26/6/2013
www.musiccorner.gr

Ο Leon, κατά κόσμον Τιμολέων Βερεμής, ένα από τα χαρισματικότερα νέα ταλέντα της αγγλόφωνης ελληνικής μουσικής σκηνής μας προσκαλεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου σε μια καυτή καλοκαιρινή συναυλία στον δροσερό κήπο του Μεγάρου Μουσικής που θα αρχίσει “After Sunset” (Μετά το ηλιοβασίλεμα), στις 9 το βράδυ.

Η συναυλία του Leon στον κήπο του Μεγάρου, σηματοδοτεί την τελευταία εμφάνιση του νεαρού καλλιτέχνη στην Αθήνα πριν την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου του, στην Αμερική με την υπογραφή του Tony Doogan, παραγωγού πολύ γνωστών συγκροτημάτων, όπως οι Belle & Sebastian και οι Mogwai. Η μουσική έκπληξη της χρονιάς,  η 17χρονη και πολλά υποσχόμενη Sma Rag Da, το κορίτσι από την Πάτρα που κέρδισε το κοινό με το κομμάτι της “Take Your Time”, θα ανοίξει τη συναυλία.

leon_2013_06

Η γνωριμία του κοινού με τον Leon έγινε το 2010 με την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του άλμπουμ Futrue, που προκύπτει από τον αναγραμματισμό της λέξης “future”(μέλλον) και τη λέξη “true” (αληθινό). Η ανταπόκριση του άλμπουμ, ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και του ίδιου του καλλιτέχνη, δημιουργώντας αξιώσεις για μια διεθνή καριέρα. Το “Futrue” αποτελεί μια συλλογή εμπειριών, εικόνων, συναισθημάτων και ήχων από την παιδική και την εφηβική του ηλικία. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του, από παιδί διέθετε πολύ φαντασία και η μουσική αποτελούσε το καταφύγιό του. Ο τρόπος με τον οποίο η μουσική ενώνει, συγκινεί, προτρέπει και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με το μυαλό τους, του πρόσφερε ελευθερία…

Στη συναυλία του Κήπου του Μεγάρου, ο Leon και η μπάντα του θα ερμηνεύσουν καινούργια κομμάτια μαζί με τα ήδη γνωστά από τον πρώτο του δίσκο (Children Of Tomorrow, Someday), καθώς και διασκευές αγαπημένων γνωστών τραγουδιών. Μια σπουδαία μπάντα που αποτελείται από τους καλύτερους νέους μουσικούς της ανεξάρτητης σκηνής πλαισιώνει τον νεαρό καλλιτέχνη: ο Θοδωρής Βρανάς στα τύμπανα, ο Κωνσταντίνος Βαβούσης στο μπάσο, ο Στέλιος Προβής στην ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά, η Νεφέλη Λιούτα στα φωνητικά, βιολί, πλήκτρα, κρουστά και ο Τζιμ Σταρίδας στο τρομπόνι, πλήκτρα. Την επιμέλεια ήχου υπογράφει ο Μιχάλης Τσομπάνογλου.

Τη συναυλία θα ανοίξει η Sma Rag da. Μπορεί το όνομα να παραπέμπει σε Ινδή καλλιτέχνιδα, αλλά πρόκειται για την Σμαράγδα Αλεξανδρή, μαθήτρια που ζει στην Πάτρα! Συνδυάζει την ατρόμητη ενέργεια της εφηβείας με μια σοφία αφοπλιστική που ‘συνομιλεί’ ιδανικά με το εντυπωσιακό ταλέντο της στη μουσική. 

Eμφανίστηκε στην ελληνική μουσική σκηνή πριν 2 μήνες με το single της “Take Your Time” και ήδη όλοι μιλάνε για τη χαρισματική 17χρονη πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια.

Ένα κορίτσι που συνθέτει, γράφει, ενορχηστρώνει και τραγουδάει τα δικά της τραγούδια. Έχοντας ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με το πρώτο της singe “Take Your Time” που είδε να σκαρφαλώνει στην πρώτη δεκάδα των i-tunes charts από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας, έκανε το επόμενο βήμα της με το “Speaking of Love”, μια αυθόρμητη μπαλάντα, που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε μια νύχτα. Tο τραγούδι της Sma Rag Da, τo συνοδεύει μόνο ένα όργανο, μια χειροποίητη 4χορδη κιθάρα, σφυριγματάκια και άλλοι beat-boxing ήχοι. Toν Σεπτέμβριο αναμένεται η κυκλοφορία του καινούριου της άλμπουμ με δικά της τραγούδια, με τίτλο “Queen of the Surreal” που θα κυκλοφορήσει από τη Mahayana Records.

Προπώληση εισιτηρίων: € 7,00
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €9,00
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 7282333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here