24/1/2013
www.musiccorner.gr

Τα 11 του χρόνια κλείνει φέτος το Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου και θα τα γιορτάσει όπως κάθε χρόνο στο GAGARIN 205 σε μια σύναξη παράδοξων σινεφίλ από την 1 ως τις 3 Φεβρουαρίου που, ως είθισται, θα βγουν από τα λαγούμια τους για άγριο σινεφιλ σεξ! Ταινίες για όλα τα μεγέθη που διατηρούν το μύθο τους θα προβληθούν στο 3ήμερο φεστιβάλ – θεσμό σε μια συνάντηση απενοχοποιημένη. Η αντι-πρόταση που ήρθε πριν από 11 χρόνια να ταράξει τα νερά με μια ντανταϊστική, πανκ προσέγγιση του σύγχρονου κινηματογραφικού τοπίου θα είναι και φέτος παρούσα, με νέο πλούσιο υλικό.

Αυτή τη φορά, μαζί με τον πορνόγερο Νίκο Τριανταφυλλίδη – εμπνευστή και καλλιτεχνικό διευθυντή – στις καρέκλες των συνδιοργανωτών και υπεύθυνων του προγράμματος έκατσαν ο μουσικός και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy) και ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης. Φρέσκο αίμα πιτσιλάει την οθόνη!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει «κλασσικές» αγαπημένες ταινίες, ξεχασμένα διαμάντια της λάσπης αλλά και νέες πολλά υποσχόμενες παραγωγές με προδιαγραφές overdose . Τιμώμενο πρόσωπο φέτος θα είναι ο ηθοποιός Διονύσης Ξανθός-ένας μοναχικός καβαλάρης της εικόνας- ο οποίος και θα βραβευθεί ενώ παράλληλα θα προβληθεί ένα φετίχ αφιέρωμα με τα best of the best της προσεγμένης και ολιγαρκούς φιλμογραφίας του.

Εξυπακούεται ότι το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο party – όργιο υπό την αιγίδα των ακατανόμαστων Trashformers – όνομα και πράγμα – ενώ την Κυριακή, «Κυριακή Κοντή Γιορτή», ένα “κολασμένο” – πάνελ με θέμα “Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου – 10 χρόνια μετά” και συμμετέχοντες στη συζήτηση τους Πέτρο Τατσόπουλο, Θανάση Χειμωνά, Δημήτρη Κολιοδήμο, Γιώργο- Ίκαρο Μπαμπασάκη, Νίνο Φενέκ Μικελίδη και Νίκο Τριανταφυλλίδη θα … διεγείρει το κοινό και… ό,τι ήθελε προκύψει!

Η απόσταση που χωρίζει τον Παντελή Βούλγαρη- «παρών» με σάρκα και οστά την βραδιά που στο Gagarin θα γίνει του… «Βιετνάμ» και τον … Χρήστο Κάλοου – μοχθηρό κάθαρμα στους «Δρόμους της Βίας»- είναι, βέβαια, χαοτική. Αυτό, όμως, που μας ενώνει όλους, μέσα από την προσωπική μας οδύσσεια, είναι η ανιδιοτελής αγάπη για τον κινηματογράφο.

Εδώ και τώρα κόλαση!

Παρασκευή 01 / Σάββατο 02 / Κυριακή 03 Φεβρουαρίου

Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου: 5 ευρώ

Gagarin 205 – Λιοσίων 205

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here