!

Όταν το 2009 ο Lou Reed συνεργάστηκε με τους Metallica στη σειρά συναυλιών για το “Rock and Roll Hall of Fame”, όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία τους θα είχε και συνέχεια. Η εκπεφρασμένη βούληση των δύο πλευρών μπορεί να καθυστέρησε μέχρι να γίνει πραγματικότητα, αλλά πριν από λίγους μήνες μπήκαν όλοι μαζί στα HQ Studios στην Καλιφόρνια και ξεκίνησαν ηχογραφήσεις. Το βασικό υλικό το παρείχε ο Lou Reed και δεν είναι άλλο από τα κομμάτια που ετοίμαζε ο μουσικός για μια θεατρική παραγωγή στο Βερολίνο, με βάση το δίτομο έργο του Frank Wededkind που έγινε γνωστό με τον τίτλο “Lulu Plays”.

Η Lulu είναι η κεντρική ηρωίδα των βιβλίων “Earth Spirit” και “Pandora’s Box” του εξπρεσιονιστή συγγραφέα των αρχών του 20ου αιώνα και έγινε η έμπνευση για μία κινηματογραφική ταινία, μία όπερα και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών έργων. Σ’ αυτή τη βάση και ο Reed έγραψε κάποια τραγούδια που προορίζονταν για θεατρικό έργο. Όταν ο μουσικός παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τα κομμάτια αυτά στους Metallica, αποφάσισαν να προχωρήσουν μ’ αυτά. Συμφώνησαν, λοιπόν, να φέρουν τα κομμάτια αυτά σε ένα «άλλο επίπεδο» και έπιασαν δουλειά, με τους Metallica να προσφέρουν αφειδώς τις δικές τους «ενορχηστρωτικές» ιδέες και προτάσεις, φτάνοντας σε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα με συνολική χρονική διάρκεια που φτάνει τα 87 λεπτά.

Την παραγωγή του “Lulu” υπογράφουν οι εμπλεκόμενοι Lou Reed, Metallica σε συνεργασία με τους Greg Fidelman και Hal Wilner. Οι ηχογραφήσεις έγιναν μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο που μας πέρασαν. Όπως είπαμε, η κυκλοφορία του δίσκου θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου από τη Βρετανία στην οποία απαγορεύτηκε η διαφήμισή του με αφίσες στους σταθμούς του υπογείου σιδηροδρόμου καθώς το εξώφυλλο μοιάζει πάρα πολύ με graffiti.

Τα κομμάτια του “Lulu”:

Brandenburg Gate
The View
Pumping Blood
Mistress Dread
Iced Honey
Cheat On Me
Frustration
Little Dog
Dragon
Junior Dad

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here