Μετά το ομώνυμο τραγούδι από το προσωπικό άλμπουμ «Σαμπουάν», η Αλεξάνδρα Κλάδη στέλνει στα ραδιόφωνα το «Η άλλη».

Είναι από αυτά τα τραγούδια που νομίζεις πως κάπου το ξέρεις, πως ξέρεις πώς πάει αλλά πάλι αναπάντεχα σε ξαφνιάζει και η μελωδία του κουρνιάζει στο μυαλό. Ένα τραγούδι για τα ψέματα που λέμε αλλά και για αυτά που δεχόμαστε.

«Η Άλλη» είναι ένα από τα πιο ποπ τραγούδια του άλμπουμ «Σαμπουάν». Το βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι γυρίστηκε στην ιδιαίτερή της πατρίδα, τη Ζάκυνθο.

Να και μια φορά που το τραγούδι γράφεται από τη μεριά του τρίτου προσώπου.

Παίζουν οι μουσικοί:
Χρήστος Σπηλιόπουλος: Τρομπόνι
Αλέξανδρος Καραδήμος: Ηλ. Κιθάρα
Γιώργος Καλτσούνης: Τρομπέτα
Παύλος Λογαράς: Τύμπανα
Στάθης Παρασκευόπουλος: Κοντραμπάσο
Αλεξάνδρα Κλάδη: Πιάνο

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Μπέλλος & Αλεξάνδρα Κλάδη

Recording – mixing & mastering: Δημήτρης Μπέλλος

kladi_cover_2017_07

Η Αλεξάνδρα Κλάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έκανε σπουδές στο τραγούδι και το πιάνο, ενώ ασχολήθηκε με διάφορα μουσικά όργανα όπως το όμποε, το ακορντεόν, το μαντολίνο και την κιθάρα. Συνέχισε τις σπουδές της στη σύνθεση σύγχρονης μουσικής και στη μουσική για τον κινηματογράφο.

Στα τραγούδια της είναι έντονες οι επιρροές από την επτανησιακή, την κλασική, την τζαζ και την ποπ μουσική, ενώ στιχουργικά φλερτάρει με την απλότητα και την αμεσότητα. Η ερμηνεία της είναι ανεπιτήδευτη θέλοντας έτσι να εκφράσει τη σημασία της αυθεντικότητας που επιζητεί να αποπνέουν τα τραγούδια της.

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγήτρια μουσικής, διευθύνει την παιδική χορωδία του ωδείου Φ. Νάκας, συγγράφει παιδικά μουσικά παραμύθια, συνθέτει παιδικά μιούζικαλ ενώ παράλληλα γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη γιόγκα και τα μαθηματικά, ενώ είναι ενεργά ευαισθητοποιημένη με τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα δικαιώματα των ζώων και την οικολογία. Έχει ιδρύσει την κίνηση “Zero Waste Athens” και τον εκδοτικό οίκο «Μαγική Πυξίδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here