17/10/2013
www.musiccorner.gr

Από την ίδρυση της ορχήστρας των «Κιθαριστών» που όλοι ονομάζουμε «100 κιθάρες» – ακόμα και αν είναι πολλοί περισσότεροι- οι συντελεστές αλλά και ο ιδρυτής Βαγγέλης Μπουντούνης μιλούν για την δυσκολία συντονισμού και κουρδίσματος μιας ορχήστρας νυκτών εγχόρδων αλλά και το «παράδοξο» να παίζουν οι σολίστες, δάσκαλοι και μαθητές μαζί. Έτσι οι εμφανίσεις τους είναι σπάνιες όπως και η δισκογραφική τους παρουσία.

Κάθε συναυλία τους όμως έχει μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία γιατί το κοινό αγάπησε τον υπέροχο ήχο των «Κιθαριστών».

BLEEDS AND MARKS a3

Η εξαιρετική τους συναυλία στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012 ηχογραφήθηκε, μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί σε διπλό CD και DVD από τη Sui Generis Music. Συμμετέχουν 210 κιθαριστές: σολίστες, καθηγητές και μαθητές 30 ωδείων απ’ όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική προσπάθεια που αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας και μας γεμίζει αισιοδοξία για την επίμονη, την υπομονή, τη μελέτη και τον ζήλο που επέδειξαν οι νεαροί κιθαριστές σε όλη την διάρκεια των εξαντλητικών προβών.

Στην προσεγμένη έκδοση που κυκλοφορεί θα απολαύσετε εξαίσιες μελωδίες από το κλασικό ρεπερτόριο (Η Άνοιξη – Vivaldi, Χοροί Αναγέννησης), από τον παγκόσμιο κινηματογράφο (Doctor Zhivago, The Godfather Theme), αγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι (Το βαλς των χαμένων ονείρων, Ο εφιάλτης της Περσεφόνης), παραδοσιακά τραγούδια από  τον Πόντο, την Θράκη αλλά και από την Ισπανία και το Μεξικό, μελωδίες των Astor Piazzolla (Libertango), Yann Tiersen (La Valse d’ Amelie), κ.ά.

Συμμετέχουν και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης (βιολοντσέλο), η Λυδία Μπουντούνη (βιολί), η εξαιρετική ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα και η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here