30/10/2013
www.musiccorner.gr

Από την ίδρυση της ορχήστρας των «Κιθαριστών» που όλοι ονομάζουμε «100 κιθάρες», ακόμα και αν είναι πολλοί περισσότεροι, οι συντελεστές αλλά και ο ιδρυτής Βαγγέλης Μπουντούνης μιλούν για τη δυσκολία συντονισμού και κουρδίσματος μιας ορχήστρας νυκτών εγχόρδων αλλά και το «παράδοξο» να παίζουν οι σολίστες, δάσκαλοι και μαθητές μαζί. Έτσι οι εμφανίσεις τους είναι σπάνιες όπως και η δισκογραφική τους παρουσία. Κάθε συναυλία τους όμως έχει μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία γιατί το κοινό αγάπησε τον υπέροχο ήχο των «Κιθαριστών».

Η εξαιρετική τους συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012 ηχογραφήθηκε, μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί σε διπλό CD και DVD από τη Sui Generis Music, με τίτλο «Βαγγέλης Μπουντούνης – 100 Κιθάρες – Live από το Μεγάρο Μουσικής Αθηνών». Συμμετέχουν 210 κιθαριστές: σολίστες, καθηγητές και μαθητές 30 ωδείων απ’ όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική προσπάθεια που αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας και μας γεμίζει αισιοδοξία για την επίμονη, την υπομονή, τη μελέτη και τον ζήλο που επέδειξαν οι νεαροί κιθαριστές σε όλη την διάρκεια των εξαντλητικών προβών.

100_kithares_cover_2013_10

Στην προσεγμένη έκδοση που κυκλοφορεί θα απολαύσετε εξαίσιες μελωδίες από το κλασικό ρεπερτόριο (Η Άνοιξη – Vivaldi, Χοροί Αναγέννησης), από τον παγκόσμιο κινηματογράφο (Doctor Zhivago, The Godfather Theme), αγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι (Το βαλς των χαμένων ονείρων, Ο εφιάλτης της Περσεφόνης), παραδοσιακά τραγούδια από  τον Πόντο, την Θράκη αλλά και από την Ισπανία και το Μεξικό, μελωδίες των Astor Piazzolla (Libertango), Yann Tiersen (La Valse d’ Amelie), κ.ά.

Συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης (βιολοντσέλο), η Λυδία Μπουντούνη (βιολί), η εξαιρετική ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα και η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού.

Στη φιλόξενη σκηνή του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα), τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ., ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και ένα σύνολο κιθαριστών θα σας παρουσιάσουν ένα δείγμα της εξαιρετικής δισκογραφικής τους δουλειάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here