29/7/2010
www.musiccorner.gr
Φωτογραφίες: Στάθης Χαλκίδης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Οικολογικό Φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival»!

Ένα οικολογικό ταξίδι στην ελληνική περιφέρεια με «όχημα» τον πολιτισμό.
Αφορμή: Το περιβάλλον και η προστασία του.
Αιτία: Ο Άνθρωπος.

Την περιβαλλοντική συνείδηση του καθενός από εμάς ήρθε να αφυπνίσει  το οικολογικό φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival» που πραγματοποιήθηκε – με ευθύνη της εταιρείας παραγωγής SHOWHAT  – από την Τετάρτη 14 μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Πρώτος σταθμός του Φεστιβάλ η Αρχαία Ολυμπία – υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος. Αηδόνης με την Πέμη Ζούνη
τη στιγμή που της απονέμουν το τιμητικό δάφνινο στεφάνι
(Σάββατο 17.07.2010)

Στη διάδοση του εν λόγω φεστιβάλ συνέβαλαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Έλλη Πασπαλά, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Έλενα Παπαρίζου και οι ONIRAMA, η Πρέσβειρα του οικολογικού φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival» η ηθοποιός Πέμη Ζούνη έδωσαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα με την παρουσία και τη συμμετοχή τους σε αυτή  την πρωτοβουλία.

Νίκος Αυλώνας (Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρου  Αειφορίας (CSE))
– Πέτρος Ζωντήρος (Γενικός Διευθυντής Showhat)

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και σε  συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώθηκε  έκθεση ζωγραφικής από νέους με θέμα μουσική – περιβάλλον και συγκεκριμένα εκτέθηκαν τα 25 καλύτερα έργα από μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού. Παράλληλα στην πλατεία του Δημαρχείου λειτούργησαν «ειδικοί πάγκοι» που χρησιμοποιήθηκαν από τοπικούς παραγωγούς για γευστικές δοκιμές και πώληση (κρασί, μέλι, λιαστή ντομάτα, τυρί κλπ), από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για προβολή του τρόπου ζωής σε σχέση με τη φύση (διάφορες δραστηριότητες).

Δραστηριότητες του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην πλατεία Δημαρχείου

Το πρόγραμμα του « Earth Wind & Music Festival» που ολοκληρώθηκε με επιτυχία είχε ως εξής:

1.  Εκδήλωση επισήμων στο Αρχαιολογικό Μουσείο:

Το Σάββατο 17 Ιουλίου  στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε  απονομή πιστοποιητικού «κλιματικά ουδέτερης εκδήλωσης» από τον Νίκο Αυλώνα  Δ/ντα Σύμβουλο του Κέντρου  Αειφορίας (CSE) στον Γενικό Διευθυντή της Showhat Πέτρο Ζωντήρο και κεντρική ομιλία του διεθνούς φήμης καθηγητή Αειφόρου Ανάπτυξης στο Illinois Institute of Technology (IIT)  Dr George P. Nassos.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητή Αειφόρου Ανάπτυξης
στο Illinois Institute of Technology (IIT)
Dr George P. Nassos. (Σάββατο 17.07.2010)

Την ειδική αυτή τιμητική εκδήλωση ολοκλήρωσε  η  μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή της Πέμης Ζούνη και του Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο – φωνή).

Η Πέμη Ζούνη με την συνοδεία στο πιάνο του Θοδωρή Οικονόμου

2. Κορύφωση του προγράμματος εκδηλώσεων του  οικολογικού φεστιβάλ « Earth Wind & Music Festival»   ήταν η διοργάνωση τριών οικολογικών συναυλιών-υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας – στο Θέατρο Ολύμπια:
• Πέμπτη 15 Ιουλίου:  Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου (Διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης )- Ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά –  Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο
• Παρασκευή 16 Ιουλίου: Συναυλία  Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας.
• Κυριακή 18 Ιουλίου: Συναυλία Έλενα Παπαρίζου & ΟΝΙRΑΜΑ.

Σταύρος Ξαρχάκος

Η διοργάνωση και η παραγωγή των παραπάνω συναυλιών δεν ήταν μόνο πολύτιμη για το περιβάλλον αλλά και εντυπωσιακή στη διαδικασία της!

Σταύρος Ξαρχάκος – Έλλη Πασπαλά

Λιτός αλλά δυναμικός ο σχεδιασμός της σκηνής, ακολούθησε υψηλά πρότυπα και με απόλυτο σεβασμό στο θέαμα. Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που απαιτήθηκε για την διεξαγωγή των τριών συναυλιών προήλθε από βιοκαύσιμα (biodiesel) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μηδαμινή εξαγωγή ρύπων!

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας

Οι πρωτοβουλίες, ωστόσο, του Οικολογικού Φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival» δεν σταμάτησαν την Κυριακή 18 Ιουλίου αλλά συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή του.  Οι διοργανωτές του, σε συνεργασία με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, προγραμματίζουν την ανάπλαση έκτασης στην Αρχαία Ολυμπία με τις μελέτες του σχετικού χώρου να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η ανάπλαση προγραμματίζεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο…

Έλενα Παπαρίζου


Έλενα Παπαρίζου & Onirama

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here