Τι γίνεται τις Πέμπτες στο Olvio; Τα τραγούδια περνούν πέρα και πάνω από τα σύννεφα των πολέμων και μας θυμίζουν αυτό που είμαστε αληθινά. Ο ένας για τον άλλο. Οι Alcedo, φόλκ band, έρχονται στη σκηνή του Olvio και μας οδηγούν χαρούμενα αλλά και με νοσταλγία στην Άνοιξη που πλησιάζει, με το φως και τα δικά της χρώματα. Χρώματα και ήχοι από τη δική μας και άλλες πατρίδες. Τραγούδια χωρίς σύνορα από πατρίδες χωρίς σύνορα… σαν όνειρο και ευχή μαζί. Ανάμεσα στα τραγούδια πλανιέται το φως και η σκιά ενός κοριτσιού ή μιας πυγολαμπίδας. Το κορίτσι ή η πυγολαμπίδα της Άνοιξης ξέρει το δικό σου και το δικό μου μυστικό… Στο ρόλο του κοριτσιού η της πυγολαμπίδας της Άνοιξης η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου.

Ανέκδοτα τραγούδια από την πρόσφατη folk opera των Alcedo «αψηφώντας τους θεούς-το αέναο ταξίδι της Αλκυόνης» συνταξιδεύουν με τον Angelo Branduardi, τον Johan Sebastian Bach, τον Γιάννη Δραγάτση (Ογδοντάκη), έναν Μαντηλάτο χορό από τη Θράκη, μενεξέδες και ζουμπούλια από τη μαγευτική Ιρλανδία, ήχους από έναν καταυλισμό Ρομά στη Ρουμανία η την Ελλάδα κ.α.

Δεν είναι το λικέρ της μαμάς που θα σε περιμένει στην πόρτα, δεν είναι ο καθαρός αέρας των πνευστών και οι νύξεις των νυκτών, ούτε οι φυσικές φωνές οι γλυκές των κοριτσιών και των αγοριών που θα κάνει αυτές τις Πέμπτες του Μάρτη ξεχωριστές και γιορτινές. Είναι η αξία και η ανάγκη να βρεθούμε ξανά.

Μαρία Μιχαλάκα: Βιολί, τραγούδι
Στέφανος Χατζηαναγνώστου: Φλάουτο, κρουστά
Γιάννης Ταυλάς: Κιθάρες, κρουστά
Δημήτρης Κουφαλάκος: Φαγκότο, φυσαρμόνικα
Μενέλαος Μωραΐτης: Τούμπα, Ακορντεόν
Κώστας Κωνσταντάτος: Βιολί, μαντολίνο, κρουστά, φωνή

Έκτακτη συμμετοχή: Νατάσα Φαίη Κοσμίδου

Από 3 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη του Μάρτη

Olvio Theater
Φαλαισίας 7, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103414118

Εισιτήρια από 10 ευρώ

Κράτηση θέσεων στο Viva ticket

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here