20/11/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η λέξη UNBOX σημαίνει “βγάζω κάτι απ’ το κουτί του“. Υπάρχουν πολλά κουτιά. (Ανα)Κατασκευάζονται από τους ανθρώπους και ορίζουν την κανονικότητα θέτοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποδοχή των ανθρώπων από το κοινωνικό σύνολο. Η φύση των “κουτιών” αυτών είναι περιοριστική απέναντι στη διαφορετικότητα, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση συγκεκριμένων ομάδων και ατόμων.

Το  1ο UNBOX Festival διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Tandem (www.tandemngo.gr). Η Tandem γεννήθηκε το 2007 μετά από 5 χρόνια ενεργούς παρουσίας στο χώρο του Κ.Α.Α.Π.Α.Α. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α. Βούλας) για να συστηματοποιήσει την προσφορά των εθελοντών της προς τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία. Βασικό της κίνητρο είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικής ένταξης και η ενδυνάμωση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Σκοπός της να ανατρέψει τα κοινωνικά στερεότυπα που περιορίζουν το προφίλ των ανθρώπων με αναπηρία και τις προκαταλήψεις που καταπιέζουν τη διαφορετικότητα του ατόμου.

Στις 7 Δεκεμβρίου στο The Hub γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα με το 1o UNBOX Festival, σε μια ημέρα όπου μέσα από βιωματικές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, performance, εκθέσεις και μουσική θα προσπαθήσουμε να σκεφτούμε «έξω απ’ το κουτί». Στόχος του 1ου UNBOX Festival είναι να αποτελέσει έναν κοινωνικό και πολιτιστικό θεσμό μέσα από τον οποίο ο κόσμος θα γνωρίσει το έργο της Tandem με σκοπό όσοι θέλουν να εμπλακούν ενεργά σε δρώμενα, ενέργειες και δράσεις που ενισχύουν τις ομάδες που στηρίζει η Tandem.  Σε μια εποχή που η ανάγκη για προσφορά είναι μεγαλύτερη από ποτέ, το 100% των εσόδων από το UNBOX Festival θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του έργου της Tandem απέναντι στους περιθαλπόμενους του Κ.Α.Α.Π.Α.Α. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α. Βούλας) και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων που στηρίζει. Διοχετεύουμε όλη μας την ενέργεια και φωνάζουμε δυνατά πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και πως μπορούμε να είμαστε και ισότιμοι αν έρθουμε κοντά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ: http://www.unboxfestival.gr/#!projects/c21kz

event_unbox_header_small

1o UNBOX Festival
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
Ωρα έναρξης 11.00 π.μ. – Ωρα λήξης 12.30 π.μ.
The Hub Events | Αλκμήνης 5 Κ. Πετράλωνα

Εισιτήρια
Φοιτητικό – Μαθητικό – Ανέργων – ΑΜΕΑ  | Προπώληση: 5€  | Ημέρα Διοργάνωσης: 7€
Γενική είσοδος  | Προπώληση: 8€ | Ημέρα Διοργάνωσης: 10€
Παιδιά έως 12 ετών είσοδος δωρεάν

Προπώληση Εισιτηρίων :
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, VIVA.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here