15/11/2013
www.musiccorner.gr

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία των Στέρεο Νόβα στην FM Records,  κυκλοφορούν τα έργα τους “Ντισκολάτα”, “Ασύρματος Κόσμος”, “Τέλσον”, “Βιταμίνα Τεκ”, “Ωφέλιμο Φορτίο”, “Σ.Κ.Α.Ζ.H.”, “Best Off”, “Κύκλοτρον” και “The Drone Compilation”, remastered σε vinyl CD καθώς και δύο ολοκαίνουριες συλλογές με όλα τους τα singles, (“Singles 1993 – 1995” & “Singles 1996 – 1998”) και ένα συλλεκτικό βινύλιο & CD, το “Plus”, με όλες τις σημαντικές συνεργασίες τους (Σταμάτης Κραουνάκης, Πόπη Αστεριάδη, Τάνια Τσανακλίδου, Λένα Πλάτωνος, Coti K. κα.) !!! Αναζητήστε τις ιστορικές επανεκδόσεις των Στέρεο Νόβα από την FM Records σε όλα τα καλά καταστήματα δίσκων!

stereo_nova2

Ο είναι το σημαντικότερο ελληνικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών.
Με τους πρωτοποριακούς μουσικούς πειραματισμούς τους – χρησιμοποιώντας ρυθμούς trip-hop, techno και ambient – και την χαρακτηριστική ερμηνεία των ξεχωριστών ελληνικών στίχων τους – ουσιαστικά ραπάροντας πεζά ποιήματα – οι Στέρεο Νόβα άλλαξαν εντελώς την ελληνική ηλεκτρονική αλλά και ποπ μουσική σκηνή την δεκαετία του ’90.

Η ιστορία των Στέρεο Νόβα ξεκινά το 1986, όταν βρίσκονται μαζί οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Πι με αρκετές κοινές μουσικές ανησυχίες.
Επηρεασμένοι από τον ήχο της acid γράφουν κάποια κομμάτια και σχηματίζουν ένα instrumental γκρουπ με το όνομα Bobby Blast. Κατά το 1990 ο Κωνσταντίνος Βήτα γράφει κάποιους στίχους κι η μπάντα αποφασίζει να τους ενσωματώσει στα κομμάτια της. Το όνομα της αλλάζει σε Στέρεο Νόβα και μέχρι το1991 ολοκληρώνονται τα κομμάτια του πρώτου τους (ομώνυμου) δίσκου, ο οποίος τελικά κυκλοφορεί το 1992.

Οι Στέρεο Νόβα κυκλοφόρησαν 5 δίσκους (Στέρεο Νόβα, Ντισκολάτα, Ασύρματος Κόσμος, Τέλσον Βιταμίνα Τεκ) και αρκετά singles, ενώ σύντομα μετά τη διάλυσή τους, στα τέλη του 1997, εκδόθηκε ακόμη ένας δίσκος – συνεργασία με τον Σταμάτη Κραουνάκη (Ωφέλιμο Φορτίο) και ένα live με τίτλο Σ.Κ.Α.Ζ.H. (Σκόρπια Κομμάτια Από Ζωντανές Ηχογραφήσεις).

Τα πρώτα άλμπουμ των Στέρεο Νόβα περιείχαν κυρίως αργά κομμάτια που μπορούν να χαρακτηριστούν ως techno ambient. Στη διάρκεια της πορείας τους ο ήχος τους σκλήρυνε κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο του techno.

Οι εκρηκτικές live εμφανίσεις τους, οι έξυπνοι, πρωτότυποι στίχοι και η ξεχωριστή φωνή του Κωνσταντίνου Βήτα, καθώς και η καλλιτεχνική ακεραιότητα και τα υψηλά standards που κρατούσαν σε όλες τις πτυχές των παραγωγών τους, κατέστησαν τους Στέρεο Νόβα ως ένα από τα πιο αγαπητά συγκροτήματα στο ελληνικό κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here