24/4/2012
www.musiccorner.gr

2 ακόμα εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

Α’ εκδήλωση: “Τραγούδια και συνθέτες της Σμύρνης”
Τρίτη, 24 Απριλίου στον Πολυχώρο Γαλαξία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης για την επέτειο των 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης την Τρίτη, 24 Απριλίου, η Μαρία Σουλτάτου και ο Πασχάλης Τόνιος θα παρουσιάσουν τραγούδια και συνθέτες της Σμύρνης.

Η μουσική της Σμύρνης αποτέλεσε μία από τις βάσεις του ρεμπέτικου και του μετέπειτα λαϊκού τραγουδιού μας. Σημαντικοί συνθέτες που γεννήθηκαν στη Σμύρνη και συνέχισαν μετά τη ζωή τους και τη δημιουργία τους στον ελλαδικό χώρο, διαμόρφωσαν την μουσική κατάσταση μέσα από το σμυρναίικο ύφος τους.

Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν παραδοσιακά Σμυρναίικα αλλά και τραγούδια συνθετών που γεννήθηκαν στη Σμύρνη όπως οι Β. Παπάζογλου, Π. Τούντας, Γ. Δραγάτσης και άλλοι. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ανάλυση της μουσικής της Σμύρνης από τον μουσικολόγο Παναγιώτη Κουνάδη.

Μαρία Σουλτάτου

Β’ εκδήλωση: “1922”  η ταινία του Νίκου Κούνδουρου
Τετάρτη, 25 Απριλίου στον Πολυχώρο Γαλαξία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης για την επέτειο των 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης την Τετάρτη, 25 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Κούνδουρου με τίτλο «1922».

Η ταινία αναφέρεται στην πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης της Μικράς Ασίας και βασίστηκε σε αυθεντικές μαρτυρίες από το μυθιστόρημα «Το νούμερο 31328», του Ηλία Βενέζη. Προλογίζει ο Νίκος Κούνδουρος.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» που έχει προστεθεί εδώ και έναν χρόνο περίπου στις πολιτιστικές υποδομές του δήμου Νέας Σμύρνης και έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει κάθε μορφή και είδος καλλιτεχνικής και κοινωνικής έκφρασης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με αριθμημένες θέσεις. Οι δωρεάν κάρτες αριθμημένης θέσης θα διατείθενται μία ημέρα πριν από κάθε εκδήλωση καθώς και την ίδια ημέρα της εκδήλωσης. (Ώρες λειτουργίας: 18.00-22.00)

Γαλαξίας: Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης
Ώρα έναρξης: 20.30

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας: 210 9334064
Πολιτιστικός οργανισμός: 210 9310408

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here