Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ο μοναχικός σεναριογράφος Adam (Andrew Scott) ζει απομονωμένος σε έναν νεόδμητο ουρανοξύστη στο Λονδίνο. Η γνωριμία του με τον μοναδικό γείτονά του, τον Harry (Paul Mescal), αλλά και οι συχνές επισκέψεις του στο πατρικό του σπίτι, όπου βλέπει τους γονείς του (Jamie Bell και Claire Foy), θα καθορίσουν τη ζωή του…

Ο Andrew Haigh υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία στο «Άγνωστοι Μεταξύ Μας» (“All of Us Strangers”), έργο το οποίο αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Taichi Yamada, “Strangers”. Με ιδιαίτερο σκηνοθετικό ύφος, εξαιρετική φωτογραφία και καθοριστική την παρουσία της μουσικής, ο Haigh «χτίζει» μια πρωτότυπη ιστορία, στην οποία τα μεγαλύτερα ατού είναι οι σεναριακές ανατροπές, οι οποίες αποκαλύπτονται σταδιακά και καίρια, και οι θαυμάσιοι ηθοποιοί. Οι ερμηνείες και των τεσσάρων πρωταγωνιστών είναι λιτές, φυσικότατες, συναισθηματικά αφοσιωμένες και προκαλούν αληθινή συγκίνηση, με τον Scott να έχει αποσπάσει και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α΄ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία.

Η ταινία καταπιάνεται, κατά κύριο λόγο, με τα θέματα της μοναξιάς, της απώλειας, της αποξένωσης και της αποδοχής, με την τελευταία να μοιάζει ακόμη πιο δύσκολη για τον Adam και τον Harry, καθώς είναι ομοφυλόφιλοι. Τα τραύματα που φέρουν οι δύο πρωταγωνιστές τους έχουν σημαδέψει, όμως άλλο τόσο καθοριστικό είναι το πώς τα διαχειρίζονται και η προσπάθεια να συμφιλιωθούν με αυτά και να αποδεχθούν πρώτα οι ίδιοι τον εαυτό τους. Η αγάπη που έχουμε δεχθεί κατά την παιδική μας ηλικία –ή η έλλειψή της–, διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο. Είναι, λοιπόν, ουσιώδες να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό, προκειμένου να μπορέσουμε να αποδεχθούμε, να αγαπήσουμε και να ενδιαφερθούμε για τους άλλους. Διότι, τελικά, όσο κλισέ και αν ακούγεται, η Αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο αυτόν –ειδικά όταν μοιάζει πιο απάνθρωπος και σκληρός από ποτέ.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood Entertainment, από την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here