12/6/2012
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Πέμπτη που μας πέρασε η Τεχνόπολη στο Γκάζι γέμισε μουσική και ελπίδα. Ο ΚΕΘΕΑ Στροφή διοργάνωσε το πρώτο του μεγάλο φεστιβάλ, μια γιορτή όπως προτιμούν οι ίδιοι να το αποκαλούν. Φτάνω από νωρίς και βλέπω το σκηνικό στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου αλλαγμένο. Τεράστια banner του ΚΕΘΕΑ Στροφή δεσπόζουν στο χώρο ενώ έχουν στηθεί περίπτερα με ενημερωτικό υλικό έτσι ώστε να δωθεί η δυνατότητα σε όποιον το ήθελε και δεν ήρθε αποκλειστικά για να παρακολουθήσει τη συναυλία να ενημερωθεί για τις δράσεις και τη λειτουργία του φορέα. Επίσης υπήρχε ένας μεγάλος τοίχος με graffiti όπου μπορούσε ο καθένας να γράψει το μήνυμά του, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο παζλ που τραβούσε τα βλέματα.

Τεχνόπολις - Συναυλία ΚΕΕΘΑ 2012

Λίγα λόγια λοιπόν για τον ΚΕΘΕΑ Στροφή. Πρόκειται για ένα  θεραπευτικό πρόγραμμα για έφηβους χρήστες ουσιών (ηλικίας από 13 έως και 21 ετών) και τις οικογένειές τους με έδρα την Αθήνα. Η θεραπευτική κοινότητα παρέχει φροντίδα σε εφήβους με προβλήματα κατάχρησης ή εξάρτησης οι οποίοι παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά. Στα πλαίσια της θεραπευτικής προσέγγισης θεωρείται απαραίτητη η συμμετοχή της οικογένειας των εφήβων ενώ δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων παιδιών σε εκπαιδευτικό και εργασιακό επίπεδο. Παράλληλα λειτουργεί ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Στροφή, στον οποίο θα δωθούν και τα έσοδα της συγκεκριμένης συναυλίας. Γονείς με κοινό γνώμονα την απεξάρτηση των παιδιών τους από τη χρήση ουσιών προσφέρουν εθελοντική εργασία και δραστηριοποιούνται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και στην εξεύρεση των οικονομικών πόρων του προγράμματος.

Την ώρα που μπαίνω στην Τεχνόπολη το μουσικό συγκρότημα της Στροφής βρίσκεται ήδη στη σκηνή και παίζει μουσική. Εγώ όμως θέλω να μιλήσω με κάποιον για να ενημερωθώ καλύτερα. Βρίσκω την κυρία Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ Στροφή, η οποία είναι πρόθυμη να μας εξηγήσει λίγο καλύτερα το σκοπό της συγκεκριμένης ημέρας.

Μusic Corner: Θα θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για τη σημερινή ημέρα;
Κυρατσώ Σκοδρογιάννη: Το σημερινό φεστιβάλ είναι το πρώτο της Στροφής. Το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Στροφή είναι το πρώτο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από το 1988 για τους έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. Έχει μια ιστορία 24 χρόνων και γιορτάζει τώρα τον Ιούνιο όλα αυτά τα χρόνια δημιουργικής πορείας για παιδιά τα οποία είχαν πραγματικά ανάγκη από υποστήριξη για απεξάρτηση. Πάνω από 3600 παιδιά έχουν βοηθηθεί και υπολογίστε και πόσες οικογένειες μαζί τους. Τη σημερινή μέρα τη θεωρούμε γιορτή χαράς. Γιορτή για τη ζωή χωρίς ουσίες και χωρίς εξαρτήσεις, για μια καθαρή ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε. Έχουμε το σύνθημα «ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΡΕΨΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΑΛΛΟΥ» και αυτό βέβαια σχετίζεται με το όνομά μας και με τη στροφή που πρέπει να κάνει ο καθένας στη ζωή του αν είναι χρήστης ουσιών. Το ΚΕΘΕΑ έχει προγράμματα για όλες τις ηλικίες φυσικά, και για τους ενήλικες, σε πανελλαδικό δίκτυο. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που έχουν κι έναν άλλο σκοπό, όπως έχει και η δική μας, που είναι η οικονομική ενίσχυση του προγράμματος. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολες μέρες, τα προγράμματα χρειάζονται την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της κοινωνίας, και εμείς από τη δική μας την πλευρά να δώσουμε τη δική μας αλληλεγγύη, παρέχοντας ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, και κάνοντας εκδηλώσεις που ο κόσμος μπορεί να συγκεντρώνεται και να μας γνωρίζει από κοντά. Ο Ιούνιος βέβαια έχει και την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών όπου θα συναντηθούν και πάλι τα προγράμματα σε διάφορους χώρους για να δώσουν τα μηνύματά τους ενάντια στη χρήση ναρκωτικών υπέρ της ζωής και το σύνθημα είναι «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγύη για όλους μας».

Η Κυρατσώ Σκοδρογιάννη (ΚΕΘΕΑ Στροφή) μιλάει στο MusicCorner.gr

Μusic Corner: Η Πολιτεία σας έχει στηρίξει;
Κυρατσώ Σκοδρογιάννη: Η Πολιτεία υποστηρίζει και βοηθάει και η χρηματοδότηση είναι σημαντική για όλους μας εννοείται. Όμως τους τελευταίους μήνες έχουμε αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα κι εμείς, όπως κι όλη η χώρα φυσικά. Έχουν υπάρξει πολλές περικοπές και θα υπάρξουν κι άλλες και τα προγράμματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποστούν αρνητικές συνέπειες. Δεν πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί καμία μονάδα του ΚΕΘΕΑ λόγω περικοπών, γι’ αυτό κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Οι Σύλλογοι Οικογένειας, όπως και ο δικός μας, είναι κάθε μέρα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης πόρων κάνοντας εξορμήσεις οικονομικές, οπότε δίνουμε κι ένα μήνυμα και θέλουμε τη συμπαράσταση όλου του κόσμου ανεξάρτητα από τη συναυλία. Αν κάποιος μπει στο www.kethea-strofi.gr μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες για τη Στροφή, μπορεί να βρει έναν αριθμό λογαριασμού δωρεών όπου όποιος θέλει οποιαδήποτε στιγμή να δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του με οικονομικό τρόπο. Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες και ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη πάρα πολλών ανθρώπων, καθώς και μέσων μαζικής ενημέρωσης και χορηγών επικοινωνίας για να γίνει αυτή η συναυλία.

Μιλήσαμε λίγο ακόμα με την κυρία Σκοδρογιάννη η οποία μας ξενάγησε και στο περίπτερο της Στροφής αλλά η ώρα είναι ήδη 18.30 και …για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα η συναυλία τηρεί πιστά το χρονοδιάγραμμά της! Η Ματούλα Ζαμάνη με τα απαραίτητα γυαλιά ηλίου γιατί ο ήλιος μας βάραγε αλύπητα, και οι Angry Birds βρίσκονται στη σκηνή και μας ταξιδεύουν μέχρι τη «Δονούσα» με το πρώτο τους τραγούδι. Πριν προλάβω όμως να ονειρευτώ παραλία και παγωτό χωνάκι μου πετάει μια «Aamononoke» και σαν λάτρης των ταινιών του Hayao Miyazaki χαίρομαι ιδιαίτερα. Η Ματούλα επικοινωνιακή όπως πάντα, προτρέπει το κοινό να αγκαλιαστεί, να φιληθεί, να ερωτευτεί αλλά υπάρχει το κλασσικό μούδιασμα που συμβαίνει πάντα όταν βγαίνει το πρώτο όνομα ενός φεστιβάλ. Μία η ζέστη που ταλαιπωρεί καλλιτέχνιδα-μουσικούς-κοινό, μία που ο Ελληνάρας γκρινιάζει μεν να γίνονται νωρίτερα οι συναυλίες για να προλάβει το μετρό αλλά αν δε δύσει ο ήλιος δε βγαίνει απ’ το σπίτι του, φαίνεται πως η μέρα έχει μέλλον ακόμα. Η Ματούλα προφανώς και δε χαμπαριάζει ούτε από ζέστη, ούτε από κοιμισμένο κοινό και δίνει το δικό της μοναδικό στίγμα περνώντας από ποίηση του Ελύτη σε Beyonce και το «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις». Δεδομένου ότι υπήρχαν άλλοι 4 καλλιτέχνες που περίμεναν, ο χρόνος εμφάνισης ήταν περιορισμένος (περίπου μία ώρα) αλλά θα ήθελα να είχα ακούσει μερικά τραγούδια ακόμα και σίγουρα θα προτιμούσα να τη δω δεύτερη ή τρίτη μιας και νομίζω πως το ύφος του προγράμματος της θα ταίριαζε λίγο πιο μετά.

Ματούλα Ζαμάνη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη κι εγώ και τα Angry Birds που μας καλέσανε τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ και που μας ανοίξανε τη συναυλία. Δώσαμε την ψυχή μας γιατί το σύνθημα “μπορείς αλλά όχι μόνος σου” σε μια τέτοια εποχή που ζούμε είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αγάπη μόνο και αισιοδοξία, να είμαστε πάντα καλά! Η επανάσταση είναι στον τρόπο ζωής. Τα παιδιά έχουν τεράστια δύναμη και το κάνανε, ας επαναστατήσουμε όλοι μαζί και ας βγάλουμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας!»

Ένα μικρό και διακριτικό dj set από τον Tareq και η σκηνή γεμίζει χρώματα. Η χαρά της ζωής a.k.a Μαριέττα Φαφούτη με ένα ροδί πουά φορεματάκι και πράσινες fluo πλατφόρμες (και ασορτί ντυμένες κοπελίτσες στα φωνητικά) κάθεται πίσω από το πιάνο και παίζει τις πρώτες νότες του «I can forget». Αν και σε εντελώς άλλο στυλ από τη Ματούλα, αυτές οι δύο κοπέλες μου βγάζουν την ίδια θετική αύρα, την ίδια αμεσότητα με το κοινό. Βλέποντας τη Μαριέττα μάλιστα πρώτη φορά live, μπορώ να πω πως με κέρδισε και εντόπισα και μερικά πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια. Τραγουδήσαμε όλοι μαζί το «Flying high» (το λαλαλα του ρεφραίν για να είμαι ειλικρινής) και τη μαγική λέξη «Kookoobadi» αν και προσωπικά κόλλησα με ντουέτο της με τον Tareq, τον …superstar όπως αποκάλεσε! Ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει και οι χαρούμενες μελωδίες της Μαριέττας μας έκαναν σχεδόν όλους λίγο χαμογελαστούς ενώ ο κόσμος όλο και αυξάνεται.

Μαριέττα Φαφούτη: «Η συμμετοχή αυτή ήταν τεράστια χαρά και τιμή για μας. Τα παιδιά από το ΚΕΘΕΑ Στροφή τα γνώρισα σχεδόν ένα χρόνο τώρα και τους αισθάνομαι όλους σαν οικογένεια. Είναι άνθρωποι οι οποίοι με έκαναν να βλέπω εντελώς διαφορετικά τη ζωή και να μπορώ να εκτιμώ όλα τα πράγματα που έχω. Ακόμα και τα πιο μικρά είναι δώρα ανεκτίμητα και για κάποιους ανθρώπους δεν είναι δεδομένα. Και γι’ αυτό θα είμαι πάντα δίπλα σε όλα αυτά τα παιδιά για ότι χρειαστούν, να τους ευχαριστώ γι’ αυτό το δώρο που μου έκαναν.»

Έχει έρθει η σειρά του Στάθη Δρογώση και προσωπικά δε μου κάνει καμία εντύπωση το ότι τον βλέπω εκεί μιας και γνωρίζω το πόσο ευαισθητοποιημένος είναι σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα και δίνει πάντα το παρών σε συναυλίες με έναν αντίστοιχο σκοπό. Όπως και οι προηγούμενοι, έτσι και αυτός μίλησε από το μικρόφωνο για τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ Στροφή και πόσο σημαντική είναι γι’ αυτούς η δική μας στήριξη. Για περίπου μία ώρα λοιπόν απολαύσαμε το Στάθη με τους «Πέντε δρόμους», το «Βιαστικό πουλί του Νότου», και την «Όμορφη ζωή» να κλείνει σχεδόν πανηγυρικά την εμφάνισή του. Και επειδή οι εκλογές κοντοζυγώνουν και τα πολιτκά «ευτράπελα» πληθαίνουν στα τηλεοπτικά μας παράθυρα δεν έλειψε ένα πολιτικό σχόλιο το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Στάθης Δρογώσης: «Είναι μια μεγάλη γιορτή της Στροφής. Η Στροφή είναι μια κοινότητα απεξάρτησης εφήβων και ανήλικων. Οι άνθρωποι που δουλεύουν στον ΚΕΘΕΑ και τη Στροφή είναι επιστήμονες και έχουν βοηθήσει πάρα πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι λεβεντιές και εξαιρετικά. Τα γνωρίζω προσωπικά γιατί πηγαίνω στην κοινότητα και κάνω εθελοντικά μαθήματα και είμαι φίλος τους. Δεν πρέπει να υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός στους χρήστες, είμαστε όλοι μαζί τους και πραγματικά ο κόσμος να βοηθήσει τον ΚΕΘΕΑ γιατί σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές της κρίσης, την πληρώνουν αυτά τα προγράμματα και το κοινωνικό κράτος. Οπότε όλοι οι αναγνώστες του Music Corner, όλοι όσοι είναι ευαίσθητοι άνθρωποι, να μπούνε στο site www.kethea-strofi.gr, να δούνε και να βοηθήσουνε.Κι αν έχουν κάποιο δικό τους που έχει πρόβλημα να πάρουν τηλέφωνο, είναι εκπληκτικοί επιστήμονες εκεί και μπορούν να βοηθηθούν.»

Η ώρα είναι αισίως 21.30, όλοι έχουν μπει για τα καλά σε κλίμα συναυλίας, η Τεχνόπολη δε χωράει άλλο κόσμο και ανυπομονούμε για τη Νατάσσα Μποφίλιου να βγει στη σκηνή. Ο καινούριος της δίσκος δεν έχει ούτε βδομάδα που έχει κυκλοφορήσει και έχει συμβεί κάτι μαγικό. Όλοι ξέρουμε ήδη τους στίχους των τραγουδιών. Τα παλιά μπλέκονται με τα καινούρια, τα τραγούδια που έχουν γράψει ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με τις διασκευές, η Νατάσσα ακτινοβολεί από τη σκηνή και το κοινό από κάτω πότε φωνάζει και πότε χάνεται στη μελωδία και το συναίσθημα. Σπαρακτικό το «Σ’ έχω βρει και σε χάνω» και το καινούριο αδερφάκι του «Συνέχεια στα όρια», ενέργεια και μπρίο στο «Σαν τον Καραγκιόζη» και ένα κλείσιμο γλυκό και ρομαντικό με το «Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει» και όλους να το τραγουδάνε.

Νατάσσα Μποφίλιου: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη που συμμετέχω σήμερα σ’ αυτό το φεστιβάλ. Πιστεύω πάρα πολύ σε όλη τη δουλειά, τη σπουδαία δουλειά που κάνει αυτός ο φορέας, το ΚΕΘΕΑ Στροφή. Χαίρομαι, γιατί έχω πολλούς φίλους που αποφοίτησαν από το ΚΕΘΕΑ Στροφή και κατάφεραν να ξανακερδίσουν τη ζωή τους πίσω. Και προφανώς και οι δύο αυτοί παράγοντες, και το ότι είναι ένας οργανισμός που παρέχει πραγματικά κάτι πολύ σημαντικό για την κοινωνία και το ότι έχω γνωρίσει ανθρώπους και είμαι συναισθηματικά δεμένη με το φορέα με κάνει να είμαι πολύ χαρούμενη για απόψε.»

Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο να κλείσει ο Φοίβος Δεληβοριάς τη συναυλία είναι ότι είχα ήδη κουραστεί αρκετά και δε μπορούσα να το ευχαριστηθώ 100%. Αλλά Φοίβος είναι αυτός, με το γνωστό του στυλάκι, τις ιστορίες του, τα τραγούδια του, τον αυτοσαρκασμό του… Σε αντίθεση με τη Νατάσσα, το πρόγραμμα του Φοίβου κινήθηκε πιο πολύ στους παλιότερους δίσκους του, ενώ ακούσαμε μόνο δύο κομμάτια από τον «Αόρατο Άνθρωπο». Αλλά φυσικά ήταν εκεί η «Γυναίκα του Πατώκου», η «Κική», «Αυτή που περνάει» και «Εκείνη» και η πιο επίκαιρη από ποτέ «Υβρεοπομπή» με τον ανάλογο σχολιασμό. Και αν ο Φοίβος άκουγε τις παραγγελιές του κοινού ακόμα εκεί θα καθόμασταν (αλήθεια φίλε που στεκόσουν δίπλα μου το «Καρτούν» που το θυμήθηκες;).  Όμως η βραδιά δεν είχε τελειώσει ακόμα, μιας και η κυρία Σκοδρογιάννη που είχε ανέβει νωρίτερα στη σκηνή για να μας μιλήσει εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ Στροφή μας είχε υποσχεθεί μία έκπληξη. Φοίβος και Νατάσσα ξανά πίσω από τα μικρόφωνα, να ερμηνεύουν μαζί τα «Ήσυχα βράδια» και πριν προλάβουμε να μελαγχολήσουμε Ματούλα, Μαριέττα, Στάθης, Νατάσσα, Φοίβος, Tareq και το μουσικό συγκρότημα της Στροφής σ’ ένα δικό τους κομμάτι παρασέρνοντάς μας όλους στο ρυθμό.

Φοίβος Δεληβοριάς: «Όπως θα έχετε καταλάβει το concept της εποχής είναι ο φόβος και η χρησιμοποίηση του. Το βλέπουμε παντού. Καθημερινά ένας νέος φόβος παρασκευάζεται και εμφανίζεται. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο άφοβος άνθρωπος από έναν απεξαρτώμενο. Από έναν άνθρωπο δηλαδή ο οποίος σταματάει τις εξαρτήσεις και τις ψευδαισθήσεις και ελευθερώνεται. Οπότε θεωρώ συμβολικά αυτή τη συναυλία της ΚΕΘΕΑ μία συναυλία ενάντια στο φόβο. Και γι’ αυτό ήρθα με τόση χαρά να παίξω και η χαρά μου φυσικά διπλασιάστηκε από το γεγονός ότι είναι εδώ η Νατάσσα η Μποφίλιου, ο Στάθης ο Δρογώσης, η Μαριέττα, η Ματούλα… είναι όλοι φίλοι μου και άνθρωποι που εκτιμώ βαθιά.»

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ τα είχε όλα. Πέντε από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές μας, υπέροχη μουσική, μοναδική ατμόσφαιρα και ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας. Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε δίπλα σε κοινωνικούς φορείς που βοηθάνε έμπρακτα συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και που προφανώς πλήγονται και οι ίδιοι από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και πόσο μάλλον παιδιών και εφήβων είναι τουλάχιστον εγκληματικό να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και να αδιαφορούμε περιμένοντας τη λύση εξ’ ουρανού. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ Στροφή να διοργανώσει αυτό το φεστιβάλ, και στα επόμενα αντίστοιχα που θα γίνουν εμείς θα βρισκόμαστε εκεί για να παρέχουμε την έμπρακτη στήριξή μας.

Αλλά ό,τι κι αν λέμε εμείς η μαρτυρία ενός ανθρώπου που γνωρίζει τα πράγματα από μέσα, που δραστηριοποιείται και είναι ενεργό μέλος της κοινότητας, έχει περισσότερη σημασία. Γι’ αυτό ζητήσαμε και μιλήσαμε με τον κύριο Σταύρο Αικατερινόπουλο πρόεδρο του Συλλόγου Οικογένειας.

«Η εμπλοκή με τις ουσίες που γίνεται στα παιδιά είναι εμπλοκή που τα ίδια τα παιδιά αποζητούν και μπλέκουν. Η απεμπλοκή τους είναι ένας σημαντικός αγώνας που πρέπει πάλι τα παιδιά να θέλουν να τον κάνουν. Τα παιδιά όμως έχουν απίστευτες ικανότητες και συγκεκριμένα τα παιδιά που εμπλέκονται έχουν ιδιαίτερο συναισθηματισμό. Είναι πολύ ευαίσθητα παιδιά, τα καλύτερα παιδιά, που στη ζωή τους έχουν κάνει κακά πράγματα. Αυτά τα ευαίσθητα παιδιά, μέσα από διαδικασίες ψυχοθεραπευτικές της Στροφής, πετυχαίνουν απίστευτα πράγματα. Κάνουν πραγματικά μια μεγάλη στροφή στη ζωή τους και ξαναχτίζουν χαρακτήρες και συμπεριφορές. Κι είναι πολύ σημαντικό που σας το λέω γιατί κι εγώ είμαι γονιός και είμαι εδώ. Και οι γονείς επίσης προσπαθούν από τη δική τους πλευρά να προσδιορίσουν τα λάθη που ενδεχομένως κάνανε, αυτά τα λάθη που δεν τους επέτρεψαν να αφουγκραστούν τις ανάγκες των παιδιών τους και προσπαθούν κι αυτοί να αλλάξουν μέσα από διαδικασίες. Αντίστοιχα, υπάρχει ο Σύλλογος Οικογένειας όπου εκεί μέσα όλοι πασχίζουμε και αγωνιούμε να βρούμε οικονομικούς πόρους στην εποχή της κρίσης και την εποχή των δυσκολιών. Δεν επιχορηγούμαστε από πουθενά, είμαστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός, και πασχίζουμε να βρούμε να πληρώσουμε το ενοίκιο αλλά κυρίως πασχίζουμε να υπάρχουμε και να μπορούμε να βρίσκουμε πόρους όποιασδήποτε μορφής είτε οικονομικούς είτε υλικούς οι οποίοι στρέφονται άμεσα στις ανάγκες των παιδιών. Αν υπάρχει κάποιο παιδί ή κάποιος γονέας που το παιδί του αντιμετωπίζει πρόβλημα με ναρκωτικές ουσίες να απευθυνθεί στη Στροφή, να έρθει σε επαφή με το πρόγραμμα, να μπορέσει να μιλήσει, να μη διστάσει. Η βοήθεια που θα πάρει είναι ανέλπιστα μεγάλη. Παιδιά μπαίνουν μες το πρόγραμμα και είναι διστακτικά και μέσα σε μια βδομάδα έχουν αποκτήσει ένα τεράστιο χαμόγελο. Μέσα από ευχάριστες διαδικασίες και ευγενείς πράξεις, μέσα από ανθρώπινη επαφή αγάπης και εμπιστοσύνης τα παιδιά χειρίζονται τα προβλήματά τους και προχωράνε παρακάτω.»

ΥΓ: Η Τεχνόπολη στα πλαίσια της στήριξης του φεστιβάλ έδωσε τη δυνατότητα σε όσους παρακολούθησαν τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη το προηγούμενο βράδυ, έχοντας το απόκομμα του εισιτηρίου τους μπορούσαν να αγοράσουν ένα εισιτήριο των 15 ευρώ για δύο άτομα για το φεστιβάλ του ΚΕΘΕΑ Στροφή. Μία κίνηση που σίγουρα διευκόλυνε πολλούς, γιατί πλέον ακόμα και τα 10 ή 15 ευρώ ενός εισιτηρίου για τους περισσότερους από εμάς είναι πολυτέλεια…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το φεστιβάλ…


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here