7/1/2011
www.musiccorner.gr

Οι Arte Fiasco παρουσιάζουν την πρώτη μεγάλη συναυλία του 2011:

Η πρώτη παραγωγή των Arte Fiasco για το 2011 σε αριθμούς: 3 συγκροτήματα, 15 μουσικοί, 4 από Λονδίνο, 8 από Θεσσαλονίκη και 3 από Αθήνα.

Masturbation goes cloud [ώρα εμφάνισης: 22.00]
Το βαθύ κοινωνικό σχόλιο του ονόματος των Masturbation goes cloud δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο που μπορεί να βρει κανείς σε ένα από τα καλύτερα φετινά new entry της αθηναϊκής σκηνής. Το τρίο που προκάλεσε αίσθηση τόσο από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση τον περασμένο Σεπτέμβριο όσο και από την συναυλία που έδωσαν στα Yuria 2010 του νέου Viny Microstore παράγει ένα μείγμα δυναμικού kraut rock και math rock που χτίζεται από το μπάσο, τα drums και τα πολλά πετάλια που ξέρουν να τα χειρίζονται πολύ καλά. Για πρώτη φορά, καλούνται να αποδείξουν την αξία τους σε μεγάλο χώρο και ήδη τα προγνωστικά είναι συντριπτικά υπέρ τους. Αυτή την βραδιά μάλιστα θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά επίσημα την πρώτη τους κυκλοφορία που θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Electric Litany [ώρα εμφάνισης: 23.00]
Οι  Electric Litany ξεκίνησαν την πορεία τους το 2007 και ξόδεψαν τους επόμενους 12 μήνες κάνοντας πρόβες και δίνοντας συναυλίες σε διάφορους ασυνήθιστους – “συναυλιακούς” ή μη – χώρους του Λονδίνου.
Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα κατόρθωσε να χτίσει έναν μύθο γύρω από τον συναισθηματικά έντονο, «στοιχειωμένο» αλλά και απρόβλεπτο χαρακτήρα των κομματιών τους. Οι όμορφες συναυλίες ακολούθησαν.
Ο Αλέξανδρος Μιάρης (φωνή, κιθάρα) κατάγεται από την Ελλάδα, όπως και ο Αλέξης Δεληγιαννίδης στο μπάσο, ενώ ο Richard Simic (drums) και ο Ben Prince (πλήκτρα) κατάγονται από την Αγγλία.
Το πρώτο τους single “Tear” βρέθηκε στα playlists αρκετών ραδιοφωνικών σταθμών της Ευρώπης. Τον Ιούλιο του 2009 ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους album, ζωντανά, σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στο Βόρειο Λονδίνο, μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Έστειλαν το υλικό στην Αθήνα για να μιξαριστεί και αμέσως μετά ακολούθησε το mastering στα Abbey Road Studios. To “How to be a child and win the war” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2010, από την Inner Ear, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές.
Έτσι, την Παρασκευή 14 Γενάρη θα προσγειωθούν για πρώτη φορά στην σκηνή του AN club κατευθείαν από το Λονδίνο.

2L8 [ώρα εμφάνισης: 00.00]
Το πολυμελές μουσικό σχήμα των 2L8 ξεκίνησε την πορεία του από την Θεσσαλονίκη κυκλοφορώντας τον πρώτο δίσκο τους στην Poeta Negra στα τέλη του 2005 και όπως αποδείχθηκε ήταν μόνο ο πρόλογος για το τι θα επακολουθούσε. Οι μουσικές αναζητήσεις του Κώστα Βοζίκη συνεχίστηκαν παράλληλα και στο θέατρο όπου έχει συνθέσει και κατά καιρούς παρουσιάσει ζωντανά την μουσική για διάφορες παραστάσεις. Η δεύτερη κυκλοφορία ήρθε στις αρχές του 2009 μέσω της Inner Ear και από τότε η μπάντα εμφανίζεται είτε με πλήρη σύνθεση είτε με τον βασικό δημιουργό σε solo μορφή.
Με την εμφάνισή τους αυτή ουσιαστικά επιστρέφουν στην Αθήνα ως full band από την συναυλία που είχαν δώσει στο Synch Festival του 2009. Επίσης, αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλο μέρος του νέου τους υλικού ζωντανά στην σκηνή του AN και να κλείσουν την βραδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλους τους φίλους τους.

* Κατά την διάρκεια της συναυλίας, θα υπάρχει stand με τις κυκλοφορίες των τριών συγκροτημάτων αλλά και από την Spinalonga records.

2L8 + Electric Litany + Masturbation goes cloud  by Arte Fiasco

Παρασκευή 14/1

AN club / Ώρα έναρξης: 21.30 / είσοδος: 10 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here