26/10/2012
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Οι ALTRIBE band μπήκαν στα μουσικά πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια. H ποικιλία στη μουσική τους -που ενώ έχει ρίζες στο κλασικό, είναι ταυτόχρονα σύγχρονη- κάνει τους ALTRIBE band ένα συγκρότημα με προσωπικό ύφος: ένα εκρηκτικό μίγμα rock με παθιασμένη παρουσία επί σκηνής. Ένα rock συγκρότημα με βαθύ πάτημα στο παρελθόν. Η έκφραση που τους ταιριάζει; «Back to the future».

Δημιουργήθηκαν από το γνωστό drummer, συνθέτη & στιχουργό Albert Παναγιωτόπουλο: έναν μουσικό με μακρά πορεία ως session μουσικός, δάσκαλος τυμπάνων και συνθέτης world fusion μουσικής. (Albert: «Visionary World» – «Hyperfly»).

Στο συγκρότημα προσχώρησε η Fiona Lambridi. Μια soprano που αγαπούσε τα blues. Mια φωνή που καταφέρνει παρά την κλασική της παιδεία να μας πείθει ότι υπάρχει μια μαύρη φωνή μέσα της.

Στη μπάντα ανήκουν ακόμη ο Νίκος Παπατριανταφύλλου, ένας πολυτάλαντος μουσικός με πτυχίο κλασικής κιθάρας, δάσκαλος και κιθαρίστας με θητεία σημαντική στη blues-rock-jazz και ο Σταύρος Κωνσταντόπουλος ένας μπασίστας με ιδιαίτερα προσωπικό παίξιμο και πολλές συνεργασίες (Magic de Spell).

Οι live εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν -διασκευασμένα σύμφωνα με το στιλ της μπάντας- τραγούδια καλλιτεχνών από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή: Jeff Beck, Stevie Wonder, Led Zeppelin, Chris Isaac, Dona Summer, Rolling Stones, Λ. Παπαδόπουλο, Κίτρινα Ποδήλατα, Μπλε, Π. Σιδηρόπουλο, Δ. Πουλικάκο.

Το Μάιο κυκλοφόρησε το digital single «Φεύγω όλο πιο μακριά» από τη Warner ενώ τον Οκτώβριο του 2012 κυκλοφορεί ολόκληρος ο δίσκος τους με τίτλο «Το θαύμα» από την FM Records. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο studio classA με μηχανικό ήχου και συμπαραγωγό τον Άκη Γκολφίδη.

Με αφορμή την έκδοση του δίσκου, έχουν την τιμή και τη χαρά να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους με την Ελένη Δήμου σε guest εμφάνιση στις εμφανίσεις τους. Η σπουδαία φωνή της έχει χαρακτηρίσει την ελληνική δισκογραφία για δεκαετίες. Οι ALTRIBE band «πείραξαν» τραγούδια από τη δισκογραφία της και η Ελένη Δήμου τα ερμηνεύει με την πιο rock διάθεσή της…

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/11/2012
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
210.3474074

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here