Με αφορμή το βιβλίο «Η Μουσική του Ξένου» των εκδόσεων ΙΑΝΟS σε μετάφραση Λίνας Νικολακοπούλου, ο ΙΑΝΟS παρουσιάζει μία βραδιά αφιερωμένη στον Λέοναρντ Κοέν. Μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου θα έρθουμε σε πιο βαθειά επικοινωνία με την προσωπικότητα του μεγάλου τραγουδιστή, ενώ παράλληλα θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του.

lina_nikolakopoulou_interview_2017_03_008

Συμμετέχουν οι:
Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα)
Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο)
Αργυρώ Καπαρού (τραγούδι)
Θοδωρής Βουτσικάκης (τραγούδι)
Άννα Ψαρρά (κείμενα)

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο συγκεντρώνει ποιήματα και τραγούδια από την πορεία του μέσα στον χρόνο. Αυστηρός στην τέχνη της ποιήσεως και του τραγουδιού, ο Λέοναρντ Κοέν καταθέτει την αγωνία και την ταραχή του για τους ανθρώπους και τον κόσμο, όπως τον προσλαμβάνει εκείνος.

Προσωπικές σχέσεις, τοπία, η Ύδρα, ο δρόμος προς τη Λάρισα, ένα ελληνικό στρώμα, το Λος Άντζελες, ο Καναδάς, το Παρίσι, το Λονδίνο, ο Χίτλερ, το Ισραήλ, το Μανχάταν, η Τσιγγάνα και άλλοι τόποι και άλλες φωνές, προσθέτουν στην μυθολογία του. Μοναδικός στον τρόπο που καταγράφει την προσωπική του κατάσταση και ζωή, μας κάνει να αναπνέουμε τα λόγια ενός σοφού, που μας είναι απαραίτητα για την πορεία μας μέσα στον κόσμο.

cohen_cover_2017_05

Το διεθνές μπεστ σέλλερ
«“Η Μουσική του Ξένου” συγκεντρώνει, επιτέλους, τα λόγια ενός καναδού καλλιτέχνη που είναι οτιδήποτε άλλο από ένας ξένος για τόσους πολλούς από μας για τόσο καιρό… Ο Κοέν έχει υφάνει μια αλυσίδα λέξεων που μας ενώνει…» – Calgary Herald

«“Η Μουσική του Ξένου” είναι μια ογκώδης καταστροφή του φανταστικού ταξιδιού του ποιητή μέσα από την ομορφιά, μέσα από τον τρόμο, μέσα από τις ακρότητες του έρωτα και της απελπισίας… Ο Κοέν είναι πάντα ένας ποιητής των άκρων: εκεί είναι που ζει, στα άκρα τους» – Toronto Star

«“Η Μουσική του Ξένου” είναι η καταγραφή των ανταποκρίσεων του Κοέν από το μέτωπο, μια ανεκτίμητη καταγραφή μιας λαμπρής φωνής. Ακόμα καίει» – Ottawa Citizen

«Η Μουσική του Ξένου. Επιλογή από Ποιήματα και Τραγούδια» γιορτάζει την καταπληκτική καριέρα του Λέοναρντ Κοέν, που αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς, μουσικούς και τολμηρότερους τραγουδοποιούς του καιρού μας.

«Η Μουσική του Ξένου» συγκεντρώνει για πρώτη φορά μια περιεκτική επιλογή των στίχων των τραγουδιών και της ποίησης Κοέν, μαζί με κάποια ποιήματα που δεν έχουν δημοσιευτεί πρωτύτερα. Αυτή η έκδοση ορόσημο καταδεικνύει το εύρος και το βάθος της δουλειάς του Κοέν, αποκαλύπτοντας ένα ασυνήθιστο λεκτικό δώρο που μιλάει με σπάνια καθαρότητα, πάθος και διαχρονικότητα.

Πέμπτη 11 Μαΐου στις 20:30

ΙΑΝΟS
Σταδίου 24, Αθήνα
Τηλ. 210 3217810

Είσοδος ελεύθερη

*Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here