12/5/2011
www.musiccorner.gr

2006. Οι sold out παραστάσεις του με τίτλο “One for the Road” στο Θέατρο Ροές είναι η έκπληξη της χρονιάς, που καταλήγει στον πρώτο ομότιτλο προσωπικό του δίσκο το 2008. Τραγούδια νέων δημιουργών σε πρώτη εκτέλεση, τραγούδια που φέρουν την προσωπική υπογραφή του ερμηνευτή αλλά και διασκευές παλιών αγαπημένων τραγουδιών συνθέτουν μια ιστορία μοναχικής νυχτερινής περιπλάνησης πάνω σ’ ένα τελευταίο ποτό. Broken Bicycles του Tom Waits, Boulevard of Broken Dreams του Ηarry Warren, Πόσο λυπάμαι του Γιαννίδη, Saved του Νίκου Κυπουργού…

Και μετά; “One …more for the road”! Στο Half Note, η περιπλάνηση συνεχίζεται. Το τελευταίο τραγούδι γίνεται προτελευταίο και κάθε τραγούδι γίνεται σταθμός σε βερολινέζικο μπαρ. Τα τραγούδια του cd διαδέχονται κινηματογραφικά τραγούδια και όλα παραδίνονται στους μαγικούς δρόμους της φωνής του, που χάνεται σε jazz μονοπάτια του ’50, νοσταλγεί με blues και swing, ξανανιώθει τη φρεσκάδα, τη χαλαρότητα μιας εποχής ξεχασμένης. Love me or leave me, Puttin’on the Ritz, Beautiful that way.

“Ένα… ακόμα για το δρόμο”. Μια περιπέτεια συναισθημάτων κι αναμνήσεων που αδειάζουν και γεμίζουν σαν το ποτήρι που μας κρατάει συντροφιά, χωρίς όμως να λείπει το χιούμορ. Η περιπέτεια μιας μοναδικής φωνής που αλλάζει συνέχεια χρώματα και δονήσεις μέχρι το τέλος, μέχρι να είναι πια “νωρίς για τα μπαρ, νωρίς για το τσίρκο”.

Συνοδοιπόροι του Δώρου Δημοσθένους, και στις δύο εμφανίσεις, ο στενός του συνεργάτης Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και οι: Περικλής Τριβόλης (μπάσο), Κώστας Βαζούρας (σαξόφωνο), Νίκος Παπαβρανούσης (ντραμς).

14 και 15 Μαΐου 2011

ΗΑLF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17 – Μετς
Τηλ. 210.9213310

* Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια του 10ήμερου Ελλήνων καλλιτεχνών στο Half Note. Μια κίνηση που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη φορά σε μια συνέχεια της προσπάθειας για την ανάδειξη και υποστήριξη των καταξιωμένων Ελλήνων μουσικών και ελληνικών σχημάτων. Μια πρωτοποριακή κίνηση που προσέλκυσε το μουσικόφιλο κοινό και πλέον θεωρείται θεσμός!

14/05-15/05: Δώρος Δημοσθένους One..more for the road
16/05-17/05: Sugahspank & The Swing Shoes feat. Ειρήνη Δημοπούλου & DJ Oxocube
18/05-19/05: Mode Plagal
20/05-22/05: Cabaret Balkan & Γιώτα Νέγκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here