Έναν από τους τελευταίους μύθους της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού, τη Μαίρη Λίντα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι παρευρέθησαν στο Ηρώδειο την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.

H ζωντανή ηχογράφηση της μαγικής αυτή βραδιάς, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μόλις κυκλοφόρησε σε cd από τη MINOS-EMI για να αποτυπώσει στο διηνεκές μια σπουδαία φωνή, μια λαμπρή καριέρα, ένα ανυπέρβλητο ρεπερτόριο.

Εξήντα χρόνια παρέλασαν σε αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι που στήθηκε για μία μόνο βραδιά στη σκιά της Ακρόπολης σε σκηνοθετική επιμέλεια Θωμά Μοσχόπουλου.

mairi_linda_2015_04_001

Η Μαίρη Λίντα ξεκίνησε σε μία εποχή που οι νύχτες γεννούσαν μεγάλα καλλιτεχνικά κεφάλαια και πρωταγωνιστές και το  στίγμα που άφησαν στο λαϊκό και έντεχνο τραγούδι έμεινε αξεπέραστο..

Μαζί με τη Μαίρη Λίντα εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς,  οι Apurimac, Gadjo Dilo και Imam Baildi και μοιράστηκαν μαζί της τα μεγάλα τραγούδια της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού. Τα απόλυτα σημερινά τραγούδια του Μανώλη Χιώτη, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι …

Τη Μαίρη Λίντα σε αυτή τη μεγαλειώδη συναυλία εκτός από τα τρία συγκροτήματα συνόδευσαν 15μελής λαϊκή ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Γιώργου Παγιάτη, ορχήστρα εγχόρδων υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Σελαμσή  και φωνητικό τρίο λυρικών καλλιτεχνών.

Συμμετέχουν οι: Apurimac, Gadjo Dilo και Imam Baildi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here